lugnt pass!

hej hej!

Idag blev det ett lugnt ridpass efter gårdagens lite hårdare pass. Tänkte egentligen rida ut en sväng, men eftersom det regnade fick det bli i ridhuset.

Försökte få ner Rigoletto i en låg form. Vet inte hur bra jag lyckades, men fick beröm av Liv i alla fall! Blev bara en kortis, då han kändes fin redan från början.

Fia var med mig i stallet idag. Även ute i ridhuset där hon först busade med dobermannen Hjalmar. Sedan springer hon typ brevid Rigoletto under hela passet! haha sötnöt, hon blir ordentligt rastad i alla fall! :)

kram kram

Resdagbok: Alice Springs

Alice Springs

torsdag 14 augusti 2008 Alice Springs, Australien

Hej!

Nu ar jag antligen i Alice Springs. Steg upp 04.15 i morse for att ta tagt till flygplatsen, flyga till Cairns (snacka om omvag :S) vanta dar i tva timmar for att sedan flyga till Alice. Sov mesta av tiden men ar anda lite trott.. Ska ta o ga en runda sen tankte jag, far ju kolla in det har stallet!



Imorgon blir jag hamtad pa hostlet tio i sex for att aka pa en tredagars tur till ayers rock. Det kommer innebara att sova under bar himmel och kamleridning! Ser fram emot det, men tror det kommer bli rysligt kallt pa natterna!!

Igar var jag i Brisbane och det var tydligen public holiday och det var en massa pa gang i stan. Fullt med folk! Jag traffade Robin, som jag traffade sist jag var i Brisbane, och vi var pa en pub pa kvallen. Men det blev inte sa sent, eftersom jag skulle upp sa tidigt.

massa kramar Ida


Film från hoppningen!


Hopplektion!

hej hej!

Idag var det åter dags för hopplektion! Tanken var ju att jag skulle hoppa varannan vecka, men det har kommit upp lite förhinder så det har helt enkelt inte blivit av. Nu var det i alla fall dags och efter att ha värmt upp Rigoletto satte vi igång. Började med små hinder med "snäva" svängar.

Hoppade sedan lite hinder med lång anridning och till sist en studsserie som avslutade med en oxer. Slutligen blev det en bana av alltihop!

Rigoletto kändes fin. Jag behöver jobba med en lagom galopp. Den ska vara aktiv och framåt -men samtidigt ihop så att han inte länger sig. en balansgång det där!

kram kram

Resdagbok: sand sand sand!!!

sand sand sand!!!

tisdag 12 augusti 2008 Hervey Bay, Australien

Hej!

Nu ar jag tillbaka i Hervey Bay. skont!!!

I sondags morse nar jag kom fram till Hervey bay var det samling infor fraser island direkt. sa ingen dusch och jag hade inte ens packat min vaska!! sa blev lite stressigt, men ordnade sig! Vi fick forst se en film om on. Det ar en stor sando, med massa massa sand!! jag skojar inte!! jag hade sand overallt!! Och dar finns inga vagar overhuvudtaget, bara sma sandstigar och den "stora vagen" ar pa stranden. Och pa grund av tidvattnet ar framkommligheten begransad! De varnade aven oss for dingos, eftersom de kan bli aggresiva. Vi blev uppdelade i grupper om 9 eller 10 och sedan bar det ivag till vara bilar. Fyrhjulsdrivna jeepar. Packade in talt o grejer o korde sedan till farjan som tog oss over till on.



Forsta dagen korde vi bara till en utsiktsplats och sedan hittade vi en campingplats. Alla var tvugna att campa pa samma stalle forsta dagen pga tidvattnet, sa vi traffade de andra fran hostlet dar. Grillade och festade lite! Det blir valdigt kallt pa natterna och morkt!!



