Fynd!

Såg en annons i tidningen att de hade rea på Horze i Lomma! Var ju bara tvungen att åka dit! De hade en riktigt bra rea och jag fyndade rejält! :)

En väst som går att använda med båda sidor ut för 179:-
beige..

eller blårutig!

2 par ridbyxor à 50 :-

4 st lindor för 50:-


Det tyckte jag var bra fynd! :)

Promenad i Lomma!

Vilket underbart väder det har varit idag!Vi bestämde oss för att åka ut till stranden i Lomma o gå med hundarna. Det var det mer än vi som tänkt -himla massa folk! hehe med sååå härligt det var! Hundarna kunde inte bada då det var is så långt ögat kunde se, men det ar äl tur -är nog ganska kallt! Helt underbart var det i alla fall!



Kram

Jag är med och tävlar om en Kingsland-tröja!


Lymfangit :(

Rigoletto har fått lymfangit :( Blodförgiftning i benet...

Det finns flera orsaker till att en häst får lymfangit. Vanligast är att hästen har ett sår någonstans på benet eller en inflammation i huden, till exempel
mugg. Men det förekommer också att hästar får lymfangit utan att man hittar någon orsak.
Symptomen är oftast en ganska kraftig svullnad i ett ben, vanligen från kronranden och uppåt i varierande grad. Många hästar får även feber och blir halta. I riktigt kraftiga fall kan man se att huden spricker och vätskar sig.
 
Behandlingen av lymfangit går ut på att man minskar svullnaden och inflammationen. I lindriga fall, till exempel om du ser att ett ben börjar svullnad upp, kan det räcka med att du kyler benet - gärna två gånger om dagen under 20 minuter. Motion och bandagering av benet tar också ner svullnaden.
Lite mer allvarliga fall bör behandlas med någon form av antiinflammatorisk medicin (Finadyne, Fenylbutazon, Metacam eller liknande). Om hästen har feber eller om du misstänker att orsaken till lymfangiten är ett infekterat sår brukar hästen även behöva penicillin.
I riktigt allvarliga fall kan det krävas vård på djursjukhus med intravenös medicinering och intensivvård.

Med vänlig hälsning,
Malin Santesson, leg. vet.
Universitetsdjursjukhuset (
http://www.hippson.se/fraga-experterna/expert-veterinar/uds/lymfangit-ger-kraftig-svullnad.htm)

Rigoletto har ju fått ett skav av en boots som han har på grund av broddarna. Vi upptäckte detta och har behandlat några dagar. Tydligen har där ändå kommit in bakterier.. vilket egentligen inte är så konstigt kanske.. men men... Liv hade satt ett bandage med jodopax och jag gick med honom i ridhuset. Får verkligen hoppas att det blir bättre imorgon!

Redovisnings- och beskattningsHUMOR!

Haha Hästen och skatten:








Källa: http://www.farkomplett.se.ludwig.lub.lu.se/folng-customer/document.do#top

Uteritt!

Hej hej!

Igår bestämde jag mig för att rida ut Rigoletto en runda. Han är väldigt långhårig och blir svettig direkt så därför tänkte jag bara skritta. Liv ska klippa honom i dagarna, tills dess tar jag det lugnt! Stackarn blir ju helt genomblöt!

Det var en mysig runda -var väl ute i en timme. Fokuserade på min sits och vänsterhand. Efter ett tag tyckte jag han svara bra på mina tygeltag, vilket borde betyda att jag är mjuk... Han blev inte lösgjord, men det var inte målet heller. Målet var att få han mjuk i vänsterhanden och det tyckte jag att jag lyckades med!

Det blir uteritt idag med, denna gången i sällskap med Liv, Andreas och hundarna!



Kramar

Min racerbil!!

.. har inte mått så bra på sista tiden.. Svårstartad -om den ens startar över huvudtaget! Flera gånger har vi fått använda startkablar för att få igång den, även om batteriet inte varit helt dött..

I alla fall häromdagen började jag fundera på en ny bil, då jag var så  trött på lilla OYNE.. Andreas gjorde ett sista ryck och spände kablarna till batteriet och bytte tändstift. Jag vet inte om det var det eller min hot om skrot som gjorde susen (!) men nu går han klockrent (peppar, peppar) startar direkt och hackar inte!! KANON!

Världens bästa!!

Jag har världens bästa pojkvän!! I hlegen när jag var borta mycket, blev det inget "gnäll över att jag aldrig är hemma". Istället när jag skulle hänga in min ridkläder stod där en bukett med blommor!!

Jag uppskattar verkligen en sån här gest! För även om jag vill spendera tid med Andreas på helgen när han är ledig, är det inte alltid det funkar och så är det SKÖNT att inte behöva ha dåligt samvete! Detta är kanske normalt för alla er, men det är inget jag är "van" vid och därför uppskattar jag det så himla mycket!

Resdgbok: Koala cuddeling :)

Koala cuddeling :)

söndag 29 juni 2008 Brisbane, Australien

Hej hopp!

