Resdagbok: Hemma välbehållna 21/9- 2009

Hemma välbehållna 21/9- 2009

Hejsan allihopa!
Nu är vi hemma igen, vi kom hem igår kväll. Allt gick som planerat mer eller mindre. Tåget från Marseille var försenat så vi hann inte med det tåg som vi skulle byta till i Valence så vi fick ta ett tåg som gick en timme senare istället. Väl hemma tillagade vi pannkakor, kanon gott blev det :) Aldrig fel att få äta nått annat än pizzor och mackor, vilket verkar vara det enda som dom äter här i Frankrike.

Som nämndes i senaste inlägget så mötte vi ett gäng fotbollsfans. Här är en av dem som gör allt för att få en puss på munnen. Eftersom ingen av oss var särkilt sugna på det så försökte dom stänga in oss i en hörn i busskuren där vi stod, för att se om det gav bättre lycka (var inte så hemskt som de låter). Vi tog oss därifrån välbehållna :)

"Bara en puss på munnen,snälla!!"


En amerikanare och en svensk/britt från hostlet
  
Igår (Söndag) var vår sista dag i Marseille. Tur nog så kollade vi upp vilket tid tåget skulle gå, båda var säker på att det skulle avgå vid 16.00 tiden men det var tydligen redan kl 14.00 som tåget gick. Så vi begav oss ut i stan för en sista vandring. Första målet med dagen var att hitta något ställe att äta frukost på. Eftersom alla affärer är stängda på söndagar och Frankrike inte har så mycket valmöjligheter när de kommer till mat så fick det bli en pizza till frukost. Ni kan nog själva tänka er hur fel det känns, men den gick ner.
Vi blev båda lite förvånade över hur många uteliggare och slumområden som de fanns i stan. Men när vi kom lite utanför stadens centrum så hittade vi jätte fina ställen (som ni kan se på bilderna nedan).

Frukosten bestod av en pizza Royal

Stina påväg upp för Marseilles skyttemur


Marseilles hamn


Aldrig fel och vila ögonen på ett gäng vollybollspelare:) (även fast det inte var något för oss)

Idag är vår första RIKTIGA skoldag, med andra ord så börjar våra kurser idag. Hoppas det kommer bli lika roligt som dessa tre veckor varit. Även om vi tvivlar på det :)

Eftersom tåget var försenat med två timmar på vägen till Marseille och en timme försenat på vägen hem ska vi idag se om vi har tur någon och få tillbaka några pengar för resan. Skulle aldrig vara fel med lite extra klirr i kassan som man inte räknat med :)

Kram kram


Kommentarer
Postat av: lovisa

Hej vad ska du hitta på denna torsdag?:)



Ville bara tipsa dig om en tävling jag har där du kan vinna en helt valfri vara från www.brandsinfashion.com

du kan välja allt mellan badmode,skor,väskor,smycken,jackor,plånböcker och mycket mer! av märken som chanel,dior,ed hardy mm.

Är du nyfiken på tävlingen?

klicka här så kommer du till inlägget:

http://lavitadilovisa.blogg.se/2011/may/vinn-valfri-vara.html#comment

2011-05-05 @ 09:23:23
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0