Igar korde vi vidare pa stranden och tittade pa ett vrak som ligger pa stranden och sedan till en liten flod. Vi vadade oss fram i helt underbart klart vatten, och nar det var dags att vanda la vi oss bara i vattnet sa att man bara kunde glida fram i strommen! Harligt!! Medan vi satt och torkade kom tre overviktigta australienska gubbar fram och fragade om vi ville spela fotboll! Sa det gjorde vi! Australienarna stod med en ol i handen hela tiden men vi hade skoj! Efter matchen bjod de oss pa vatten! Sa de var snalla i alla fall! Vi korde sedan vidare till en ny campingplats, dar vi var helt ensamma. Det ar inte vanliga campingplatser, man campar bara pa stranden, sa dar finns inga toaletter, duschar eller vatten! Och marken ar saaaa hard, och det var saaaa kallt!



Pa kvallarna kom dingosarna fram och cirkulerade runt oss. Lite laskigt faktiskt, man vet ju aldrig vad de gor. och nar vi forsokte skramma ivag dem, brydde de sig inte!! Men de gjorde i alla fall ingenting, sa det var kul att fa se dem! de ar storre an jag trodde!


Idag korde vi till lake mackenzie dar vi lag pa stranden hela dagen. Jag sov mest! Hade inte sovit bra pa natten, eftersom det var sa fruktansvart kallt, hart och sand precis overallt! Sa det var skont att komma tillbaka till hostler, fa en dusch och rena klader!


I morgon aker jag vidare till brisbane, dar jag far ta det lugnt en dag innan nasta tur till ayers rock!

Nu ar det inte manga dagar kvar :S
massa kramar!
ida


mums!


Två (djur) i en smäll!

Hej hej!

Idag har kandidatuppsatsskrivningen börjat! nu gäller det att vara disciplinerad! Det började bra i alla fall!

På eftermiddagen begav jag och Fia oss till stallet. När Andreas har varit med har jag provat att gå med Fia i Lina brevid Rigoletto och det har gått bra. Så nu tänkte jag bege mig ut på egen hand! Mcyket riktigt gick det bra -även om det inte blev så mycket ridning för min del. Skritt på långa tyglar. När vi kom tillbaka till stallet band jag fast Fia och fortsatte rid lite på en gräsplätt.

Hade inget spö med mig så fick jobba mycket med framåtbjudningen. Tycker dock att jag börjar komma åt honom mer och mer. Jobbar ganska mycket i galopp och kan nu öka och minska både volt och fart utan att han byter galopp till höger och vänster. Visst har vi mer att jobba på med denna delen. Däremot tror jag att det är ett bra tecken att han bytar, för det betyder att han börjar bli trött! hehe

Avslutade med att galoppera på en volt i lätt sits och då sänkte han sig och kom in i den här andra andnigen som jag letar efter! Kändes himla bra!

Nu vankas kanelbullebak!

Kram kram

dagen..

Hej hej!

Efter att ha fixat i trädgården begav vi oss till skogen. Inte vilken skog som helst utan till Häckeberga då vi ändå hade ärende på det hållet ;) Kul med lite omväxling  och en ny skog! Härligt var det. Vi tänkte att vi skulle gå en 4-5 km, men efter att vi inte hittade snitzlarna börja vi följa en annan runda. Det visade sig att denna var 8 km, så det blev lite stressigt -vi hade ju en tid att passa ;)



Nu förstår jag att ni är jättenyfikna (med tanke på alla kommentarer jag fått hmpf!) I alla fall var vi o kollade på en gård!! hihi man måste ju börja i tid! Det var den här vi kollade på. Stort renoveringsbehov men heeelt underbart läge!! kul var det i alla fall även om det inte är aktuellt riktigt än! :)



Kram kram

Lite bilder..

..från tentafesten i fredags! På mig och fina Linnea!

Våååår!!

Så underbart härligt väder det är!! Man blir bara så full av glädje och allt känns så lätt!

Igår blev det en uteritt med Andreas och undarna. Rigoletto fick sträcka ut ordentligt på banvallen! Härligt!