Blev en lugn kvall for mig igar, men inte for resten av hostlet. Verkar som inget bryr sig om att man inte far dricka har :S hehe och har ar verkligen lyhort!! De spelade hog musik i rummet brevid och jag horde precis vad de sa. Nar de sedan kom hem pa natten borjade de banka i min vagg!! ahhhh men men jag fick lite o sova anda! Ingen av dem ar kvar pa hotlet idag, hmm undra varfor :p

Jag kom i allafall upp i tid o tankte ta farjan till Lone Pine Coala Sanctuary med det visade sig att de hade flyttat hallplatsen till andra sidan floden, sa jag missade den :S inte likt mig o vara nara o missa en massa grejer, antar att den har laid back attityden har smittat av sig! I alla fall begav jag mig for att leta efter buss dit istallet. Men vagen bussen skulle ga ifran var avstangd, snacka om otur va? Men jag gav mig inte och till slut hittade jag en buss.

Lone Pine var typ en stor park, nastan som en djurpark, men djuren var mer fria. De hade massa koalor och jag fick halla i en och bli fottad! saa sota! Matade aven kangurur, emuer och papegojor. Kollade pa en show med vallhundar! de ar sa duktiga!! De visade ocksa upp lite ugglor och ornar! Sa jag har fatt min djurdos! Det ar inte lika spannade att se dem tama, men anda en upplevelse! Nu har jag i alla fall sett det mesta: koalor, wombats, krokodiler, emuer, kangurur och hor och hapna; odlor och en orm (stannade inte sa lange och kollade pa dem dock :s)


Nar jag kom tillbaka till Brisbane fikade jag med en av dem vi var ute med i forrgar och sedan gick jag tillbaka till hostlet och packade! Ska ga upp klockan 06.00 imorgon for att ta bussen till Gympie. Darifran blir jag hamtad av en minibuss som tar mig annu langre ut i bushen! Jag vet inte alls hur mycket tillgang jag kommer ha till internet, hamnar jag riktigt langt ut har de oftast inget internet och det ar laaangt till civilisationen! Men jag hoppas i alla fall att jag ska kunna fortsatta skriva!

Hoppas att alla har det bra! Det ar sa kul o hora fran er!
Kram ida


helg!!

Även om jag varit ledig sedan i onsdags så är det något speciellt med helg! Det händer så mycket roligt!

Ikväll ska vi till Gislöv och fira Anders. Imorgon ska jag antagligen hjälpa Mikaela med Uffe och sedan träffa min fina bina! Däremellan ska Rigoletto ridas och skötas! :)

Jag var knäckt av min lärare härom dagen.. blir så himla besviken.. även om man gör sitt bästa så är det inte nog.. Jag hade mitt första handledaremöte inför kandidatuppsatsen där vi diskuterade ämnesval. Jag hade ett förslag men tyckte det var likt en uppsats jag skrev i beskattningsrätt II (för samma lärare) Hans kommentar var då: "Jo, men den var ju inte bra" På ett riktigt förnedrande och nedlåtande sätt. Nähä, sa jag, men jag fick ju VG på den? "Jo, men det var på gränsen" SUCK så även om man får VG på något så är man inte BRA NOG?? han skulle bara veta hur jag kämpar med ångest över att inte vara bra nog, och nu får man inte heller vara glad över ett VG??

sorry.. behövde bara spy ut mig lite!!

Nu är jag i alla fall i full gång och letar ämne.. några förslag??

kramar

Resdagbok: Brisbane

Brisbane

lördag 28 juni 2008 Brisbane, Australien

Tjo hopp!

Da var jag i Brisbane, holl pa att inte komma hit for jag missade min skjuts till flygplatsen, sa jag kom till flygplatsen bokstavligen talat precis nar de stangde check-in :S ooops, men ibland har man tur sa har ar jag!

Jag och Charlie blev hamtade pa flygplatsen av Don som sedan tog oss pa sightseeing i stan. Det ar inte sa stort och tydligen inte sa mycket att gora eller se. Och hostlet ligger ganska langt fran centrum, men jag ska ju inte vara har sa lange! Pa kvallen skulle vi ga ut men man far inte lov o dricka pa hostlet sa det borjade med att vi satt i en bil haha men sen smugglade vi in vinet pa rummet o satt dar. Tog en taxi till The valley som det kallas dar alla utestallen ar. Det ar gratis intrade overallt har sa det ar kul o ga runt o kolla in lite olika stallen! Nar vi skulle ga hem gick vi vilse sa det tog en timme o ga hem!


Idag har jag gatt runt i stan igen. Imorgon blir det antingen en koalapark eller stranden, far se vad de andra har for planer! Blir nog utgang ikvall med!

Nar vi gick runt i stan igar sa berattade Don att det brukar komma fram en "possum" pa hostlet pa kvallarna o vill ha mat. nah vad sott tankte jag! Trodde att det var nan sorts apa! Tills jag sag den!!! Sag ut som en JATTEratta!!! skitacklig!! och den var inte radd alls, men jag var!! haha hoppade runt pa alla bankarna!! men en kille tog min kamera och fotta den i alla fall! Sag nu att possum betyder pungratta!! usch ja, vill inte att det ska bli kvall sa jag maste traffa den igen!


Ha det bra allihopa! saknar er!
kramar ida


Gårdagens ridpass

Hej hej!

Igår följde Andreas och hundarna med till stallet! Bra med hjälp att rulla lindor och dylikt! + att det är supermysigt att ha Andreas med!

Ridningen gick bra! Jag fokuserade på framåtbjudningen och på min sits. Och när allting klaffade -ja då kom Rigoletto i en fin form med! Så det ska jag fortsätta jobba med. Han blir ju inte riktigt lösgjord i vänstersidan eftersom det är så korta stunder i taget som det blir rätt! Men det kändes bra, och jag kämpar på! :)



Kraaam

Resdagbok: Hejdå Sidney, Hej Brisbane

Hejda Sidney, Hej Brisbane

torsdag 26 juni 2008 Sydney, Australien

Hej!

