Ännu en dag i skogen!

Hej!

Eftersom det var så härligt väder begav jag och Stina oss till skogen idag med! Tog med oss varm oboy och strosade runt! Gick nog 2km faktiskt, vilket kanske är lite mycket för Fia. Det ska inte vara bra för deras höfter och leder att gå för mycket när de är små, men jag tror på teorin att det är ett avelsproblem. Så länge Fia är pigg och skuttar runt som hon brukar tror jag inte att det är någon fara. Jag får ju vara vaksam om hon blir trött så att jag inte pressar henne!



Hon verkar tycka att det är mysigt i skogen! Hon älskar verkligen alla människor men andra hundar är fortfarande lite skrämmande. Jag vill ju inte att hon springer fram till allt och alla innan jag sagt det och vi jobbar emd att avleda. Så när vi möter någon springer jag ut en bit i skogen och busar med henne så att jag blir roligare och intressantare än de vi möter! DEt fungerar riktigt bra! När vi möter hundar som hon får hälsa på försöker jag sätta mig ner o klappa den andra hunden men hon vågar inte riktigt gå fram. men men hon får väl vänja sig efterhand!

Imorgon börjar valpkursen. Dock bara en introduktion för mig, Fia börjar nästa tisdag!
Kramar

Skogen och balfrisyr!

Hej!

Det var jättemysigt i skogen idag! Jag hämtade Anna och Kerstin vid elva och så körde vi o köpte picknic! Sedan begav vi oss till Torup! Strosade runt lite och vände sen tillbaka! Fia förstår inte riktigt hur hon ska leka med andra hundar men jag antar att det är en vanesak. Om jag fortsätter låte henne träffa hundar så löser det sig nog! Det viktiga är att jag inte blandar mig i, utan hon får lösa det själv! Det var roligt att träffa Anna, ända sen i sommras vi såg sist och hon var lika trevlig och söt som vanligt!



Kom hem två timmar senare och efter en stund kom jojo för att jag skulle fixa hennes hår då hon ska på bal ikväll! Det blev jättefint om jag får säga det själv! :) Det blir så fint när man lockar håret med hjälp av platttången, väldigt fina lockar!


Här har vi henne!

Nu håller jag på o förbereda middag till ikväll! Det bjuds på laxpasta och smoothie till efterrätt! Sen ska jag försöka se melodifestivalen.. får väl se om jag kan övertyga min gäst :P

Kramar

Fredagsmys!

Ja igår hade vi som sagt middag här hos mig! Det blev hemmalagad pizza som blev väldigt lyckad! mums mums! Vi satt mest och snackade och hade mysigt -till och med så att vi missade let's dance! haha Vid 12 snåret begav sig mina gäster till Herkules, men jag kände mig inte alls sugen.. Har ju mitt motto att jag ska göra saker för min egen skull, så om jag inte är tvungen ska jag göra som JAG känner. Har faktiskt blivit ganska duktig på detta. :) Folk kanske ser mig som tråkig, men då får de väl göra det.. jag är i alla fall mig själv! :)


Fia var festfin! men hon tyckte inte riktigt om det, så det varade inte så länge! :P


Emma, Madde och Stina!


Mys med gudmor! :P


Och bus med robert! :)

Nu ska jag snart iväg till skogen med Anna och Kerstin (annas hund) Ska mest strosa runt lite och ha picnic och låta hundarna leka! Senare kommer Jojo för att jag ska fixa hennes hår så hon ska på bal ikväll! Jag tycker det är så roligt! Och sen ikväll kommer Micke på middag! Så en fullspäckad lördag! :)

Kramar

Bilder!


Pappa och mamma! Mamma gillar inte o va med på bild, men jag måste ju visa upp mina vackra föräldrar!


Jag och Fisen!


Jag fick denna bok av mamma och pappa! :)


Lunchbesök

Hej hej!

Idag var det ingen skola, men vaknade relativt tidigt och gick ut med Fia. Somnade i och för sig om sen igen men ändå! Gick upp vid 10 igen och städade och donade! Sen åkte jag och Stina och handlade mat! varför ska mat vara så himla dyrt?? inget skoj juh! När jag kom hem igen var mamma och pappa här och vi åt lite lunch!

När det hade kört förberedde jag lite till maten ikväll. Ska nämligen ha lite gäster och förfest här ikväll! Ska bli riktigt trevligt! :)

suck det funkar inte o ladda upp bilder.. kanske kommer senare! :)

Trevlig helg!
Kramar

Bad och ommöblering!

Hej!

Seminariumet idag gick sådär.. var väldigt trött så hade svårt att koncentrera mig! Var egentligen rätt så förberedd men tydligen har ett kapitel i lagen ändrats helt och eftersom jag har en gammal upplaga var det inte så mycket som stämmde där! så idag var jag inte så aktiv!

Som tur var fick jag reda på att sista dagen för EEE var idag -och inte imorgon som jag trodde. Så jag åkte hem och åt lunch och gosade med Fia innan jag tog mig till skolan igen! Pratade med en hel del företag. Dock var det inte många som tog emot CV på plats utan man får skicka det online. Dessutom tar revisionsbyråerna inte emot sommarjobbare, men fick en hel del information om vilka möjligheter som finns när jag är klar! Jag sökte även ett sommarjobb där man åker iväg till Amsterdam under 8 veckor. Inte fel att söka ju, det lät roligt, men naturligtvis går Fia i första hand! Det är en uppoffring jag valt att göra och inte ångrar en sekund! Så vi får väl se.. kanske finns det möjlighet för Fia att följa med! Det enda man behöver är ett pass till henne! Men som sagt Fia går först och jag ska inte dra några förhastade slutsatser!