Idag har vi fixat i trädgården (vuxenpoäng?) hehe planterat lite blommor och rensat ogräs! Nu blev vi signa på o göra mer, så lite växter, gräsfrö, jord och stenar ska inhandlas! Det är faktiskt roligt om man gör det tillsammans och framförallt när det är så härligt väder!

Senare idag ska vi iväg på en rolig grej.. mer än då säger jag inte nu ;)

kram kram

Tenta!

Hej hej!

Igår hade jag förhoppningsvis min sista tenta! wohoo! eller.. jag ska kanske inte ta ut segern i förskott, det kan ju hända att det blir en omtenta. Men.. det enda som kan hända om man tar ut segern i förskott är att man varit glad i onödan! Och det är ju inte hela världen! ;)

Efter tenta kommer den obligatoriska tentafesten. Vi började med middag och gick sedan vidare till en förfest. När det var dags att bege sig til T-bar, var det dags för mig att gå hem :P ojojoj...Bästaste Andreas kom o hämtade mig!

Idag mår jag väl som jag förtjänar.. :S

Kram kram

Foto by Maria: Bildbomb

Andreas syster Maria har fotat dessa ursnygga bilder! TACK


Vetrinären

Hej hej!

Igår styrdes färden mot Helsingborg och regiondjursjukhuset. Vi slog två flugor (hundar) i en smäll och bokade in tider till båda.

Fia har haft klet i öronen som jag har hållt på o rengjort i typ två veckor. Och mysket riktigt visade sig att hon hade öroninflammation. Eftersom hundens öra går i 90 graders vinkelkommer man som vanlig dödlig person inte åt längst innan utan det krävs en vetrinär! eller en sköterska för den delen! I alla fall gjorde de rent ordentligt och imorgon ska de ringa och ge svar på proverna och däreftre får jag ett recept på örondroppar. Det konstaterades även att Fia är skendräktig -något vi misstänkt!

Bellas urin var det inget fel på i första hand. Dock togs det blodprov för att testa njur- och levervärden. Får svar på dem imorgon med! Vetrinären trodde dock att det var ett stressbeteende att hon drack så mycket. Vilket vi även får hoppas på då det är det minst allvarliga bland alternativen!

Trots allt har vi två glada och pigga hundar som verkar må bra!

Kram

När någon öppnar ett fönster...

...rulla då inte ner rullgardninen

Det tycker jag är ett bra ordspråk som för mig betyder att man ska anta nya utmaningar och ge sig utanför sin tryghetszon. Att aldrig gilla läget, att ta sig ur något man inte trivs med eller att bara gör en förändring. Man vinner så mycket på det.

Så nästa gång någon frågar dig något du vanligtvis svarat nej till -take a shot- vara ja och vidga dina vyer! Alla nya erfarenheter är bra!

Rigoletto rullar sig!

Hej hej!

Efter ett ridpass tycker Pixe att det är superskönt att rulla sig i ridhuset. Då och då låter jag han göra det och nu har jag det på film! Ibland får man vara snabb med att slänga av sadeln, men oftast väntar han snällt!  :)

Vårkänslor! -Nu design!

jepp, nu kände jag för en lite vårigare design! Det blev tema rosor! :) Vad tycks?

Uteritt i det fiiiina vädret!

hej hej!

Idag blev det en lång uteritt i det fina vädret! Härligt att inte behöva bulta på sig en massa kläder och att inte frysa! Rigoletto var lite busig idag -rädd för allt, bushästen! Men det gick fint! Han blir lite stark emellanåt -speciellt i galoppen, men jag brukar låta honom galoppera på och sedan göra en kraftansträngning för att få stopp! hehe lugn -sååå snabbt går det inte! ;)

Ikväll ska vi iväg på bio och se The adjustment bureau!

Kram

Film!

Här kommer en film på när jag hoppade igår!

Blev bara en, eftersom alla såg i stort sett likadana ut!