Da var det sista kvallen i Sidney. Mitt beslut kanns anda bra nu! Det ska bli kul! O ar det inte det kan jag bara dra vidare! Mast lara mig att sluta oroa mig!! Sa imorgon flyger jag till Brisbane. Det visade sig att en annan kille fran hostlet flyger 45 min efter mig o han hade en kompis i Brisbane som hamtar oss pa flygplatsen o sen har han bokat in oss bada pa ett nytt hostel! Det lonar sig verkligen o prata med folk! Hoppas att jag traffar lika manga harliga manniskor i Brisbane som jag har gjort har! De tva svenska tjejerna akte precis, men vi kanske ska ses i slutet av sommaren, beror pa var de ar och var jag vill!

Nu har jag inhandlat de fulaste kladerna jag har gjort pa lange! haha arbetsskor och herrskjortor! Man var tvungen att ha riktiga skor och langarmade skjortor o de enda jag kunde hitta var i en herraffar! haha men dar ar lite rosa i den ena sa det kanske inte ar nagon som marker ;)

Igar var vi nere pa en pub precis nedanfor hostlet dar det var ett quiz. En dragqueen som vard! Jag och Jamie (tyska tjejen) satt som fragetecken men det var skoj anda!



Har ar valdigt lugnt pa hostlet nu.. alla har akt, sa det kanns ratt bra att aven jag lamnar imorgon!



Har packat ihop mina grejer ocksa. Tyckte att jag hade mycket plats over nar jag akte, men nu har jag svart o stanga vaskan. Och sa mycket har jag inte kopt!

saknar er alla! Det ar jattekul o lasa era kommentarer! Det betyder mer an vad ni tror!

massa kramar Ida


Fortfarande fullt upp :S

Hej hej!

Helgen har bara försvunnit, men har hittat på massa roliga saker!

I fredags hade vi en sadelutprovare ute för att prova sadlar till både Rigoletto och Aramis. Det gick bra, nu ska vi bara hitta begagnade sadlar! På kvällen var jag och Andreas i Smyge och åt middag och spelade spel! Mysigt!

I lördags åkte jag och Anna ut till stallet för att rida ut. Det gick bra -tills vi kom till fårhagarna. Annas häst, Cajsa blev rädd och hoppade rundor. Givetvis skulle R också bli rädd då ;) haha buuuuse! I alla fall bestämde vi oss för att rida tillbaka till stallet. Det blev en liten runda i alla fall!

På kvällen var Andreas kompisar här med deras tre barn! En 4-åring, en 2-åring och en åtta månader! Fullt upp med andra ord! ;) hehe men det var mysigt och de var hur härliga som helst!

I går hade vi söndagsjour i stallet så var där vid halv nio för att släppa ut alla hästar. Sedan mockade vi och fixade lite i stallet innan jag och Liv begav oss till en dressyrtävling i Malmö. Roligt att se alla fina ekipage! Tillbaka till stallet igen då jag började göra i ordning Rigoletto för ett träningspass för Liv. Det är superbra att ha någon soms tår och tjatar på mig! "Ner med hälen, fram med tån, bak med skänkeln, ner med handen, stilla hand, bli inte seg i handen, sträck på dig, armbågarna in" haha det är inte lite jag behöver jobba med! Speciellt i vänster varv blir jag väldigt stel och stum i handen, vilkt i sin tur stör Rigoletto. Bara o jobba på! jag är i alla fall jäteglad att Liv tar sig tid och tränar mig! Det är så roligt!

Idag har jag varit i skolan och nu ska jag snart bege mig till stallet igen!

Kramar

Resdagbok: Resan ändrar riktning... :P

resan andrar riktning.. :P

onsdag 25 juni 2008 Sydney, Australien

Hej hiopp!!

Nu har det hant en massa! Det visade sig vara typ omojligt att fa ett jillaroo jobb utan utbildning och under den korta tiden jag ville jobba. Sa jag bestamde mig for att ga en jillarookurs som ger en garanterat jobb. Och sedan kommer jag nog jobba nastan hela sommaren.. Jag resonerade sa har: jag har bara arbetsvisum en gang sa det galler att passa pa, jag kan alltid komma tillbaka o resa runt en annan gang. Det kommer antagligen bara bli en kortis pa ostkusten pa vag tillbaka.. Jag vet inte om jag har fattat ratt beslut.. har lite angest, men forsoker o inte oroa mig. Det ar ganska mycket pengar det handlar om ocksa.. typ 5000 for kursen + resan dit, och lite klader och skor som jag behover for att jobba. Men a andra sidan kommer jag ju jobba mestadels efter det o tjana pengar istallet for att spendera dem.. ahhh jag vet inte vad jag har gjort!!!!

Sa jag aker till brisbane pa fredag och sedan till Gypsie pa mandag dar kursen ar. Sen kommer jag fa jobb nagonstans i gueensland..

Igar var vi, de tre svenska tjejerna och ett helt gang med engelska och irlandsla grabbar fran hostlet ute! Det var jattekul, blev ganska sent sa man ar lite sliten idag! Jag och en av killarna sjong karakoke, dancing queen, o kom pa tredje plats!! HA, vem sa att ida inte kunde sjunga! haha eller nat!!



