Träning inför träning!

Hej hej!

Idag gick det bra igen! Jag började med att skritta runt åkern i sällskap av Fia, Karin och Alfresco. Red sedan in i ridhuset och började trava fram direkt på lite längre tygel. rigoletto var pigg som bara den! hehe fick lite fnatt! Efter uppvärmning började ajg försöka loss på vänstersidan. Går väl sådär -jag får inte riktigt loss honom.. I alla fall koncentrerade jag mig på formen. Han lägger sig ju gärna i handen och går därmed på bogarna. Tyckte han gick fint! Slutligen kämpade jag på med galoppen där han gärna bytar galopp när det börjar bli jobbigt. Även den kändes bra efter ett tag och han var mjuk och följsam utan att bli för stark!



På torsdag ska jag träna för Livs tränare, Jari, för första gången! Lite nervöst, men det ska bli roligt!

Kram kram

Nytillskott i stallet!

Hej hej!

Igår kväll föddes ett litet stoföl i stallet! Vi fick se henne idag, inte ens en dag gammal! Så himla sööööt! :)


Ridningen bestod av en barbackarunda med Andreas och hundarna som följe. En kombination av det varma vädret och det faktum att jag red utan sadel gjorde att det inte gick superbra idag.. R var lite slö och jag hade ingen riktig balans och sits att rida honom! Det har gått bra de andra dagarna i ridhuset så jag ska inte deppa ihop för mycket!

Kram kram

I'm back!

hej hej!

Ursäkta dålig uppdatering (igen!) :S Jag får skylla på uppsatsen! 22 sidor blev 12 för att sedan bli 35 -så jag har jobbat på ganska bra! Enligt mig själv i alla fall! Det känns mycket bättre att lämna in denna gången. Hoppas bara att handledaren håller med! :)

Gårdagskvällen spenderades på akuten.. Andreas skadade axeln på gymmet och kunde efter några timmar inte lyfta armen och knappt röra sig. Efter lite övertalning både från mig och hans mamma (som är sjuksköterska) körde vi in till akuten. Förväntade oss att sitta där hela natten, men så farligt var det faktiskt inte. Han kom direkt in på ett rum hos ortopeden, blev undersökt, ivägskickad till röntgen, tillbaka till ortopeden och sen hem. 4 timmar... hehe men det kunde som sagt varit värre! Antagligen är det en uttänjd ledkapsel (eller nåt ;)). Han ska magnetröntas om två veckor för att se om en muskel är av.

Så nu har jag en liten invalid här hemma! Sjukskriven och i smärta! Stackarn.. Men det stoppar inte min andypandy.. envis som han är ska han ju inte ta några smärtstillande och sitta still? -vad är det? haha

Kram kram

barfota utan strumpor och skor..

nej men nästan: barbacka utan sadel och ridbyxor. Dock ett par shorts! Med en hund i ena handen red jag ut en mysig sommarrunda idag! Solen stekte och det var helt underbart väder! Både Rigoletto och Fia skötte sig bra!

Nu bär det av på 1-årskalas!

Kram kram

Ohalta hästar!

Hej hej!

I förrgår när jag red Rigoletto haltade han inte! Jag och Liv red ut en runda på förvisso hårt underlag, men han kändes himla fin! Så vi både travade och galopperade! Hoppas nu det håller i sig så att han blir helt bra snart!

Igår var jag med Ann och Uffe hos vetrinären i Saxtorp. Det var dags för återbesök. Jag satt upp och travade runt och samtliga kunde konstatera att han rörde sig fint utan hälta!

Skönt med friska hästar!

Kram kram

Dagens möte!

hej hej!

Idag skulle vi ju ha opponering på uppsatserna. Våra handledare tyckte dock inte att vi var så pass klara så istället blev det en hederligt handledarsamtal. Jag fick ganska mycket kritik och mysket att jobba med, men det kändes ändå helt ok!