När jag väl kom hem igen badade jag Fia! Hon tyckte väl att det var sådär :) men satt stilla till slut i alla fall! Ganska mysigt o sitta i mattes knä, inlindad i en handuk efteråt i alla fall!


Nä.. hon ser ju inte jätteroad ut! :)

Sen började jag möblera om mitt rum (!). Pappa sa att det inte är bra att hundar ligger vid TV:n då strålningen från fjärrkontrollen kan skada deras öron. Så där sprack min plan med att hänga Tv:n på vägen ovanför Fias säng. Så det blev en totalommöblering och jag var nere i källaren och hämtade upp min TV-bänk igen, Blev faktiskt ganska bra! :)


Sovrummet fick flytta in i vardagsrummet!


TV i det nya sovrummet


Soffan fick flytta in i gamla sovrummet så det blev vardagsrum! Där fick även Fia bo!

Jag gillar att tänka att jag bor större än vad jag gör. Så istället för min etta har jag både kök, kontor, matsal, vardagsrum och sovrum! Lyxigt värre! ;)

Kramar

SnöFia!

hej hej!

Idag har jag varit på seminarium och det kändes som att jag var tillbaka i mitt esse! Så får fortsätta så, det känns så mycket bättre när man kan vara aktiv och inte sitta och undvika frågor! Så när jag kom hem började jag direkt att förbereda mig inför imorgon!

Imorgon börjar även eee, en arbetsmarknadsmässa på skolan. Jag kan inte gå imorgon för jag måste hem till Fia, men tänkte åka dit en runda på fredag. Prata lite med företag och eventuellt lämna lite CV! Jag har helt missat att anmäla mig till kontaktsamtal med företag.. vilket var synd.. men men får gå den här vägen i stället! :)

Fia fortsätter att vara underbar! Det är så roligt att titta på henne i snön! Här kommer lite bilder:



Så dagens göror är färdiga. Så vi får väl se vad kvällen har att erbjuda.. har ju lite på gång! ;)

Kramar

Duktig Ida!

Hej hej!

Idag känner jag mig väldigt duktig. Vissa dagar får jag gjort så mycket och det motiverar mig! Jag  vet att jag är ganska känd för att sova mycket :P Och det blir lite som en ond cirkel.. inte alls motiverande att sova! Så idag är jag nöjd med mig själv!

Jag steg upp i morse och städade min lägenhet. Grovstädning krävs lite oftare nu :P Pluggade lite inför seminariumet imorgon som handlar om moms. Efter en paus med lite lunch forsatte jag och blev faktiskt klar! Dessutom har jag läst mer än halva boken WOW!! :) Allt detta är naturligtvis varat med att springa ut och in med Fia!

Ikväll är det medel-puls som gäller! Ska bli skoj! Och ja, sen ska jag nog läsa ut resten av boken och påbörja seminariumet på torsdag -haha vilken framförhållning!

Lyckades ta en superfin bild på Fia! Fanns en inställning på kameran som heter husdjur!


Världens finaste Fia!

Det var allt för mig, nu ska jag fortsätta vara duktig! :)
kramar


En till vanlig dag!

Har väl egentligen inget speciellt att berätta om idag, men en liten uppdatering ska ni få! Idag var det föresläsning om mervärdesskatt. En ny lärare som var helt ok. Onsdag och torsdag är det seminarium med honom och då ska jag verkligen se till att vara förberedd!! Hade ju sån tur förra veckan när jag inte var tillräckligt förberedd.. men den turen kan ju aldrig hålla.. :P

Efter skolan körde jag och köpte foder till Fia. Var på Mammut -en djuraffär i Lund och köpte samma foder som hon har nu, Eukanuba. En 15 kg säck, så den ska väl räcka ett tag! Kvinnan i affärern var supertrevlig! Jag blir så glad av sådana människor!! Hjälpsam och trevlig!! Varför kan inte alla vara så?

Stina kom hem till mig och vi exprimenterade fram en korvgryta bestående av korv, lök, svamp, kikärter och majs! Blev riktigt gott! :) Vi la oss i sängen o kollade på film, men båda somnade efter ett tag! Vi var och tränade, bastade och nu sitter jag här!

Fia har varit superduktig idag! Hon har varit ensam 2,5 timmar i sträck och det verkar mest som att hon ligger i sin korg! Hon har även blivit jättebra på sitt och stanna som vi övar lite varje dag! Min duktiga lilla tjej! Hon ligger i mitt knä och myser just nu!! :)

kramar

Binas fest!

Festen hos Bina var riktigt skoj! Tjejmiddag med köttfärspaj och sedan var grabbsen välkomna! Vi satt mest och snackade skit, stojade och bara hade trevligt! Bina blev riktigt rörd av kortet jag gjort till henne, vilket faktiskt var helt oväntat, men ändå roligt att kunna göra någon så glad! Hon fick även ett rosa pepparkvarn som hon önskat sig av mig och Stina, så det kändes lyckat! Elin kom och hämtade mig och Stina vid halv två och då stupade vi i säng. Blev ingen utgång, men det tyckte jag bara var skönt!


Making myself beaaaatyful!! :P


Stina fixade håret på mig och så här fint blev det!


Stina och jag!


Tjejmys!!


De här två känner jag inte... konstiga typer som bara dök upp ;)


Presentöppning! Bina med sitt kort!