Idag bjod grabbarna oss pa grillmat till lunch, eftersom de aker ikvall, eller imorgon.. kommer inte ihag! Det var mysigt i alla fall. Vi har en stor takterass dar vi satt o solen sken!

Sa nu ska jag boka flygbiljett till brisbane o sen ut o shoppa boots och skjortor! Vilken cowboy va? :P

massa kramar pa er alla!
//ida


Igång igen!

hej hej!

Börjar med att berätta om gårdagens ridpass! Jag åkte upp med Liv och vi begav oss ut i ridhuset. Rigoletto har ingen sadel som passar, så jag rider barbacka! Började trava så smått, men hade inga sporrar så hade lite svårt för att få reaktion.. men det kändes i alla fall helt OK. Toppen att rida tillsammans med Liv då hon kommer med lite tips!

En i stallet ska åka på semester och ville att någon red ut hennes häst i helgen. Jag sa att jag hade en kompis och skulle höra med henne. Sagt och gjort, Anna (sjöberg) blev superglad och var riktigt sugen! På lördag och söndag blir det alltså uteritter! Söndag har vi även jour så då blir det stallet i princip hela dan!

Dagens ridpass fokuserade jag på att ha handen stilla och inte stör han så mycket i munnen. Armbågarna in till kroppen och inga glappande tyglar. Även det gick helt ok, inte i så bra form hela tiden men det kommer förhoppningsvis!

Imorgon kommer en sadelutprovare fråm Amerigo. Ska prova sadlar till både Rigoletto och Aramis! Efter det ska jag och Liv gå en runda med hundarna. Får se om de kommer överrens! :)

Kram kram

Ett barn...

Denna dikt är klockren tycker jag, så himla RÄTT!

Ett barn...

Ett barn som kritiseras - lär sig fördöma
Ett barn som får stryk - lär sig att slåss
Ett barn som hånas - lär sig blyghet
Ett barn som utsätts för ironi - får dåligt samvete
Men...
Ett barn som får uppmuntran - lär sig förtroende
Ett barn som möts med tolerans - lär sig tålamod
Ett barn som får beröm - lär sig uppskatta
Ett barn som får uppleva rent spel - lär sig rättvisa
Ett barn som känner vänskap - lär sig vänlighet
Ett barn som får uppleva trygghet - lär sig tilltro
Ett barn som blir omtyckt och kramat - lär sig känna kärlek i världen

Av: Dorothy Law Holte


Bloglovin'

Tänkte bara att jag skulle rekommender bloglovin'. Jag har ett par bloggar jag följer och istället för att gå in på var och en av dem, går jag in på mitt konto på bloglovin och ser vilka som uppdaterat. Sedan trycker man på ett inlägg och sedan bara framåt så kommer inläggen efter hand de blivit publicerade! Desuutom kommer man direkt till "inläggssidan" så att man kan se alla kommentarer utan att klick vidare! Super tycker jag!

bloglovin

Rigoletto är tillbaka!

Nu är Rigoletto tillbaka efter vintervilan! En väl behövlig sådan för både mig och hästen tror jag! Motivationen är på topp!!

Rigoletto ar väääldigt pigg idag. Jag tänker bara skritta nu de första dagarna, men R tänkte annorlunda ;) Det började med tt han inte ville stå stilla när jag skulle sitta upp, utan dansade runt mig! hehe till slut var jag i alla fall uppe på ryggen och R flög iväg i diverse skänkelvikningar, galopp på stället och så vidare! hihi bushästen! Efter ett tag lugna han ner sig och vi kunde arbeta ordentligt! Han gick väldigt fint i båda varven! Kull o va tillbaka!

Kram

Aktiebolagsrätt

Hej hej!

Igår började en ny kurs, aktiebolagskurs. Nya tag -känns skönt! Nu är jag ju verkligen inne på sluttampen! Läraren verkade bra, han upprepade sig så att man hann med att anteckna! Hoppas det fortsätter så!

Idag har jag fixat alla böcker och kompenium så nu är jag fit for fight! ;)

Har även lämnat in nycklarna idag! Så nu väntar besiktning.. så fårr vi se om städningen är godkänd!

Kraaam

Resdagbok: Chillar :)

Chillar :)

tisdag 24 juni 2008 Sydney, Australien

Tjo hej!!

Nu har jag antligen fatt ansoka jobbet! SA gar bara o vantar pa att det ska ringa! Hoppas att de gor de!! Pratade med Darin som ar en av vardarna har pa hostlet (som aven hamtade mig pa flygplatsen) o han skulle ringa lite samtal o leta upp fler jillaroo jobb till mig sa att jag har lite fler vagar oppna. Blir det inget tills pa mandag sa skiter jag nog i det o drar ivag pa surfcampen.

Jag har borjat vanja mig att ta det lite lugnare. Jamie, den tyska tjejen ar pa mig att jag inte ska vara sa stressad.. och det ar nog sant, jag har anda hela sommaren har!

Vi var pa museumet i forrgar som var mycket storre an vi trodde! tror vi gick rynt dar i over tre timmar!! inte likt mig haha men det var mysigt pa nat satt!

Igar akte jag pa valsafari!! det var riktigt spannande! Ar lite besviken att jag inte fick se dem hoppa o sa men man kan ju inte styra over naturen! Fick se den komma upp till ytan o hamta luft o nar de dok ner med skjartfenan i vadret! Riktigt stora djur, humpback whales, vet inte det svenska ordet, men de blir upp till 18m!!! Vi foljde en grupp pa fem under nagon timme o sedan hittade vi en ny grupp pa tva. Var ute pa havet i fyra timmar o det slutade med att jag var lite sjosjuk!