Fia åker bil!

Hihi Fia sitter oftast framme vid mina fötter när vi åker bil. Man kan tycka att det börjar bli lite trångt för henne, men det verkar inte bekomma henne:

haha gav oss ett gott skratt!

hoppehopp!

hej hej!

Idag följde Andreas med mig till stallet och som vanligt utnyttjade jag hans närvaro till att hoppa och bli filmad! Vi började med ett litet kryss som jag tog i båda varven, höjde sedan till ett räcke o höjde sedan ytterligare lite. Det gick bra idag! Jag försökte hålla en bra galopp och hålla upp huvudet. Han gick som en klocka! :)

Avslutade med ett litet kryss igen och galopperade några varv på volten i båda varv. Det kändes himla bra idag! :)

filmer kommer, men tills dess -lite bilder!



Kram kram

Gårdagen!

Hej hej!

Igår blev det en uteritt i det fina vädret! HÄRLIGT! Avslutade däremot inne i ridhuset. Jag tyckte att jag fick ganska bra pejl på Rigoletto, men som sagt svårt att veta när ingen ser och kan bekräfta!

På kvällen var det dags att fira Elin. God mat och härligt sällskap! Kvällen avslutades med spel!

Nu ska vi iväg till nästa kalas, nu är det Andreas systers tur! I kväll blir det stallet igen!

Kram

lördag!

hej hej!

Lördagen började med en runda i Skrylle! Så nu är vi alla trötta! Jag har börjat ha med mig godis eftersom Fia blir så överlycklig och bara springer. Nu lyssnar hon bra och stannar vid oss! Speciellt eftersom vi kastar pinnar lite då och då, då är vi ju superroliga! :)

Dock fick Fia syn på en hare som dök upp rakt framför henne, och "off she went".. inte bra.. vet inte riktigt hur man ska träna bort det.. I alla fall gjorde hon nåt konstigt ljud ifrån sig. Typ som när hon drömmer -ett pipigt ljud, vet inte hur jag ska förklara.. Någon som känner igen det och vet vad det beror på? Jag gissar att hon är så excalterad och vill skälla, men eftersom hon springer så fort så kommer det bara ifrån nåt litet skri.. eller nåt!

Nu väntar stallet och en uteritt med Liv och sedan är det kalas för Elin i kväll!

Kram

Dagens rigoletto!

Hej hej!

Idag har jag inte gjort så mycket förutom att vara i stallet!

Det blev lite arbete i ridhuset och avslutade med att skritta ut en liten runda. Jag är inte helt säker på vilken känsla jag letar efter på Rigoletto. Eftersom jag inte riktigt vet när han går "rätt" så är det ju svårt att veta! Men idag fokuserade jag på hans andning. Han andas annorlunda när han går i rätt form, och några gånger kom vi till denna anding! haha låter det knäppt för er icke hästintresserade? jag hänger inte alltid med jag heller fast att jag har ridit i nästan 20 år (oj vad jag lät gammal nu)

Nu väntar fredagsmys med A och hundarna!

Kram

Rigoletto update!

jepp en uppdatering om hur det går med den lilla hästen med!

I proceduren "Ida lär sig rida" gör vi framsteg. Först arbetade vi med framåtbjudning, sedan kom min sits, hjälper och hand. Nu arbetar vi med att få ihop hela maskineriet! En koppling mellan hand och skänkel så att man arbetar hästin "in i handen". Det går sådär... Pixe vill helst inte jobba! haha men jag tror ändå att vi gör framsteg.. det känns bra i alla fall! Sen kan jag tycka att det är svårt att veta när han går rätt eller när han fuskar! Men det är väl bara att öva!


Rigoletto i sin outfit som jag köpte i Göteborg! fiiin va?! :)

Kram

Fia update

Så en liten uppdatering om vad som händer med Fia! ..och Bella!