Haha så här står det med röd text på mitt försättsblad:
1. Källornas tyngd, helt oacceptabelt
2. Rörig analys, särskilt tabellerna: vad anser du att de visar?
3. Allvarliga materiella fel, kunskaper i skatterätt
4. Räkna per år
5. Mikroanalys av neutralitetsbrister saknas
6. Fundamentala missar på grund av fel skattesats i näringsverksamhet
7. Kanske utveckla gränsdragningsfrågorna
8. Massor av jobb återstår

Läser man detta verkar jag ju helt dum i huvudet!! men såå farligt är det inte..  nu har jag till den 30:maj att fixa till det här och så blir det opponering den 7:e juni!

Back to work
Kram

Inte illa!

Igår fick jag hem ett brev från min framtida arbetsgivare!

Först ville de bjuda in mig på en somarfest på kontoret i Malmö. De informerade sedan om kickoffen som blir av på Mallorca i september!

Sist men inte minst blev jag inbjuden till utbildning, inte i Stockholm som det var sagt tidigare utan i Toledo, SPANIEN! wohoo! jag tror jag kommer trivas ;)

Kram kram

Vill ha:

Denna vill jag ha!! hihi :D


longering!

hej hej!

Igår tog jag ut Rigoletto i ridhuset för att longera. Egentligen ska vi ju skritta på hårt underlag, men eftersom det regnade tänkte jag prova ridhusetmed tanke på att han inte hade ryttare på ryggen.

Ridhuset var fullt med folk så jag gick mest runt med honom. Provade att trava lite på en volt, men efter ett tag såg han lite knagglig ut.. Så jag fortsatte att skritta!

Det är ju inte så konstigt att han haltar.. mjukt underlag går ju upp i hoven och det är klart att hans spricka ömmar!

Han fick i alla fall röra på sig lite och vi fortsätter som planerat!


Kram kram

nu blev det stressigt!

ja, idag fick jag en uppsats som jag ska opponera på på torsdag. Så det känns liiite stressigt! Men det ska nog gå vägen! Däremot drömde jag inatt om min uppsats och att jag blev totalt kapad :( En sån dörm där jag bara grät och skrek och var skitförbannad på en och samma gång! Jobbigt!! haha så nu känns det sådär lagom bra att gå dit på torsdag! jaja.. jag kan inte göra något åt saken nu i alla fall!

Håll tummarna för mig! :)

Kram

helgen..

hej hej!

Det har hänt mycket i helgen.. eller ja.. mycket som har gjort mig trött och därför även sovit mycket ;)

I fredags var det stalldate hos Liv med härliga tjejer! Grillning, vin och en massa galet snack.. det spårar lätt ut :) haha

Kom hem vid halv två och fick några timmars sömn innan det var dags för loppis. halv sju var jag på plats på södra esplanaden och packade upp grejer. Jag hade knappt hunnit komma dit innan folk började gräva i grejerna! Fick sålt en hel del.. nästan för 1000:- och hade endast hälften av grejerna med mig hem! Så jag är nöjd! Vid tolv packade vi ihop och jag åkte hem och sov!

Några timmar senare bar det av till stallet, men vi var rätt sega allihop så det blev bara lite fix med mockning, mat och ryktning. Rigoletto fick vila! Mysteriet med hältan är löst. Strålröta i höger fram som har gått upp i skenan och resulterat i en spricka som går ända upp till karleden. Inte konstigt att han haft ont!! Så nu är skritt ordinerat samtidigt som vi behandlar med tjära.

När jag kom hem blev det en snabbdusch och sedan bar det av till Anna -schlagerfantasten för att kolla på Eurovision. Man får väl vara nöjd med resutlatet -en tredje plats!

Idag tog vi det lugnt på morgonen och sedan körde vi ut till måryd med hundarna! Efter en promenad med mycket pinnkastning och simmning körde vi och handlade mat. Hem och vilade (igen!) och sen körde jag till stallet. Blev en barbacka skrittrunda idag. Rigoletto gick fint, jobbade på bra! Jag hann tillbaka precis innan regnet!

Kvällen är lugn -vi är bänkade framför tv:n!

Kram kram

loppis!

Hej hej!