Idag har gick vi runt i botaniska tradgarden o kollade pa jattefladdermoss!! De hanger tusentals i tradtopparna o det ar skitstora!! 1,5m i vingbredd!! Sag aven en och anna spindel, men inte nagra dodliga! Vi satte oss i graset o picnickade! hur mysigt som helst! Det har varit fint vader nu i nagra dagar, men det ar kallt i skuggan och nar solen gatt ner, men det ar skont under dagarna!



Ikvall blir det nog utgang med de tre svenska tjejerna (som bestamde sig for att stanna tills pa torsdag :)) Vi ska till ett stalle som heter the Gaff, dar jag var o at gratis middag! Det kan nog bli kul!

For ovrigt vantar jag bara pa att telefonen ska ringa! riiing daaaa!! :)

saknar er!
kram ida


Resdagbok: Somliga gar med trasiga skor..

Somliga gar med trasiga skor..

söndag 22 juni 2008 Sydney, Australien

Hej Hej!

Det blev utgang for mig anda pa midsommar! Precis sfter att jag skrivit det forra dagboksinlagget traffade jag tre svenskar. Sa jag hoppade sanbbt in i duschen o hangde med dem ut! Vi var pa tva olika stallen. Med paketet fick man kuponger for gratis drinkar sa det galler ju att utnyttja dem! Det var skoj i alla fall, men kandes inte riktigt som midsommar. Vi hade en blomsterkrans, men det var nog allt som paminde om midsommar! Och, Nej vi dansade inte sam grodorna aven om det kandes lockande ett tag :)



Igar gick jag till TCP-kontoret for att fa mitt losenord sa att jag kan soka jillaroo-jobbet, men hon som jag skulle traffa jobbade inte pa lordagar sa jag far vanta tills pa mandag. Kanns lite jobbigt att bara ga o vanta, kanns som att varje dag ar vardefull och jag vill bara vidare nu. Det blir lite ensamt emellanat och man kanner sig lite vilse nar man inte vet. Sa jag var lite nere resten av dagen. Strosade runt i Chinatown, men gick sedan tillbaka till hostlet. Pa vag hem gick min flipflops sonder :S som tur var utanfor en billig skoaffar! Sa det blev till o vandra in med en sko o kopa ett par nya! :)

Pa kvallen traffade jag tva tyskar sa vi satt och drack lite vin har pa hostlet. Vi ska kolla in museumet senare, mest for att fordriva tiden och imorgon ska vi antagligen aka pa valsafari! Det ser jag verkligen framemot!

Sa man traffar mycker folk har, men det ar bara kortsiktiga relationer, och det ar nog det jag tycker ar lite jobbigt. Att hela tiden borja om pa nytt.. men forhoppningsvis blir det battre nar man har kommit in i det har livet lite battre och kanner sig sakrare.

Jag mar i alla fall battre idag!
Kram Ida


Resdagbok: catch the wawes!

catch the wawes!

fredag 20 juni 2008 Sydney, Australien

Glad midsommar pa er alla!

Igar gick vi langst kustremsan fran coogee till bondi beach. Sa himla fint! Man blir helt matt pa alla fina miljoer, lite bortskamd, men far forsoka att ta in allt anda! Promenaden tog typ 2-3 timmar o sen satte vi oss och fikade innan vi tog bussen tillbaka till centrum. Jag och belgiskan gick ut och at, eftersom vi har fatt kuponger sa vi far ata gratis! :) man maste bara kopa drickan. ingen kanon maltid men okej for 20kronor!


Idag var det till att ga upp tidigt, klockan atta skulle vi vara pa ett annat hostel som ligger ungefar en halvtimmes gangvag harifran for att dar bli hamtade av surfskolan! Riktigt trevlig guide och en massa engelskor som ni alla vet vad de har for rykte :S det stammer! haha
I alla fall korde vi typ 1,5 timmar for man kan ju inte aka till vilken strand som helst! tror har ar runt 50 strander bara i Sidney! Och vi skulle forstas till den langst bort, for dar var det lattast o lara sig! Sa vi korde forbi Manly (dopt efter invanarna som tydligen ska vara valdigt manliga haha) o hamnade pa Palm Beach.
Pa med vatdrakter o efter en liten introduktion pa stranden fick vi ga i vattnet! Instruktoren hjalpte oss att typ skjuta pa bradan nar vagen kom sa att det var lattare att fanga vagen! Det var saaaa kul!!! Efter ett tag kunde man aven forsoka fanga vagorna sjalv, men det ar himla svart faktiskt! lyckades ett par ganger dock ;) i borjan var det valdigt mycket under vattnet o med bradan fem meter bort. Vagorna har en himla kraft aven om de ar sma.


Vi borjade ganska langt in vid stranden, men efter ett tag fick vi ge oss ut langre. Instruktoren sa till mig att bara paddla ut dar jag var (istallet for att paddla runt vagorna) eftersom dar inte var nagra vagor just da. men vagorna kom!! jag hann paddla en meter o flog tillbaka fem!!! Och han bara "keep paddeling!!" aja efter ett tag var jag framme i alla fall! Ar riktigt trott och om i hela kroppen efter detta, men det var det vart!!! Jag kommer antagligen aka pa en femdagars surfcamp som tar mig till byron bay. Vill surfa meeeeer!!! :)



Blir inget midsommarfirande for mig ikvall :( har ar inga svenskar kvar pa hostlet och belgiskan akte idag. Imorgon ska jag till travellers contact point o ansoka om det har jillaroo jobbet.. jag vill vidare nu. Och jag vill veta var och nar!

