Just nu!


Rädda oyne

Den här lilla grejen behöver tydligen min bil! Och tydligen svår att få tag på. Oyne är så gammal att inte ens veteranbilfirmorna har en... :) i alla fall tror Andreas att han har hittat en nu, så håll tummarna på måndag att det är rätt!


Nya klänningar!

Hej hej!

I går blev det shopping med Mikaela på Nova. Passade på att köpa klänningar!

Denna till julbalen:

399:- på Cubus

Och denna till nyår:

199:- på HM

Fiiina va? :)

host host :(

Hej hej!

Idag skulle jag egentligen tävlat, men Rigoletto har varit lite hostig i veckan så jag tyckte inte att det kändes rätt att ta ut honom.

Det började i tisdags, efter uppvärmning och när han fått upp flåset lite. Då börjar han frusta blandat med en torr hosta. Tydligen brukar han bli så vid denna årstiden. Liv körde iväg och köpte dyyyyr hostmedecin som vi gett honom. Och det har blivit bättre, men inte helt bra.

Istället för tävling börjar då nu en liten slappeperiod! Ingen vila, men kanske inte lika hårt jobb! Det är ju inte fel det heller! :)


Och det rätta svaret är...

TADAA!!!


Finn ett fel :p


Fars dag

Igår firades fars dag traditionsenligt med att bjuda päronen på middag! Hela familjen samlades hos Elin o Anders! Myyys!


D-vitaminer?

Hej hej!

Usch vad man blir deppig av detta mörker. Man kommer hem från jobb, är hur trött som helst och orkar knappt göra någonting!! Är det så livet ska vara?? ingen livskvalitet... Tur man har stallet.. Visserligen tvingar jag mig dit, men när man väl är där och sen när man kommer hem känns allt mycket bättre..

Jag fick tipset om att köpa D-vitaminer i mängder. Tydligen räcker inte de på apoteket utan kroppens behov är mycket större än så. Ska finnas att köpa på nätet. Och det låter ju rimligt -man får ju inte så mycket dagsljus under de här dagarna.

Är det någon som provat eller har något annat tips?

Ska vi någonsin hitta vårt drömhus?

ja.. lite så känns det nu!

Huset i V. Ingelsta var supermysigt, idylliskt och med perfekt läge. MEN väldigt lågt i tak. Och även om Andreas kunde gå "nåt så där rak" och man hade kunnat gräva ur vissa rum, så tror jag att man hade blivit väldigt trött på det. Att inte kunna möblera hur man vill och så. 

Ja och nu har lågsäsongen börjat så det kommer inte upp fler.. Det är bara till o vänta, men det känns så hopplöst emmellanåt!

 

Ingen haltpix, men en halt ida?

nej inte riktigt men jag tar det från början!

Jag har ju de senaste gångerna känt att Rigoletto varit lite knagglig och inte riktigt velat gå framåt. Jag har dock pratat med Liv och andra stallkamrater som har tyckt att han såg så fin ut. I tisdags när jag red, var det en annan ryttare som påpekade att han såg halt ut.

Så idag bad jag Liv följa med ut i ridhuset för att kolla på honom. Travade fram på långa tyglar -utan hälta, kortade tyglarna - utan hälta. Bad sedan Liv sitta upp för att känna själv. Hon rider ju på ett helt annat sätt och Rigoletto ser fantastisk ut under henne! Hon kände inte någon som helst ojämnhet så vi kom till slutsatsen att det måste vara jag som gör han halt. Genom att inte ha ett jämnt stöd i handen och ett ärligt framåtbjud blir han lite ojämn.

Efter att Liv hade ridit satte jag upp igen och OJ vilken skillnad det var. Rigoletto hade en helt annat energi och elasticitet. Jag kunde ha stöd i handen utan att han dog fullständigt och han kändes bara såååå härlig.

Kontentan är med andra ord att jag måste jobba som en gnu för att Rigoletto ska få den riktiga gnistan och stråla som bara han kan!

Världens bästa häst!!!

Lilla Gabriel!

Idag blev det finbesök av Elin och lille Gabriel! Han har faktiskt varit lite vaken idag! :)


Personligt rekord!

Hej hej!

Nu är det ju dags att uppdatera er om hur det gick på tävlingen!

Återigen var det upp i ottan för att anlända till stallet 06.45. Rigoletto känner på sig direkt att något är på gång och vill inte stå stilla alls! haha. Tävlingen utspelade sig på Malmö Ridklubb och efter att ha anmält mig, gått en runda på anlägggningen pch checkat läget var det dags att ta ut lilla brun.

Hade lite problem på framridningen med att Rigoletto visade sitt paradnummer: galoppombyte hrm haha Lite för låg nivå för det! Annars kändes han fin! På banan kändes han helt ok, lite knagglig emmellanåt, men tydligen inget som syntes. Pratade med Liv att det antagligen beror på för lite stöd i handen så att han blir så att säga tygelhalt. Anyway var jag inte supernöjd när jag kom ut, det finns allt en liten pessimist i mig ;)

När resultatet kom fick blev jag positivt överaskad: 64,3 % och därmed personligt rekord. Eftersom det var clearround fick jag en rosett och ett plakat. Hade blvit ännu gladare om jag hade knipit en placering också, men hamnade preciiiis utanför! Det viktigaste är i alla fall procenten och jag fick även omdömet "Vacker och spänstig häst. Blir lite lång och låg emmellanåt. Kämpa på ni har mycket mer att visa!" Ord som värmer!

Pixe skötte sig utmärkt och det är en ära att få åka ut och visa upp snyggingen!

Nyfriserad!


Fortsättning på gårdsletande..

Veckans objekt:

Objekt därför att det är faktiskt inte en gård utan "bara" ett hus. tomt på 3000kvm och granne med en stor gård med stall. Ser himla mysig ut och vi ska dit o kolla nästa torsdag.

Angående Tolvevägen var det väldigt intressant, men som sagt i dyraste laget!! Vi avvaktar och ser.


Svettig pix!

Hej hej!

Idag efter jobbet och kvällsmat bar det av till stallet för att motionera en stycken Rigoletto (och därmed en stycken Ida) Tack vara mörkret har man inte så mycket val än att rida i ridhuset. Det gjorde inget idag, där var inte mycket folk och vi tränade lite inför tävlingen på lördag!

Rigoletto kändes fin, inte lika fin som han har gjort, men nu var det ju ett tag sen vi jobbade. i och med att vi red ut sist och sedan har han fått vila. I alla fall jobbade jag på som vanligt med övergångar och framåtanda. Tränar även på att sitta ner, hur kan det vara så förbaskat svårt??? alla tips mottages tacksamt!!

Avslutade med att köra galopparbetet från L:C2. Vi har ju haft problem med vänstergaloppen, eller rättare sagt fattningen, och i slutet satt den riktigt fint! :) När vi kom in i stallet igen var Pixe alldeles svettig, så det blev på med svetttäcke. En snäll stallkamrat lovade att byta senare ikväll!


Kram kram

RSS 2.0