Oj, vad hände här?? ;)

Annars har jag inte gjort mycket idag.. inget alls faktiskt.. lite seg!! Filosoferar lite.. jag är så trött på alla spel. Varför kan inte alla vara raka och ärliga? Då hade allt varit mycket lättare. Vissa tror visst att de är mycket bättre än alla andra.. Moraltanten Ida kom fram i lördags och började läxa upp folk hon inte känner :S Men jag kan bli så trött på mänskligheten!! Jag ska aldrig mer spela nåt spel.. jag ska bara vara Ida, rákt igenom, lyssna på mina känslor och uttrycka dem utan att det skulle vara konstigt.. Jag ska bara vara mig själv för min skull och inte för någon annan! Pepptalk på hög nivå!!

Avslutar helgen med en bild på min underbara Fia. Det är helt sjukt hur mycket hon betyder för mig, hur mycket jag älskar henne och vilken villkorslös kärlek hon ger tillbaka!! Har man inte själv haft hund kan man nog inte förstå det.. det kunde inte ens jag innan jag fick Fia, fast att jag varit hundgalen i större delen av mitt liv.. Lill-Fia... ett sånt mirakel!!



Kramar

Stallhund och stadshund!

Ja, Fia är en liten alltiallo hund!! Vi tar det från början.. Det gick jättebra att sova hos Elin och Anders. Både jag och Fia njöt av att få ligga och mysa hela natten. Fia puttade dock ut mug mer och mer så till slut fick jag hoppa över henne på andra sidan! Annars låg hon på min arm hela natten! :)


Elin myser med Fia!


Här sov vi! myyysigt!

Vi vaknade ganska tidigt och väckte Elin efter ett tag -dock inte med mening :S Vi igck till affären och handlade frukost och sen begav jag, Elin och Fia oss till Virestadgården. Fia gjorde succé och tyckte att det var himla spännande med ett så stort hus och alla djuren! Katterna var läskigast.. Vi lät inte henne komma för nära hästarna, men Fia höll sig på avstånd så det var inga problem. Får väl se om familjen Trulsson skaffar sig en hund snart ;)


Elin, Ann och Mikaela i Virestad!


Jag och Ulrika!


Fia är en stallhund!


Mikaela och Lyster!


Så härligt att se hästarna när de springer runt i hagen!! Lyster, Bellen och Candide!

Efter en kaffe i Viresta körde vi vidare in till Trelleborg för att gå på systemet. Det var första gången Fia var inne i en stad och kände sig nog väldigt liten bland alla människor, ljud och lukter. Blev bara en snabbis vilket känns bra så att hon får vänja sig successivt. Hon är väldigt duktig på att gå i koppel och följer snällt med om man kallar lite på henne! Min fina fina duktiga Fia!!

Nu har jag precis hämtat Stina på övre och vi ska snart göra oss iordning för ikväll är det party hos Bina! Ska bli riktigt skoj!

Trevlig helg allesammans!
Kram

Äventyr!

Idag har det verkligen varit äventyr för Fia! Och hon har varit sååå duktig! Det började i morse när vi skulle köra till Trelleborg. Hennes bilbur passade perfekt i bagaget och Fia gnydde lite de första minuterna men kom sen till rätta och somnade. Så duktig!! Det gäller att bara ignorera henne när hon gnyr för då blir hon bara mer nervös! Men som sagt gick det jätterbra! Vi fikade hos Micke. Det hände lite olyckor inomhus, men det får man räkna med! Annars var hon helt som vanligt -lite bus men sedan lugn och fin!

Efter besöket hos Micke körde vi till Sabina där Fia fick träffa en annan hund för första gången -Snappi en italiensk vinthund. Snappi är väldigt försiktig och det gick jättebra. Fia var lite rädd i början, men hälsade sedan fint och visade underläge för Snappi vilket är helt naturligt eftersom han är äldre! Fia kunde gömma sig under bordet och Snappi hoppade upp i soffan där inte Fia kan eller får vara så de hade vars en trygg plats. Fia förstod inte riktigt hur Snappi ville leka -draglekar med leksakerna, men de busade lite ändå! Det kändes väldigt bra och en stor fördel att Snappi själv är försiktig!


Först hälsa fint!


Sen pussas lite :)


Och sen massa bus!! Det var väldigt svårt att fånga dem på bild!!

Efter ett tag körde vi ut till Smyge för att lämna Snappi hos Binas föräldrar och sen körde vi och handlade. Kvällen bestod sedan av god mat, let's dance och "solsidan". Nu är jag hos Elin och Anders i Gislöv där jag coh Fia ska sova inatt.



Schnitzel med potatisgratäng, bearnaisesås och sallas! mums mums!

Så som sagt en dag full med nya intryck för Fia, men hon har skött det så himla bra och verkar så trygg i sig själv. Hon tycker verkligen om allt och alla. En stor fördel att sova i Gislöv är att jag ska sova på en madrass vilket innebär att jag kan ha Fia hos mig! :) Så mysigt -så slipper jag lägga mig på golvet för att mysa med henne! ;)

Kramar!

Min framtid är bestämd!