Fia mår bra! Hon är pigg och glad som vanligt! I Ullared fick hon ett superfint halsband -guldigt med stenar på! Precis som den prinsessa hon är! Dock har vi kommit på att hon går mycket bättre med ett halvstryphalsband. Hon har ju en tendens att dra.. så på promenader får hon ha sitt gamla rosa tyghalsband och så får det guldiga vara till fest! :)

Bella som jag skrev, kissar och dricker fortfarande periodvis mycket. Vi hade en telefontid med vetrinären i måndags och fick då en tid att lämna urinprov. Så på onsdag ska vi springa efter Bella med en liten kopp varje gång hon ska kissa och på kvällen ska vi åka upp till Helsingborg.

När vi är i Helsingborg bokade jag även en tid till Fia för att kolla hennes öron. Hon är lite kletig i det ena.. Lika bra att köra en koll! :)



Kram

ooops!!

jag har heeelt kommit av mig med bloggandet! Vet inte varför! Men efter en del pikar så ska jag då göra ett försök att sätta igång igen! Jag tycker ju själv att det är väldigt kul att skriva.. och att gå tillbaka o läsa! Sen är det ju superkul när NI läser! :)

jepp jepp ska komma igång igen! Nu är det dock tentaplugg som gäller men mitt mål är ett inlägg om dagen!


Kram

Redagbok: I am sailing! del 2

Fortsättning...

Nar vi kom fram till revet var det dags for dykning! Instruktoren fragade mig om det var ok om jag dok morgonen darpa istallet, med bara honom eftersom han bara kunde ta 4 i taget o jag var den enda som sykt forr!! hihi inte mig emot, men mer for att jag fortfarande ar nervos dar nere! Sa en privatlektion ar val aldrig fel?! Sa nar det val var min tur dok vi ner lugnt och forsiktigt! Andy, instruktoren tog upp en sjogurka o rackte den till mig. Aldrig i livet tankte jag att jag ror den!!! haha Forsokte kommunicera NEJ, men han gav sig inte sa jag tog den, men slappte den likasnabbt igen!! hugh!!! ackligt juh!! haha Han visade mig en massa coola koraller, konstigt liv de lever dar nere! Sag saklart en massa fiskar, men fortfarande inga hajar o skoldpaddor :( denna gangen ahde jag kopt en kamera, sa jag har fotat! Far val se hur bra bilderna blir :S Fick aven ett till dyk pa eftermiddagen, men da var vi tva med Andy, men det gick bra! Tills den andres luft till slut och andy sa till mig att stanna dar nere medan han tog upp honom.. Hjalp!!! lamna mig inte haha!! slutade i alla fall att jag, omedvetet kom upp till ytan!! haha ojda!

Annars har vi mest legat o solat pa deck, atit jattegodmat, och bara umgatts! Idag snorklade jag lite. Sa det har varit en bra segeltur, fast jag hade hoppats fa se mer av oarna. Nu var vi mestadels pa revet.. sa om eller nar jag kommer tillbaka far det bli en runda dit igen! :P

Nu ska jag aka vidare! pust! busy busy!
massa kramar!

Resdagbok: I am sailing! del 1

I am sailing!

lördag 9 augusti 2008 Whitsunday Group, Australien

nu ar jag tillbaka pa fastlandet! Yr efter allt gungande, trott och ofrash!! har inte duschat ordentligt pa tre dagar o nu ska jag aka buss i 13 timmar!!! jag hoppas verkligen att jag kan fa tillgang till en dusch i hervey bay innan jag aker ut pa fraser island, for dar finns inte heller duschar!! haha ni kommer fa en smutsig ida tillbaka!!

I alla fall Whitsundays var helt underbart!! Pa vag ut till revet sag vi flera valar o en som hoppade!! kan inte beskriva kanslan!! De ar enorma!! o den var inte mer an 50m bort!! Tror mitt hjarta stanna!! haha o sen kommer en i besattningen o sager att det dar var bara en bebis!! de ar verklingen jattestora!! Vi hade oxa en delfin som hoppade framfor baten och sjalvklart gjorde jag titanicposen!! "I'm the king of the world" hihi Vi kunde aven se jatteskoldpaddor som simmade vid vattenytan!