På lördag hittar ni mig på södra esplanaden där det är dags för loppis! De harloppis varje lördag och jag tycker det är kul att stå o sälja! (ja köpa med för den delen ;))

Det är galet hur mycket jag kan samla på mig.. hehe har ju två lådor som står sedan tidigare loppisar. Idag började jag gå igenom lägenheten och tro det eller ej men jag fyllde hela matsalsbordet med grejer som ska väck! :) först får dock andreas goskänna... hehe men nej.. det är inte HANS grejer som åker ;)

Kram

opponering!

Hej hej!

I måndags lämnade jag in "råmanus" till kandidatuppsatsen. Tanken var att man samtidigt skulle hämta en annan uppsats att opponera på den 19:e. Men tydligen var det bara jag som lämnat in (!) hehe så jag får opponera på mig själv! ;)

nej.. jag vet inte vad som händer.. har mailat min handledare och så där.. men lite märkligt är det faktiskt!

Kram

Strålröta?

Hej hej!

Rigoletto har ju varit halt i några dagar nu och har fått vila. Igår åkte jag med Liv upp till stallet för att skritta honom lite. När jag kratsade hovarna upptäckte jag att den ena hoven smulade sig väldigt. Min okunskap att tacka tänkte jag inte mer på det.. Kände dock en väldigt illaluktande doft.. Liv upptäckte också denna stank och lyfte på hoven. Det visade sig att det var röta han hade.

Strålröta är en infektion i hornet i hästens hov.  Symtomen vid strålröta är att hornet i hoven mjuknar, det blir geggigt och luktar illa. (apoteket.se)

Man kan ju nästan hoppas att det är därför Rigoletto haltat -då vet vi ju vad det är och kan behandla. Liv pensalde på tjära igår vilket ska hjälpa. Sen kommer hovslagaren imorgon så det återstår att se vad han säger! Håll tummarna för att han blir bra snart!

Kram kram


Bilder à la Micki!

För det första.. ursäkta för dålig uppdatering!! nu ska jag komma igång igen i alla fall!

Här kommer några bilder Micki, missmicki.blogg.se eller http://trulssonfoto.weebly.com/ tagit på mig och Rigoletto! Notera den fina matchningen ;)


För att vara kritisk: upp med blicken, korta tygeln, ner med hälen!!

Fiiina bilder i alla fall! tusen tack mickipicki!
kram



Resdagbok: Lyon 27/09-09

Lyon 27/09-09

Hejsan

I lördags förmiddag åkte vi till Lyon. Eftersom lokaltrafiken stejkar där för tillfället blev det inte en lätt match och ta sig till Hannas kompis, Viktor som bodde lite utanför staden. Men när tre kloka hjärnor slås ihop så löses de flästa problemen, och så även detta. Vi var alla hungriga efter resan så vi gick ut för att äta lunch. Standaren här på restauranger är inte direkt som hemma, betydlig sämre.


De här med att åka tåg ser Ida som en ypperligt tillfälle och få lite sömn på.


Lunchresturang med hög klass... NOT!!

Lite småhungriga och halftbesviken på lunchen tog vi oss in till stan igen för att se om det gick och spendera lite av stipendiumen. Vilket det gjorde :) Patriotisk som man är så sprang vi först in på H&M för att köpa lite baskläder för att sedan bege oss till de lite finare affärena. Även detta äventyr gjorde oss lite småhungriga så middagen blev serverad på en restaurang (OBS!äta ute här är billigare än hemma).


På promenad genom stan...


...och lite posing emellanåt! :)


...och lite kultur! (men bara lite ;))

Shoppingen tog sin lilla tid så väl hemma hos Viktor hoppade vi in i duschen, en efter en för att sedan byta image från shoppohålik till partyhålik :) På kvällen gick vi ut på en club, så de blev mycket shaking as, inte alls fel :) Eftersom Viktor bara hade en säng (bara och bara kanske inte de är varje kväll man har tre tjejer på besök:), så lade vi madrassen på golvet så vi alla fyra fick en liten del av den. Vet, de skulle varit roligt med en bild så ni fick se hur de är och sova hos "säng alla Viktor", men de blev inget foto taget.