Nu vet jag vad jag vill bli när jag blir stor! Sköööönt! Det känns verkligen som jag har hittat rätt! Jag tycker verkligen att skatterätten är jätteintressant så därför ska jag läsa en magister i det! Det blir som planerat revisorsjuridik andra delen av denna terminen, sen nästa termin blir det beskattningsrätt II och någon annan fördjupningskurs typ koncernbeskattning eller internationell företagsbeskattning. Sen återstår en magisteruppsats. Dock måste jag läsa 7,5 poäng eknomisk historia som är obligatorisk för kandidat examen... hoppas på att kunna hitta nån distanskurs på denna! Det känns verkligen spännande att veta vad jag vill -det är nog bland de första gångerna i mitt liv jag verkligen känner ett yrke som känns helt RÄTT!! Och vilken bra kombination sen med redoivisning och skatterätt för att inte tala om att där inte finns så hård konkurrens bland skatteexperter och därmed lätt att få jobb och pengar att tjäna! Aldrig fel juh.. men huvudsaken är att man trivs och jag tycker verkligen att det här är roligt!

Så idag har Emma passat Fia. Hon var tvungen att åka innan jag kom hem, så jag vet inte hur det har gått, men jag är övertygad om att allt gått bra. Fia mår bra och Emma är superduktig så ingen tvekan här! :)

Idag har jag köpt en TV! dock hittar jag inte min antennsladd... :( Det är så dumt JAG VET att jag har settd en på ett speciellt ställe, men nu är den puts väck!! SUCK!!


Här har vi nya TV:n! Finlux 32 tum!

Helgen är full med äventyr -allra helst för Fia! Imorgon kör jag till Trelelborg vilket innebär åka i sin bilbur för första gången. Jag ska fika med Micke och sen vara med Sabina. Fia ska då få träffa Binas hund Snappi! Sen ska jag sova hos Elin och Anders. På lördagen blir det ett besök på Virestadgården och sen kommer Stina och så är det fest hos Bina på kvällen! Elin ska passa Fia och även hämta oss så att vi sover där igen! Så som sagt blir det mycket för Fia, men jag vill att hon ska vara en social hund som anpassar sig till olika miljöer så det är bara att börja jobba. Så länge jag inte stressar upp mig tror jag Fia också kommer vara lugn. För om jag stressar upp mig, märker hon att det är nåt märkligt och blir nervös! Det ska nog gå bra!

Nu ska jag och Fia ut o leka i snön! :)
Kram

Onsdag!

Idag har det varit seminarium igen! Jag var inte så förberedd som jag borde vara, men behövde som tur var inte gå upp och redovisa! Får bättra mig! Det är bara så omotiverande att sätta sig med böckerna när jag har Fia! Mycket roligare att busa med henne!! Men som sagt jag får bättra mig! Anna passade Fia idag och det hade gått jätte bra! Jag blir så stolt över henne när hon sköter sig så bra! :)

Igår kom Jojo på besök för att busa med Fia och dricka en kopp te! Fia älskar besök! Hon älskar allt och alla och all uppmärksamhet hon får!


Jojo och Fia busar!

Var även och tränade igår! Det var roligt, vår favoritledare är tillbaka från skadan! Hennes pass är sååå roliga!

Idag var Stina här och åt en tidig middag och nu tvättar jag! Måste sätta mig och plugga igen.. nytt smeinarium imorgon! Bra Ida, att du kommer igång med det halv sex på kvällen!! haha


Fia tyckte att det var en jätterolig lek när jag började slänga kläder på golvet! :)

Måste passa på att gratulera Sabina som fyller år idag, men som inte blir ett år äldre! :) Grattis gumman! :) Tillägnar henne en bild från underbara Thailand!


Paradiset! :)

Kramar

Fia mår bättre!!

Fia fortsatte att kräka igår, och jag kämpade med att plocka upp det innan hon han äta upp det igen :S Efter ett tag såg jag vad felet var. Det har kommit ut 8 ganska stora stenar, fem från munnen och tre där bak! Inte konstigt att hon mått dåligt! 8 stenar i den lilla magen!! Jag hoppas att hon har lärt sig en läxa nu och slutar äta stenar.. hur lär man dem det?? jag säger till henne så fort hon tar nåt skräp i munnen, men ibland är det svårt att hinna med och att överhuvudtaget se att hon stoppar något i sig.. Skönt att hon mår bättre i alla fall.. jag var riktigt orolig där ett tag!

Idag har jag varit hos Stina och ätit lunch. Fia fick stanna hemma så länge för att vänja sig vid att vara ensam. Det verkar som hon klarar det bra.. det är nog mer matte som har problem att lämna henne ;)

Fia älskar verkligen snön! Hon hoppar runt som en liten kanin där snön går över mankhöjden på henne! Så himla söt!! Och hon börjar bli duktig på att uträtta sina behov utomhus.. även om det fortfarande hönder olyckor här inne! Men det får man väl räkna med en bra tid framöver! :)


Bus bus bus! Det är så roligt att se henne hoppa runt!

Ikväll ska jag faktiskt träna. Ska bli skönt att komma igång igen!
Kram kram

Ida är tillbaka!

Nu är vanliga glada Ida tillbaka igen!

Idag har jag pluggat lite! Jag gick inte på föreläsningen, men Stina kom hit efteråt och åt lunch med mig och sen pluggade vi några timmar!

Stackars Fia har inte haft det lätt idag... Jag klippte hennes klor och kom för långt in så det började blöda.. Stackaren.. men hon gick på tassen och verkade inte ta någon niotis om det. Lite blodfläckar på golvet bara..

Sen har hon kräkt idag. En gång hade inte oroat mig, men nu är det fyra gånger!! Och annars är hon precis som vanligt, äter och är glad! Jag ringde dock till vetrinären som tyckte jag skulle avvakta ikväll, för att se om hon fortsätter. Jag tänkte egentligen träna, men jag får se hur det är med henne. Hon kan ju bara ha ätit nån konstigt, när vi är ute o går och så, men som vetrinären sa att det kan vara något hon fått i magsäcken som inte kommer ut den naturliga vägen... Lill Fia.. det här var inte alls kul!