Vi stannade till pa en strand, fick aka gummibat in, men kunde likabra ha simmat, for man var helt plaskblot efterat!! Stranden var heeelt underbar, i klass med cape tribulation, om inte battre :P 7 km vit, mjuk sand och helt underbart vatten!! Vi spelade lite fotboll pa stranden innan vi hoppade i vattnet! Sedan gick vi upp till en utkiksplats, med helt underbar utsikt!! paradiset!!! hihi


to be continued...


Resdagbok: Airlie Beach

Airlie Beach

onsdag 6 augusti 2008 Airlie Beach, Australien

Hejsan Hoppsan!

Nu ar jag i Airlie Beach. Tog nattbussen igarkvall och kom fram vid elva tiden i morse. Det gick battre denna gangen att sova aven om man vaknar till lite da och da och jag har lite ont i nacken idag. Jag hoppar pa baten ikvall sa hade lite dotid o sla ihjal! Solen skiner har med sa jag har legat vid lagoonen en stund! Vem tror ni ar den forsta jag ser nar jag kommer hit? Tysken!!! haha men jag gomde mig val, sa han sag inte mig!

Jag kommer segla runt Whitsundays i tre dagar och vi kommer att fa tillfalle att dyka mer! Nar jag kommer tillbaka hoppar jag direkt pa nasta nattbuss till Hervey Bay och Fraser Island. SOm jag sa sa ar det full rulle!

Traffade mycket roligt folk i Cairns! Alla ar sa underbara och roliga! En kvall efter att vi hade varit ute fick vi for oss att busa med nagon som sov! Och eftersom jag hade balsam, hudkram och solkram, som jag inte tankte ta med mig, sa verkade det som en utmarkt ide att anvanda det! Med det slutade med att vi hade varsta kriget pa balkongen!! haha ni skulle sett hostlet dagen efter! :S Staderskan var inte glad! Men vi spelade bra, och var heeelt oskyldiga :P kul o busa till det lite ibland! hihi

Far se nar jag kan hora av mig igen! Vet inte nar jag har tillgang till internet igen!

Saknar er! och det ar sa roligt o hora av er alla! Kan inte saga det nog, men att lasa era kommentarer ar vad jag langtar efter nar jag satter mig vid datorn!

massa kramar!


Resdagbok: Mamma, jag lever!!!

Mamma, jag lever!!!

måndag 4 augusti 2008 Cairns, Australien

ADRENALIN!!!!
hahaha jag kan inte sluta le!! Idag har jag hoppat ut fran ett flygplan! Helt galet!!! underbart!!!! 60 sekunders frittfall i 200km/h. sedan 5 minuters segeltur ner pa jorden igen! Det var sjukt roligt!!!Och vi gjorde en jatteroligfilm som ni far se nar jag kommer hem! shit, jag har aldrig skrikit sa mycket i hela mitt liv!! Varldens basta bergochdalbana!!

Maste ju erkanna att det var lite laskigt! jag var sist ut ur planet o nar man sag en efter en forsvinna ut i ingenting kandes lite nervost! Men man har inte sa mycket val, ratt som det var snurrade vi runt bland molnen! Helt galet kul!!! Som sagt kan jag inte sluta le!

(tyvärr funkade inte ljudet på grund av upphosrätten.. synd att "snacket" också försvann..)

Nar jag kom tillbaka gick vi till lagoonen en stund och sedan spelade vi volleyboll! Det ar sa kul!! Vi spelade igarkvall ocksa!

Sen sist jag skrev har inte hant sa mycket, har mest legat vid lagoonen! blir aldrig for mycket! hihi Jag har umgatts mycket med sarah, som jag traffade pa baten och vi var ute i lordags med. Hon kommer ifran sydney sa hon sa att jag kunde bo hos henne de sista dagarna! Kanon!