Stina och Hanna gör sig fina!


...medan Ida roar sig på eget håll!


Här sitter vi och förfestar i vad som skulle komma att bli vår sovplats! :)

Även idag strejkade lokaltrafiken, denna gång blev de desto svårare eftersom det inte fanns några ersättningbussar, så efter att försökt fått tag på Taxi, vilket inte fungerade så bra, så gick vi några hållplatser och fick tillslut tag på en spårvagn. Allt som allt tog det två timmar för oss att komma till tågstationen. När de var en hållplats kvar (dock trodde Hanna att det var den sista) så hoppade hon av spårvagnen. Tyvärr stängdes dörrarna och på insidan befann sig lycklitvis Ida och Stina, medan Hanna stod kvar på perrången när spårvagnen åkte vidare. Oj Oj Oj, vi skrattade så tårarna bara sprutade. Väl framme vid tågstationen fick vi vänta in Hanna som kom gående längst spårrälsen. Eftersom vi missade tåget tog vi en rejäl frukost på McDonalds och sedan begav vi oss av hem till Grenoble.


Fin utsikt från spårvagnsstatioen som vi till slut hittade!


Här kommer Hanna vandrandes! :) hihi

Läxan tills imorgon är bla. och läsa två kapitel om Cross Culter Issues, och eftersom vi båda skulle läsa kapitlena kom vi på att högläsning var ingen dum idé, och så blev de. Nu två timmar senare ska vi kolla på nått roligt tv program och sen blir de läggdags.

Puss och hej, vilken underbar helg!!!


Valborgsbilder!

Här kommer några soliga bilder sen valborg!



Kram

Resdagbok: Hemma välbehållna 21/9- 2009

Hemma välbehållna 21/9- 2009

Hejsan allihopa!
Nu är vi hemma igen, vi kom hem igår kväll. Allt gick som planerat mer eller mindre. Tåget från Marseille var försenat så vi hann inte med det tåg som vi skulle byta till i Valence så vi fick ta ett tåg som gick en timme senare istället. Väl hemma tillagade vi pannkakor, kanon gott blev det :) Aldrig fel att få äta nått annat än pizzor och mackor, vilket verkar vara det enda som dom äter här i Frankrike.

Som nämndes i senaste inlägget så mötte vi ett gäng fotbollsfans. Här är en av dem som gör allt för att få en puss på munnen. Eftersom ingen av oss var särkilt sugna på det så försökte dom stänga in oss i en hörn i busskuren där vi stod, för att se om det gav bättre lycka (var inte så hemskt som de låter). Vi tog oss därifrån välbehållna :)

"Bara en puss på munnen,snälla!!"


En amerikanare och en svensk/britt från hostlet
  
Igår (Söndag) var vår sista dag i Marseille. Tur nog så kollade vi upp vilket tid tåget skulle gå, båda var säker på att det skulle avgå vid 16.00 tiden men det var tydligen redan kl 14.00 som tåget gick. Så vi begav oss ut i stan för en sista vandring. Första målet med dagen var att hitta något ställe att äta frukost på. Eftersom alla affärer är stängda på söndagar och Frankrike inte har så mycket valmöjligheter när de kommer till mat så fick det bli en pizza till frukost. Ni kan nog själva tänka er hur fel det känns, men den gick ner.
Vi blev båda lite förvånade över hur många uteliggare och slumområden som de fanns i stan. Men när vi kom lite utanför stadens centrum så hittade vi jätte fina ställen (som ni kan se på bilderna nedan).

Frukosten bestod av en pizza Royal

Stina påväg upp för Marseilles skyttemur


Marseilles hamn


Aldrig fel och vila ögonen på ett gäng vollybollspelare:) (även fast det inte var något för oss)

Idag är vår första RIKTIGA skoldag, med andra ord så börjar våra kurser idag. Hoppas det kommer bli lika roligt som dessa tre veckor varit. Även om vi tvivlar på det :)

Eftersom tåget var försenat med två timmar på vägen till Marseille och en timme försenat på vägen hem ska vi idag se om vi har tur någon och få tillbaka några pengar för resan. Skulle aldrig vara fel med lite extra klirr i kassan som man inte räknat med :)

Kram kram


hemma igen!