Jag har skaffat hundvakt både onsdag och torsdag så att jag kan gå på seminarium. Anna ska passa henne på onsdag och Emma på torsdag! Tur att man har underbara vänner som ställer upp! :) Men sen till nästa vecka ska jag försöka ha vänjt henne vid att vara själv lite längre stunder!


Dagens bild: Jag har ställt upp Fias bilbur så att hon ska vänja sig vi den! Och hon trivs riktigt bra där! Får väl se hur bra hon tycker om den när jag stänger dörrarna.. :S

Tack för alla fina kommentarer igår!
Ni är underbara! :)

Alla hjärtans dag!

En helt vanlig dag enligt vissa.. men inte enligt mig! För mig är det en dag full med förväntningar.. och ångest.. Som singel får man inte den kärlek varje dag som man får i ett förhållande, därför är det inte en dag bland alla andra.. Och vem blir inte glad av lite överaskningar, blommor och kort? Visst hade jag blivit glad en vanlig dag med.. men inte besviken när jag inte får det. På alla hjärtans dag hoppas man ändå någonstans att något ska hända.. och så gör det inte det, och då blir jag lite deppig.. töntigt jag vet, men så fungerar jag! Jag är i alla fall tacksam för alla jag vet älskar mig för att inte tala om Fia som ger en sådan villkorslös kärlek så jag tror att jag kan börja gråta!! Ja.. jag är en liten romantiker som tror på det lyckliga slutet i hollywood filmerna -men vad är egentligen fel med det?

Så nu har jag filosoferat klart och nu ska jag vara lite positiv igen, den här dagen gillas inte som singel bara! :)

Som ni ser har jag ny design på bloggen! vad tycks? jag har fått lite feedback om att svart är deppigt.. men jag skulle mer säga stilrent! :)Kul med lite omväxkling i alla fall!

Middagen igår var trevlig, även om jag inte blev riktigt nöjd med flygande jaboben.. jaja det var gott i alla fall. Vi kolla på the notebook.. en väldigt fin, men ack så sorglig film!!

Idag kom Linda, Martin och Ella på besök. Vi fikade och hade en mysig eftermiddag! Ella blev lite rädd för den svarta lilla varelsen som sprang runt på golvet, men annars blev hon väldigt omtyckt! Fina lilla Fia, tycker om allt och alla! :) Och jag tycker om henne så obeskrivligt mycket!! Ella var ett charmtroll som vanlig -hon är alltid glad den tjejen och är man lite nere är hon den rätta medicinen! :)


Linda och Ella!!


Fia hittade ett mysigt knä att sova i!


Kan man bli annat än glad av det här lilla pyret??

Ja.. och ikväll ska jag äta en god middag, tända ljus och se en bra film alldeles SJÄLV! Och glömma allt som har med kärlek o göra!! Missförstå mig inte.. jag trivs faktiskt bra som singel och att klara mig själv, men en dag som denna är det lite jobbigt!

Kramar till alla ni underbara personer!!

Lördag!

Hej hej!

Idag har jag inte gjort så mycket, städat och fixat! Mamma och pappa hade med sig en låda med mina grejer som jag köpte i Thailand, så de har jag ställt fram! Fint blev det! :)


Lyktor.. fast utan lyktor i (!) Thailand har ju annolunda uttag än vad vi har i Sverige -något jag inte tänkte på när jag köpte dem!


Mina fina elefanter! Vågar inte ha dem på golvet eftersom Fia har en tendens o bita i allt hon ser! ;)

Sedan körde jag och Stina till citygross och handlade, Passade även på att hämta upp ett paket. Jag har beställt en bilbur till Fia och nu hade den kommit! Kanske lite i minsta laget när hon blir större, men den går ett bra tag i alla fall! :)



Fias bilbur!

Ikväll får jag besök! Ska bjuda på middag och det blir flygande jakob! mums mums


Jag försöker posa med Fia, men hon är mer intresserad av mitt halsband! :) Så här ser jag ut ikväll i alla fall!

Kramar

Hundvakt!

Hej hej!

Idag var första gången jag lämnade Fia. Jag skulle på seminarium så mamma o pappa kom hit och passade Fia. Seminariumet gick bra och Fia hade haft det bra hemma så jag är glad! Mamma och Pappa stannade och fikade och åkte sedan hem! TACK FÖR HJÄLPEN!!


Pappa och Fia!

Igår gick jag och handlade och var därmen hemifrån lite längre. Det funkar bra, det verkar som Fia går o lägger sig även om hon piper litegrann! Men det känns ändå bra att det går så bra som det gör! Jag måste ju kunna lämna henne ensam och det är lika bra att vänja henne direkt!

Stina skulle på middag ikväll så jag fixade håret på henne. Hon blir alltid så fin och det är roligt att hålla på med hårupsättningar! Och hon verkade väldigt nöjd även idag! :)


Stinas frissa!

Elin och Anders skulle egentligen kommit hit ikväll, men eftersom det snöar (dumma snö!!) så ville de inte köra. 108:an blåser ju igen direkt så det är dumt att ge sig ut. Så jag och Fia har en kväll för oss själva. Nu önskar man att man hade en TV!


Fia har en förkärlek till skor!

Trevlig helg allesammans!
Kramar


Vi jobbar på!