Jag har resten av min resa planerad nu, allt intryck i mina sista tva veckor! busy busy. Imorgon natt aker jag till airlie beach for att direkt hoppa pa en segelbat som jag ska vara pa i tre dagar (maste kopa sjosjuketabletter :S)Det blir aven mer dykning dar! Efter det ska jag ta bussen till Hervey Bay for att aka pa en tre dagars selfdrive tour pa Fraser Island. Kommer sedan stanna i Brisbane en natt, for att ta flyget till Alice Springs och darifran aka pa en tre dagars tur till Ayers Rock. Flyger sedan darifran direkt till Sidney for att sedan komma heeeem!!! Som sagt busy busy! Men jag tankte att gar det att klamma in det jag vill gora sa ar det bara bra! Jag satt med tjejen i receptionen i tva timmar igar for att klura ihop det! Och det gick till slut! hihi

Ska anda bli skont o komma hem! och ett extra plus for att micki ar hemma nar jag kommer! :)

massa kramar!


Min låtsasfru!

Hej hej!

I veckan var det åter dags för bio. Denna gången blev det "min låtsasfru". Jag hade inte så stora förväntningar -visst var det en ida-film, men trodde nog inte att den var värd att se på bio. Men jag hade fel! Den var faktiskt väldigt bra och bjöd på många skratt! Visst visste man hur det skulle sluta, men lyckliga slut gillar vi ju! :)


Helgens planer

Fredag: Har lite ärenden i stan, möjligen till stallet. Ikväll kommer Maire och Richard hit på middag!

Lördag: Till stallet på förmidagen. Till svedala för att fira kusin Håkan och på kvällen fira syster Linda i Trelleborg.

Söndag: ULLARED!

sjuka djur?

Hej hej!

Dessa djur dessa djur.. inget allvarligt men ändå!

Rigoletto har varit hostig en tid, men det har gått över efter att vi fårr nytt hö och jag har gett honom en honungsblandning efter jag har ridit. Men han är lite snorig.. oftast genomskinligt vilket inte borde vara någon fara, men i förrgår efter att jag hade ridit hade han en stor snorbobbe i näsan som var vit och tjock. Han är pigg och helt som vanligt i övrigt. Igår tempade vi honom och han hade 38,3 vilket är något förhöjt. Jag gick ut med honom en runda och han var pigg och så. I alla fall ska Liv tempa honom idag så kanske jag åker dit i eftermiddag.

Och så till Bella. Bella, bella, bella.. Hon har börjat dricka supermycket -och kissar därefter. Detta brukar vara ett tecken på livmodersinflammation, men eftersom hon inte har något livmoder är det ganska uteslutande. Även hon är precis som vanligt i övrigt -äter och är pigg. Jag ringde till djursjukhuset i Helsingborg och vi fick en telefontid nästa måndag. Blir det mer akut får vi ju höra av oss igen..

ja.. dessa djur dessa djur!

Kram

Handledarmöte 2

Hej hej!

Nu har jag varit på mitt andra handledarmöte och det gick MYCKET bättre än sist!! Skönt! Han tyckte att mitt ämne var bra och jag fick mycket hjälp med hur jag ska lägga upp det.

Uppsatsen kommer alltså handla om inackorderingsstall och om det ska beskattas som hobby, kapital, näringsverksamhet i privat regi eller bolag. Jag ska göra egna exempel med allt från att endast hyra ut två boxar till att ha ett fullservicestall. Problemet kommer att vara att hitta gränsdragninagr när det är mest lönsamt att ha det på ett eller annat vis. Detta ska sedan mynna ut i en skatteplaneringsmanual!

Nu känns det roligt igen och jag vill helst sätta igång med detsamma!! haha men först är det ett PM och en tenta som ska avklaras! Sen blir det 100 %

Kram

RSS 2.0