Sa glad midsommar pa er alla! Jag ska dromma om er!
kramar ida


Jag blev idol! :P

Hej hej!

Igår var det dags för ännu en spelkväll, denna gången med Bernice och Mattias!

På dagen var jag och Anna på Erikshjälpen i Åkarp där jag bland annat hittade "idol-spelet". En brunch senare var jag hemma igen.

Bernice och Mathias kom och vi åt och sen spelade vi först Galenpanna och sedan idol. Idol går ut på musikfrågor och sedan karaoke! Alla sjöng och var duktiga! men JAG VANN! hehe ;)

Ljus... liiiite mycket stearin.. :P men rätt fräckt?!

Idag har vi städat ut lägenheten och allting är tömt så imorgon tänkte jag lämna in nycklarna! Imorgon börjar även en y kurs -aktiebolagsrätt som jag ska läsa samtidigt som jag skriver uppsats i skatterätt!

nu då?

designen såg bra ut p åmin dator innan, men inte på er andras om jag förstått det rätt?

nu har jag i alla gjort hela designen smalare så jag hoppas att det får plats på alla typer av skärmar?

hur ser det ut på era datorer?

kram

Resdagbok: Forkyld!!!

Forkyld!!!

torsdag 19 juni 2008 Sydney, Australien

Hej!

AC:n pa flyget gjorde sitt sa jag har varit riktigt riktigt forkyld sen jag kom! idag ar det i alla fall lite battre da det har gatt over till hosta. Jag hade massa mediciner med mig hemifran som jag kunde behova, allt till forutom forkylning, sa har fatt kopa en massa har. Kanns trakigt o spendera pengar pa det nar har ar en massa annat o gora!

Sa vad har hant sen sist? efter ost o vin kvallen som for ovrigt var valdigt simpel somnade jag klockan 21! Pa tisdagen var det vad de kallade en trakig dag da vi fixade en massa praktiska saker sasom bankkonto, skattenummer o ch medicarekort. for att liva upp dagen lite grillade vi pa kvallen. Vi fick se en aboriginshow och ata kanguru!



Igar akte jag o den belgiska tjejen pa en busstur till Blue Mountains. Dar vi fick se fler kakduor och papegojor! Jag ar fortfarande lika fascinerad att se dem vilda! Men hojdpunkten var anda att se tva kangurur! Vi kom valdigt nara fast att de inte tycker om oss! :) Saaa sota, det var nog tur att jag hade atit kangurur dagen innan, for nu vet jag inte om jag vill det mer ;) Sedan gick vi en runda ner i dalen, och fick se helt underbar utsikt och natur! Var guide varnade oss for ormarna, men sa att eftersom det ar vinter sa ar det valdigt sallan man traffar pa dem! Men jag ar anda stolt over mig sjalv att jag var sa avslappnad! :) Det ar sa konsigt, men nar jag ar har, ar det nastan sa att man soker lite fara for att det ar sa spannande! jag undrar hur jag hade reagerat om jag verkligen sag en orm o det gor mig faktiskt nyfiken pa att gora det! later det konsitgt? jag tycker det, o hemma i Sverige hade jag aldrig kunnat tanka mig att kanna sa!!







Pa ett stalle vi var igar, stod jag och kollade upp i tratopparna, o plotsligt ser jag en koala!!! WOW tankte jag o kande hur hjartat borjade sla och hur jag darrade nar jag skulle ta upp kameran. Tog en massa foto tills jag borjade inse hur stilla den var, att den faktiskt inte rorde sig alls!!! haha jag gick narmre och insag att det inte var en riktig!!! kande jag mig dum eller?? haha



Igar kvall var vi ute och at med hsotelmanagern och den hollandska guiden och sedan gick vi till ett stalle med liveband. Rikgt bra faktiskt, men det blev en tidig kvall for mig eftersom jag inte kanner mig riktigt frisk..



Jag har hittat ett jillaroo jobb!!!!! som inte kraver nagon erfarenhet!! hoppas verkligen att jag kan fa komma dit! Man far inte betalt, men man far mat o boende o en rejal upplevelse!!! hall tummarna!

Saknar er alla!!!
kram Ida


design..

PUH!! äntligen klar!! eller ja.. är inte heeelt nöjd!

Sorry om bloggen sett konstig ut under dagen.. nu är den användbar i alla fall!

Vaccination!

God fredagskväll!

Idag har Fia fått sin ettårsvaccination. Denna gången valde jag Cityvetrinärerna (fd Cajsa stinas) då jag har fått dessa rekommenderade! De var hur trevliga som helst och Fia skötte sig utmärkt! Hon är så lätt att ha o göra med vilket är skööönt!

Dock kallade vetrinären Fia för slampa!!! Fia tryckte upp rumpan mot henne hahaha men slampa... nja!



Kram

Modell Rigoletto!

Rigoletto är modell för Mias ridsport! Fiiiin han är! SAKNAR!!!


Ett inlägg tillägnat Anna!

Hej!