Hej!

Vi fortsätter jobba på med att bli rumsrena och med att vara ensamma! Jag går in på toaletten och stänger om mig en stund, går ut med soporna och så vidare! Fia piper lite, men när jag kommer tillbaka igen har hon inte stått och väntat på mig vid dörren utan gått o lagt sig någonstans! Så det ska nog bli bra! Tänkte gå till affären senare, och kommer då vara borta lite längre.. får försöka vänja henne successivt!

Inatt flyttade jag bort hennes korg till sin hörna, istället för att ligga precis nedanför min säng. Även detta för att Fia ska bli självsäker och inte så beroende av mig! Hon ska han sin trygga hörna där. Det gick bra och i morse hade hon flyttat dit alla sina leksaker + mina två par inneskor +en gympasko! haha så där låg hon mitt bland alla grejer! Så söt!! Hon är så rolig, jag hittade hennes groda i hennes vattenskål igår! :)


Min kärlek!!

Jag har även börjat lära henne "Sitt" och hon börjar förstå det! Dock är det väldigt svårt att träna med godis för hon blir som galen när hon ser att jag har det och liksom stänger av allt annat! haha litet matmonster! Så jag berömmer henne med lek och det tycker hon är så roligt så!Jag tränar bara två, till tre gånger per gång för att inte ställa krav på henne. Allt ska vara roligt och elek och jag jobbar mycket med att bygga upp förtroende och förhållandet mellan oss!


Fia tycker om att ligga i knäet!


Bus i blicken!!


Här kommer Fia dundrande!

Jag har faktiskt fått lite pluggat idag med! Men det är svårt att koncentrera sig!! Imorgon är det i allafall seminarium och då ska mamma och pappa komma hit och passa Fia.

Det blir mycket skrivet om Fia nu, men det är för att hon är det enda jag sysslar med! Samt för att jag är så himla glad för henne! Dock tror jag ni tycker det är roligt att läsa om henne för det var rekord på besöksstatistiken! ;) me like!

kramar

Framsteg!

Hej!

Vi gör framsteg! Fia är helt underbar! Hela dagen igår bara vi lärde känna varandra! Vi sprang upp och ner, ut och in för att lära henne att kissa ute. Och nu tror jag att hon har fattat det! Hon kissar ju inne med, men varje gång vi är ute kissar hon nu! Från början tyckte hon mest att det var en rolig lek att vi gick ut hela tiden och efter hand började hon också inse att snö är ganska roligt! :) så himla go!


Ja, snön är ganska rolig ändå! Speciellt när det sticker upp små pinnar!


Snö på nosen! :)

Vi har även klippt lite klor. Det gick bra, men krävs mer övning! Jag tar bara yttersta yttersta spetsen så att hon vänjer sig, så får man göra det oftare istället!

På kvällen kom Emma och hälsade på oss! Det var mysigt. Vi elekte med Fia, mös, och åt!


Emma och Fia!


Jag och min bäääs! :)

Annars så sover vi ganska mycket! Både jag och Fia :) Hon vill fortfarande upp till mig i sängen, men verkar acceptera snabbare att det inte kommer att hända! :)


Fia bökar ner sig UNDER sin madrass! hihi


Mysigt!!

Idag skulle jag börja ensamhetsträna.. det gick inte så bra.. jag väntade till hon hade ätit, lekt, varit ute och lekt lite till för att hon skulle vara trött. Sen lockade jag in henne i sin korg och stängde om gallret och gick därifrån.. OJ vad hon gnällde, men det hade ju uppfädaren sagt att hon skulle göra, så jag fick stå ut och satt och höll för öronen! Efter ett tag blev det tyst.... bara för då hade Fia klättrat över och kom glatt utspringande till mig... ajajaj jag försökte igen och la en bräda över så hon inte skulle kunna klättra ut, men hon hittade en glipa och kom ut igen, Jag hade säkert kunna täcka över mer, men jag vill inte att hon ska känna att det är ett fängelse -utan hennes trygga plats, så jag får prova något annat.

Jag tror helt enkelt att jag får gå ut och Fia får vara lös i lägeneheten. Plocka undan allt bitvänligt och sen bara gå! Jag provade att stänga in mig på toaletten och hon pep lite men inte så hjärtskärande som tidigare... får prova det... någon som har tips?? :)


Fia med sin leksak Knut!

Idag ska jag faktiskt plugga.. blev ju inte så mycket av det igår.. rättare sagt ingenting!! jag har ju så mycket roligare grejer för mig! ;)

Kramar

Första natten!

Hej!

Första natten gick bra! Jag klarade att stå emot att ta upp henne i sängen. Istället ställde jag hennes korg brevid min säng så jag kunde klappa henne. Så fort jag släckte lampan så förstod hon att vi skulle sova! hihi så söt! Sen har hon klart försökt ta sig upp i sängen några gånger i natt, men gett upp efter ett tag. Det är inte så att hon gnäller, jag vaknar bara av krafsandet! Och visst är det svårt att stå emot hennes valpögon, i dubbel bemärkelse! :)

Det här med att gå ut o kissa har Fia inte alls förstått. Hon tycker mer att det är en rolig lek av vi springer upp och ner ut och in genom dörrar. Och sen direkt  när vi kommer in sätter hon sig och gör sina behov! haha lillpyret!!

Annars är hon väldigt tillgiven, vill upp och ligga i knäet hela tiden och springer runt mina fötter så fort jag rör mig! Tänkte vänta med ensamhetsträningen till imorgon. Så idag får vi fortsätta bara mysa!!