Hej hej!

Jag kom hem tidigare än beräknat och överaskade därmed en glad Andreas!

Det har varit mysigt på gammelgården, men det är alltid skönt att komma hem till sina egna rutiner.

Här har vi en bild på sarri, Livs föräldrars hund!

Och så här bra har Pixe det.

Dock var han halt igår när vi red.. eller när jag travade på en liten volt.. hmm hoppas det går över snart!!

Kram kram

Uppdatering!

Hej hej!

Nu sitter jag på Gammelgården utanför Höganäs där jag och Liv är gårdsvakter! Tre hundar och två hästar håller oss sällskap! Det är därför jag inte har uppdaterat på några dagar...

I alla fall..

I fredags var jag med Mikaela och Anna hos vetrinären i Saxtorp för att undersöka Uffes hälta. Efter mycket om och men kom de fram till att det var ryggen som var problemet och han ska därför behandlas med massage i fem veckor.


När jag kom hem körde jag till Malmö för att hämta Bina som spenderade helgen hos oss. Valborg fbörjade med sillafrukost -som för vår del inte bestod av sill.. och inte något annat för den delen heller.. öl och cider :) Vi begav oss sedan ner till parken där vi umgick med en 10 000 andra! Efter några timmar tyckte vi att det räckte och begav oss hemåt och sov :) Kvällen bestod av gooood middag och en massa mys! Trevlig valborg!

I går mötte jag upp Liv i Ljungbyhed där hon skulle tävla. Det gick bra -62 % som drogs ned av några generalmissar. Grunden är i alla fall kanon! Vi körde sedan gemensamt ut till Gammelgården. Jag red ut en runda på en gnäggande Rigoletto som saknade sin Aramis. Fick i alla fall någon ordning på honom efter ett tag.

På kvällen kom Livs kompis och vi åt pizza och spelade nintendo 8 bitars! hihi skoj skoj!

Idag har vi skrivit lite på uppsatserna, jag har vilat en hel del ;) Vi ska snart iväg o kolla på Livs kompis som ska rida och sedan blir det vår tur att ta en sväng!

Det var en liten uppdatering om vad jag har haft för mig de senaste dagarna!

Kram kram

Resdagbok: MARSEILLE! 19/9-2009

Tja Tja!

Nu ar vi i Marseille! Vi tog taget i torsdags och skulle vara framme i Marseille vid sju, men det blev lite problem dar vi skulle byta tag, sa vi fick aka buss till en annan station och sedan ta ett mycket langsammare tag till Marseille sa vi var inte framme forran vid halv tio. Ida skulle forsoka ge sig pa att ringa till hotelelt och saga att vi var sena, men receptionisten pratade inte engelska och efter ett par : d'esole je ne comprend pas! gav hon over luren till en medpassagerare som fick oversatta till oss! Tur att det finns snalla manniskor!! Till slut kom vi i alla fall fram till hotellet och det forsta vi mottes av var nagot som sag ut som en rattfalla!! :S Vid senare eftertanke sag det kanske mer ut som en fuktsamlare eller nagot, men Ida lyckades skramma upp Stina ganska bra!


Vart hotellrum! Det var inte det enklaste att sova har eftersom toaletten forde en massa ovasen sa fort nagon spolade, sa vi vaknade hela tiden!

Forsta dagen gick vi upp och skulle ata frukost. Eftersom vi har haft svart att hitta sallader att ata i Frankrike, best'mde vi oss for att ata lite "brunch" istallet eftersom vi nu hittade en frash sallad! Efter nagra tuggor smakade Idas sallad dock mogel... :S Sa nu har hon lart sig att saga de pa franska! :) I alla fall fick hon en ny, men var inte jattesugen pa att ata langre. Matkvaliteten ar inte den basta har...