Anna bad mig om bilder på oss för att hon skulle göra någon väggdekoration eller nåt! I alla fall så tog det superlång tid att skicka via mail så därför gör jag ett inlägg till henne! Ni andra får bara titta och njuta av min vackra vän! :)

I Göteborg i sommras:


Random:



Mys med hundar:



Dalby sandtag:


Vaalborg typ 2009...


Annas barnkalas:


Midsommar i Hunnebostrand:

Systrarna Wasmouth!


Hippiefest:


Kraaam

ULF

Hej hej!

Dagen började med en stund med Anna, vi strosade runt lite i stan och mös!

Sedan körde jag till Trelleborg för att hämta upp Mikaela på skolan. Hem till dem och ut till stallet, lasta hästarna och begav oss till ridhuset i Anderslöv. Det var ett tag sen jag såg både Mikaela och Ulrika rida och det var jätteduktiga! Jag fick även prova lilla Uffe en stund och han var superhärlig! kort steg, men för att citera Ann -han är ju ponny! :)

Bjuder på lite bilder:

Ulrika



Mikaela



och Jag:



Kram kram

Resdagbok: Jetlag..

Jetlag..

måndag 16 juni 2008 Sydney, Australien

Da var jag antligen framme!! Vilken lang och jobbig resa! Forst tog jag flyget till London dar fem timmars vantan borjade. Trott och hungrig borjade jag tvivla pa vad jag hade gett mig in pa. Men det var ju ingenting jag kunde gora nagot at da, sa det var bara o vanta! Det angrar jag forstas inte nu! Mellanlandade aven i HongKong o fick ga av flyget i ungefar en timme. Inga forseningar sa det var i alla fall skont! Val framme i Sidney skulle jag bli hamtad av dem fran hostlet. "vi kommer hamta dig pa sydneys flygplats, leta efter en skylt med var logga och ditt namn" Och jag letade o letade.. man hinner tanka manga tankar, tank om de har glomt o registrear mg!! till slut ringde jag ett akutnummer och det visade sig da att det var en massa trafik sa han var sen. Till slut sag jag i alla fall mitt namn pa en lapp o det bar ivag i en skranglig skapbil in till centrala Sidney. Och vilken trafik sen!!! 3.5 miljoner bor i Sidney.. ganska stor stad :)

Min forsta vecka har ar ju redan planerad och jag trodde ju att vi skulle vara ett helt gang men backpackers fran hela europa med pa alla aktiviteter. Det visade sig att vi ar tre stycken, varav en aker pa onsdag :S Lite synd.. det var ju sa jag tankte lara kanna nan! men men har ar mycket folk som bor pa hostlet sa det ska nog losa sig anda!

Idag gick vi tre i gruppen plus en tjej (tva svenskor och en belgiska) med hostel managern pa en rundtur i hamnen. Kanns sa overkligt att se allt i verkligheten. Hur ofta har man inte sett operahuset pa Tv och pa bilder och sa star det bara dar! himla maktigt i alla fall!! Vi gick genom botansika tradgarden dar jag var mest upptagen med att fotografera kakaduor och papegojor :) Sedan tog vi en farja till Watson Bay dar vi ifck se hela kustremsan och till slut dar bukten gar ut i havet. Det ar i inte den lilla bukten vill jag saga!



Ikvall ar det ost och vinkvall har pa hostlet och det kommer aven nagra och spelar didgiridoo! Jag har precis sovit en timme sa forhoppningsvis ska jag kunna vara med hela kvallen!

Hoppas att ni har det bra dar hemma! ni har antagligen varmare an jag i alla fall :( har ar molning och lite disigt.. men men om nagra veckor ar jag langre norrut o da ni!!!

Massa kramar
Ida


Svinalängorna

Hej hej!

Igår umgicks jag med Anna och hade en supermysig dag! Vi fick för oss att vi ville MÅLA och körde därför Lund runt för att hitta målardukar. Vanligtvis har de superbilliga på TIGER men de var slut.. Till sist bestämde vi oss för att ta det en annan dag.. känns inte värt att lägga ut för mycket pengar om man inte blir nöjd med tavlan och därför bara slänger den.. eller nåt.. som hände med min FIA-tavla.. :) I alla fall beslutade vi oss för att ge upp och körde hem till oss och kollade på film! fast somnade... :)

På kvällen gick jag och Andreas på bio! Denna gången blev det Svinalängorna. Mycket bra om än tragisk film! Ida grät.. men det var inte den här jobbig klumpen i halsen, utan tårarna bara forsade. Det är faktisk skönt ibland att bara låta tårarna rinna.. synd bara att det sker i en full biosalong ;)



Kramar

Nyår -en tillbakablick 2004-2010

hihi hittade gamla bilder och tänkte lägga upp lite "då coh nu"!

2004 firades på en gård i Anderslöv


2005 firades i Val Thorens


2006 firades i Trelleborg...


..liksom 2007


2008 firades i Lund


2009 firades i THAILAND! phi phi för att vara exakt!


och slutligen, 2010 firades i Höör!


Har ni någon favorit? :)


Resdagbok: Då var det snart dags...

Då var det snart dags...

fredag 13 juni 2008 Cape Smyge, Sverige

Imorgon eftermiddag bär det av! Det känns lite konstigt att det är verklighet, resan har varit bestämd så länge och nu är det verkligen dags! Fast att jag har vetat om det så länge, känns det inte som att man kan förbereda sig nog. Jag måste erkänna att allt känns lite nervöst.