Här kommer lite bilder!


Det är svårt att ta foto så man får med hela Fia, för så fort man tittar på henne kommer hon fram och vill busa eller kela!


Här har hon hittat sin groda -den var rolig! :)


Fia i sin korg!

FIA!!!

Nu har jag min Fia hemma hos mig! Hon varvar mellan att undersöka lägenheten och att klättra på mig för att jag ska lyfta upp henne! Jag försöker låta henne vara en stund för att hon ska göra sig hemmastadd! Hon har i alla fall hittat sin ena leksak och hon har ätit ordentligt!


Här har vi henne; Fia 8 veckor!


Myyyys!!!

Direkt efter maten tog jag ut henne för att kissa, men hon förstår inte riktigt det! Så nästan direkt när vi kom in satte hon sig och la en pöl på golvet! haha Det får väl komma när det kommer. Jag har läst att alla hundar blir rumsrena förr eller senare så det gäller bara att ha tålamod! Inte för att jag hade väntat mig att hon skulle vara rumsren direkt men.. :)

Åh jag kan inte sluta titta på henne! Hon är så perfekt!! Så himmla söt och gullig och man kan bara sitta och skratta åt hennes klumpiga rörelser och uttryck!!

Det gick väldigt bra att hämta henne med! Vägarna var fina! Stina var en ängel och körde på vägen tillbaka. Så jag kunde sitta och ha Fia i famnen. Jag trodde ändå att Fia skulle vara lite ängslig o så, men hon var bara glad och sen sov hon nästan hela resan! Så underbart!

hmmm.. såg just att hon gjort nr 2 oxå! haha ojojoj hur ska detta gå?! :)

Inflyttningsfest!

Helu!

Igår blev det en inflyttningsfest hos Tobbe, en kompis till jojo. Det var riktigt skoj men lite för mycket av det goda ;) Fick ju passa på o festa lite nu, kommer bli mindre av det när Fia kommer! Slutade i vilket fall på Max och sedan stupade jag i säng!


Ida-posen! :)


Hos Tobbe!

Imorgon ska jag hämta Fia!! jag är så lycklig!! Lilla pyret! Ska ta o städa lite nu och plocka undan allt bitvänligt! :) Kan ju försöka förbereda mig så gott det går även om jag nog får räkna med en del sönderbitna skor och dylikt! :)

Imorgon när jag skriver, så sitter jag nog med Fia i knät! Tänk er det! :)
Kramar

Fullspäckad fredag och lördagsutflykt!

Tja!

Igår var som sagt fullspäckad! Jag åkte till Trelleborg där jag först åkte hem till Bina! Möttes av hennes hund Snappi som inte riktigt kände igen mig. Han hade precis accepterat mig i sommras, men nu var jag nog lite farlig igen! haha till slut fick jag i alla fall en blöt puss! :) Jag och Bina gick på Espresso House, sen mötte vi upp hennes syster och gick en runda på stan.


Espresso....

Jag hade ett möte med min chef och det gick jättebra! Hon ville mer är gärna vara min referens och skulle ge mig bra vitsord! känns bra! Nu ska jag bara hitta ett jobb! :) En fika med Micke hanns också med. Mysigt och väldigt gott kaffe! och nej.. vi spelade inte wii! ;)

På kvällen skulle vi fira fars dag några månader för sent. Vi var och åt på Karaveller, blev planka för mig! Ella roade oss som vanligt -ett riktigt god och glatt litet charmtroll! Efterrätten tog vi hemma hos Linda och Martin.


Världens bästa pappa, med världens sötaste Ella!

Jag begav mig sedan tillbaka till Lund och hem till Stina där det var ost och vin kväll. De andra gick ut, men jag kände inte för det, så jag gick hem o la mig! :)


Adrian och jag hos Stina!

Idag tog vi ut mexaren på den skånska landsbyggden! Det blev fotboll i Anderslöv! hehe Hade lite problem o komma dit.. försökte köra över ugglarp, medn där gick inte o komma fram så vi fick köra 108:an ner till Alstad och sen 101:an. Kom fram lagom till andra halvlek! Sen körde vi till Smyge -måste ju visa Sveriges sydligaste udde! :) blev lunch hos mamma och pappa och sen körde vi hem.. man blir väldigt trött av kylan...


fotboll i Anderslöv!



Kaaaallt!!

Ikväll är det fest igen! ska snart bege mig till Stina!
Ses i morgon!
Nu är det bara TVÅ dagar till jag får min lillfia!!!
kramar

Victor 25 år

Hej!

Igår firade vi Victor som fyllde 25år! Det var han och fem tjejer -kan en födelsedag blir bättre? hehe! Jag kom dit vid sex då Stina redan var där och så började vi laga sushi! Resten skulle komma kl 7 och Auserine kom, men de andra två tjejerna kom först nio!! Snacka om ohyffsat!! Det gillas ej... men men till slut fick vi äta vår suchi som blev kanonbra!

Lite efterrätt på det som bestod av fruktkompott med vit choklad in i ugnen serverad med glass! mums mums! Sen satt vi o snackade hela kvällen. Kom väl hem vid 1 -halv 2.


Sushi förberedelser i full gång. Jag hjälpte faktiskt oxå till -även om det inte ser ut så på den här bilden :P


Jag och födelsedagsgrisen! :)


Sushi!!


Victor med sin present -en tavla med en massa bilder från när vi var i Paris!


Efterrätt!! Det står Victor 52... neeee 25!!!


Jag och finaste Stina!!