Ida med den nya salladen.. som inte den heller var sadar jattegod...!

Efter denna lyckade (!) frukost begav vi oss till tunnelbanan for att ta oss in till det vi trodde var stadens centrum! Vi gick langst en gata med en massa smabutiker, med mest en massa skrams i.. Vi blev inte sadar jatteimponerade av staden.. men visst nagra vackra byggnader och monument var dar! Nar vi hade gatt en bit insag vi att vi nastan gatt hela vagen tillbaka till hotellet sa da var det lika bra att ga hela vagen! En liten motionsrunda om inte annat! :)


En triumfbage... vackert, vackert!

Efter att vi hade vilat en stund pa hotellet begav vi oss ut igen och tankte da ga och titta till stranden! Det var inte sarskilt fin vader, men vi tankte att det skulle vara mysigt att promenera langst strandpromenaden. Det blev inte sa lyckat... Forst gick vi vilse och sen borjade det sporegna!! Vi var helt dyngsura!!! Men kom i alla fall till stranden! Fast da var vi sa blota och det blaste pa bra, sa vi bestamde oss for att ga tillbaka igen!


"Halla, sa har skulle det ju inte vara!!!" Vi skjular i en telefonkiosk! :)


Stina vid stranden!

Pa kvallen gick vi ut igen for att ata och hittade ett litet stalle med pasta. Sen skulle vi forsoka hitta en pub, vilket visade sig vara omojligt i var del av stan. Sa vi tog tunnelbanan in till centrum igen, denna gangen kom vi ratt! Det var jattevackert med spegelblanktvattnet i den enorma hamnen. Forsta basta pub blev en irlandsk pub dar vi bestallde varsin ol! Ida vander sig om och det forsta hon ser ar en av militarerna vi traffade i Grenbole forra veckan!! Hur stor ar chansen??? Ingen av oss visste att den andra var i Marseille och eftersom vi bara tog forsta basta pub ar sannolikheten ganska liten! Vi blev ganska chockade allihop. Det trakiga var dock att han skulle aka ivag idag och vara borta i fyra manader..pa hemlig plats.. vilket liv :S

Vi kom hem tidigt eftersom vi ville ha ut sa mycket som m;jligt av dagen idag! Vi borjade med att checka ut fran vart hotel, for att flytta till ett hostel, dar vi ar nu. Sedan gick vi ner till hamnen och tog en bat till en o har utanfor. Pa vagen ut till on kunde man se mycket av Marseille, det ar betydligt vackrare an vi tyckte fran borjan!


Har har vi hamnen!


Baten som tog oss ut till on


Vi pa baten! Stina tycker Ida ar jattepinsam nar hon fragar folk om de kan ta foto pa oss! ;)


Vet inte vad det ar, men vackert?!


Mer vackert.. ;)


Pa den har on ska tydligen greven av monte christo (filmen med Gerard Depardieu) ha spelats in!

Val framme pa on var det jattefint vader sa vi bestamde oss for att ga direkt till den lilla stranden! "Stranden" bestod mest av sten, men det dog bra for oss!


Har har vi stranden!


Swimtime! :)


Det var riktigt varmt och skont i vattnet!

Efter badet lag vi en stund pa stranden innan vi gick till en restaurang och at lunch. Sedan tyckte vi att det var dags att aka tillbaka till fastlandet. Nar vi stod och vantade pa baten traffade vi nagra aspackade marseille-fotbollsfans. Tydligen ar det match ikvall mellan marseille och montpellier. De underholl oss ratt bra, men det var anda ganska lattande nar baten kom och vi slapp dem ;)

Pa vag tillbaka till hostlet gick vi och kopte nudlar och vin som vi ska kalasa pa ikvall! :)


Vara sangar pa hostlet!

Det blev ett langt inlagg, men vi har ju inte skrivit pa nagra dagar och da finns det mycket att beratta! :)
Imorgon lar allt vara stangt men vi har sett utt nagra vandringsleder som vi tankte utforska imorgon!
Massa Kramar pa alla dar hemma!


RSS 2.0