Håller på att bestämma vad som ska få följa med i väskan. Det är jättesvårt att veta vad man ska ta med sig, jag vet ju inte riktigt vad jag kommer göra. Och det går ju inte att packa ner hela garderoben som jag brukar göra på mina resor :)

Det enda jag vet med säkerhet är att jag ska hålla mig ifrån regnskogen. Är livrädd för o träffa på ormar. Rätt land o åka till då tänker ni (!) men jag tänkte att min rädsla inte ska få stoppa mig, och vad jag hört så behöver man inte träffa på dem! Det får gå som det går, kanske är jag "botad" när jag kommer hem! :)

Jag hoppas att jag ska kunna skriva här regelbundet. Alla tips och råd är varmt välkomna!

Vi hörs snart och då från "down under" :
kramar ida


Resdagbok!

Nu drar jag igång min resdagbok! Börjar med Australien! Som sagt har nog många av er redan läst, men har lagt till bilder och så!

Minns med mig! :)

Spelkväll!

Hej hej!

Ledsen för den dåliga uppdateringen.. ibland saknas bara lite inspiration! Ska försöka bättra mig!

I fredags var Elin och Anders här och vi spelade spel till långt in på småtimmarna! JAG ÄLSKAR SPEL! Nedan är vi i full gång och spelar "Galenpanna" , Är vi inte snygga?



Fiafisen var en liten tröttis!

Hon har faktiskt lugnat ner sig en hel del. Vet inte om det är nu när hon löper eller om det är allmänt! Hon blir fortfarande överglad när det kommer någon hit eller om vi åker någonstans, men det går snabbare och snabbare för henne att komma till ro!

Idag har jag lämnat in uppsatserna och är därmed klar med denna kursen! ..om de blir godkända vill säga! Nu är det aktiebolagsrätt och kandidatuppsats som gäller! Slutspurten nu! :)

Kraaaaam!

en liten idé...

De dagar jag inte uppdaterar, kanske ni vill ha något att läsa ändå? Min idé är att lägga upp inlägg från min resedagbok från när jag var i Australien och Thailand. De flesta av er har säkert redan läst, men det kan kanske ändå vara en kul läsning?

Vad sägs?

1 done, 1 to go

hellu!

Nu är jag klar med den ena uppsatsen! Båda ska vara klara på måndag :S Min intention var ju att ha de klara innan jul, men så blev inte riktigt fallet! haha jag hinner nog bli klar i allafall!

Nu är Bella tillbaka hos oss och det blev ett kärt återseende! I alla fall från oss.. Fia blev inte riktigt lika glad! :) lite skäll och morr och sen var det bra igen! Nu leker de fint som vanligt!



Ikväll kommer Elin och Anders på besök och då vankas det mat och spel! :)

Kram kram

Vallåsen!

Hej hej!

Mina planer höll inte så länge, men har ändå fått en hel del gjort! Sista lasset är taget från lägenhet och nu återstår endast städning!

Både jag och Andreas är lite krassliga, men igår bar det i alla fall av till Vallåsen! Härligt att bara få åka lite för en dag. Jag har bräda ett par gånger förr, men är väl inte superhaj på det och började med att ramla i liften ett par gånger. Andreas som däremot aldrig¨åkt förr klarade det galant. Första gången jag åkte var jag helt blåslagen, men han bara ställde sig och provade sig fram! hmm.. orättvist!! hehe skoj var det i alla fall! Är väldigt öm i kroppen i dag dock!



Film på mig:

Film på Andreas:

Enjoy!

kram

veckans planer!


En resumé!

Ja.. 2010 har minst sagt varit ett händelserikt år!

Året började i Thailand med Bina där vi reste runt och hade det allmänt gott!

I februari fick jag min efterlängtade hund. Jag hade planerat att skaffa hund lååångt innan, men ville vara klar med längre resor och utbytestermin först. Men i februari var det alltså dags och glädjen var total!


Sommaren bestod av nytt jobb i Trelleborg där jag trivdes mycket bra! Slutet av sommaren åkte jag och Bina till Portugal! Ungefär samtidigt träffade jag Andreas!


I september kom jag i kontakt med Liv och blev därefter medryttare till hennes häst Rigoletto! Bättre häst får man leta efter!


I november fick jag mitt första riktiga heltidsjobb! Börjar i augusti och det ska bli riktigt spännande!

Som sagt har det varit ett väldigt händelserikt år och jag tror inte att 2011 kan leva upp till det. Men det gör inget, så länge jag får behålla det 2010 gett mig är jag mer än nöjd!

Kram

Nyårsafton!

Färden gick från Lund vid halv tre och efter att ha hämtat Bernice och Mattias styrde vi mot Höör. Väl framme blev vi visade våra rum och sedan bjöds det på kaffe. Väldigt trevlig mottagning!

Vi gick tillbaka till våra rum för att påbörja förvandlingen inför kvällen! Så här blev resultatet:

Middagen var supergod alltihop och med gott vin till! Vi var ju helt klart yngst på stället, resten var väl 50+, men vi hade skoj ändå! Efter maten blev det dans. Och då var det "kasedans" som gällde! Kul tycker jag! och resten med! Så vi dansade hela kvällen!


Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på raketerna, sedan fortsatte dansen en stund till!

Fia klarade kvällen med bravur! Hon reagerade inte överhuvudtaget när det smällde och var lika hysteriskt glad som vanligt när vi tittade till henne! Duktig hund!

Nu börjar 2011 -ska bli spännande att se vad det här året har att ge!

Kramar

RSS 2.0