Idag bär det av till Trelleborg! Dagen består av lunch med Bina, möte med chefen, fika hos Micke, o sen fira fars dag (några månader för sent!) Sen bär det tillbaka till Lund där det vankas ost och vin kväll hos Stina. Hon har en gäst från Mexico denna helgen, en kompis till en tjej som vi pluggade med i Grenoble. Han pluggar nu i Jönköping och är nere på besök i Lund.

Så ja.. full rulle idag! :)
Kram

4 dagar kvar...

Snart snart snart!!!

Idag har varit en slappis dag! Jag sov länge! Sen begav jag och stina oss till mediamarkt för att köpa färgpatroner.

Kom hem och fixade med Victors present, kan ju inte visa den här om han skulle läsa, så ni får se imorgon! :) hoppas han blir glad i alla fall! Ikväll blir det suchi hos victor, sen får vi väl se vart kvällen leder oss, eller om det bara blir hemmamys! Aldrig fel det heller juh!


Den här hittade vi på Mediamarkt -perfekt om man ska spela wii. Så att man inte kommer för nära TV:n menar jag! ;)


Victors present!

Hörs imorgon!
kram


Nova och fast i snön! :)

Hej hej!

Seminariet idag gick bra och nu är vi lediga tills på måndag. Fast då är det bara föreläsning och onsdagens seminarium får jag skippa för o va hemma med Fia! Det är ingen fara att missa nån, bara jag klarar rester, och det får jag se till att göra! :)

Efter skolan körde jag o Stina bort till Nova, åt lunch, och fortsatte att leta presenter.. kan ju inte skriva här vad vi kom på.. men lite grejer återstår! :) Blev även lite underkläder och ett par skor... oooopps :S


Nä, jag vet att jag inte ska handla.. men visst var de snygga??!!

När vi kom hem igen och skulle parkera var där stora snödrivor in på parkeringen (fickparkering) så jag tog sats för att komma hela vägen in.. men nej!! haha Där satt vi fast! Egentligen skulle vi bara vrida rätt bilen så den stod rakt, men den rubbade sig inte nånstans! Till sist kom det två män ur en bil (från nån bilmekaniker eller nåt -logga på sidan!) och fick dra upp oss! Ida lägger sig i friläge o väntar på att bli uppdragen, men nej.. det går inte! Så sticker jag ut huvudet o frågar "ska jag också gasa eller?" Ni skulle sett hans min!! hahahaha Jäkla blondiner!!! så när jag hjälpte till o gasa gick det bra och vi kom ut på vägen igen. Körde sedan iväg och letade efter en annan parkeringsplats! ;)




Hihihihihihihihihi!

Nu är det bara fem dagar kvar!!! wohooooooo!
Kramar

6 dagar kvar...

nu har nedräkningen börjat på riktigt!! Idag fick jag ett mail om att filten kommit fram och så skickade han med en matlista med lite råd och tips!

Idag skulle jag egentligen lunchat med jimmy eftersom jag har fått post till honom, men han fick annat ivägen så jag gick o satte mig på graffitti med en bakad potatis och mina lagböcker! Efter en stund mötte jag upp Stina för att kolla lite presenter till grisar som snart fyller år! Dock hittade vi inget, eftersom affärer i Lund har flyttats och stängts under tiden vi var i Frankrike! Hallå??!!

Sen gick vi till AF-borgen och satte oss o plugga. En fika och sen kom resten av vår grupp och vi diskuterade nästa seminarium. Imorgon handlar det om kapitalbeskattning.


Mums mums mitt i skatteplugget!


KAFFE!!!

Jag var faktiskt en latfis idag... orkade inte gå o träna.. :( ajajaj men men fick ju lite promenad till, i och från stan så lite har man rört på fläsket! ;)

Kvällen har sedan bestått med en massa samtal med trevligt folk! Ingen nämnd, ingen glömd! :)

Efter detta seminariumet är vi lediga tills på måndag! gött! Så här ser mina dagar ut:

  • Torsdag: Fira Victor som fyller 25. Det blir sushi och chokladfondue! :)
  • Fredag: Trelleborg
  • Lördag: kolla fotbollsmatch och fest på kvällen
  • Söndag: bara läääängta
  • Måndag: HÄMTA FIA!!!

Ha det bra mina vänner!
Kramar


om en vecka...

.. ska jag hämta Fia!!! 7 dagar kvar!! åh vad det ska bli roligt!! jag hoppas bara att snön är borta så det inte blir problem med att köra! Min Fia.. min alldeles egna!!! åh vad jag längtar!!!

Igår körde jag hem från Smyge. Fick ge mig av ganska tidigt eftersom det snöade rätt ordentligt! Men sakta men säkert kom jag fram till Lund utan problem. Stina kom över och vi åt o kollade på film och hade en allmänt mysig söndag!

Idag var det dags för seminarium igen om sociala avgifter! Det var en ny lärare, så man visste inte riktigt vad han förväntade sig av en, men det gick bra! Han var rolig och hade en massa ljudeffekter på allt han sa! haha Han kapade ett av mina förslag rätt bra med.. eller kapade.. han disksuterade om det i en halvtimme.. så jag är rätt nöjd ändå, det visar ju ändå på att jag försökt.. till skillnad från ,ånga andra som inte ens hade ett förslag! :)

Nu är det dags för att förbereda nästa... suck.. men jag måste medge att det är roligt! allmänbildande! Sen ikväll är det afro.. fram med apan i mig igen! ;)

kram på er!

RSS 2.0