Resdagbok: MARSEILLE! 19/9-2009

Tja Tja!

Nu ar vi i Marseille! Vi tog taget i torsdags och skulle vara framme i Marseille vid sju, men det blev lite problem dar vi skulle byta tag, sa vi fick aka buss till en annan station och sedan ta ett mycket langsammare tag till Marseille sa vi var inte framme forran vid halv tio. Ida skulle forsoka ge sig pa att ringa till hotelelt och saga att vi var sena, men receptionisten pratade inte engelska och efter ett par : d'esole je ne comprend pas! gav hon over luren till en medpassagerare som fick oversatta till oss! Tur att det finns snalla manniskor!! Till slut kom vi i alla fall fram till hotellet och det forsta vi mottes av var nagot som sag ut som en rattfalla!! :S Vid senare eftertanke sag det kanske mer ut som en fuktsamlare eller nagot, men Ida lyckades skramma upp Stina ganska bra!


Vart hotellrum! Det var inte det enklaste att sova har eftersom toaletten forde en massa ovasen sa fort nagon spolade, sa vi vaknade hela tiden!

Forsta dagen gick vi upp och skulle ata frukost. Eftersom vi har haft svart att hitta sallader att ata i Frankrike, best'mde vi oss for att ata lite "brunch" istallet eftersom vi nu hittade en frash sallad! Efter nagra tuggor smakade Idas sallad dock mogel... :S Sa nu har hon lart sig att saga de pa franska! :) I alla fall fick hon en ny, men var inte jattesugen pa att ata langre. Matkvaliteten ar inte den basta har...


Ida med den nya salladen.. som inte den heller var sadar jattegod...!

Efter denna lyckade (!) frukost begav vi oss till tunnelbanan for att ta oss in till det vi trodde var stadens centrum! Vi gick langst en gata med en massa smabutiker, med mest en massa skrams i.. Vi blev inte sadar jatteimponerade av staden.. men visst nagra vackra byggnader och monument var dar! Nar vi hade gatt en bit insag vi att vi nastan gatt hela vagen tillbaka till hotellet sa da var det lika bra att ga hela vagen! En liten motionsrunda om inte annat! :)


En triumfbage... vackert, vackert!

Efter att vi hade vilat en stund pa hotellet begav vi oss ut igen och tankte da ga och titta till stranden! Det var inte sarskilt fin vader, men vi tankte att det skulle vara mysigt att promenera langst strandpromenaden. Det blev inte sa lyckat... Forst gick vi vilse och sen borjade det sporegna!! Vi var helt dyngsura!!! Men kom i alla fall till stranden! Fast da var vi sa blota och det blaste pa bra, sa vi bestamde oss for att ga tillbaka igen!


"Halla, sa har skulle det ju inte vara!!!" Vi skjular i en telefonkiosk! :)


Stina vid stranden!

Pa kvallen gick vi ut igen for att ata och hittade ett litet stalle med pasta. Sen skulle vi forsoka hitta en pub, vilket visade sig vara omojligt i var del av stan. Sa vi tog tunnelbanan in till centrum igen, denna gangen kom vi ratt! Det var jattevackert med spegelblanktvattnet i den enorma hamnen. Forsta basta pub blev en irlandsk pub dar vi bestallde varsin ol! Ida vander sig om och det forsta hon ser ar en av militarerna vi traffade i Grenbole forra veckan!! Hur stor ar chansen??? Ingen av oss visste att den andra var i Marseille och eftersom vi bara tog forsta basta pub ar sannolikheten ganska liten! Vi blev ganska chockade allihop. Det trakiga var dock att han skulle aka ivag idag och vara borta i fyra manader..pa hemlig plats.. vilket liv :S

Vi kom hem tidigt eftersom vi ville ha ut sa mycket som m;jligt av dagen idag! Vi borjade med att checka ut fran vart hotel, for att flytta till ett hostel, dar vi ar nu. Sedan gick vi ner till hamnen och tog en bat till en o har utanfor. Pa vagen ut till on kunde man se mycket av Marseille, det ar betydligt vackrare an vi tyckte fran borjan!


Har har vi hamnen!


Baten som tog oss ut till on


Vi pa baten! Stina tycker Ida ar jattepinsam nar hon fragar folk om de kan ta foto pa oss! ;)


Vet inte vad det ar, men vackert?!


Mer vackert.. ;)


Pa den har on ska tydligen greven av monte christo (filmen med Gerard Depardieu) ha spelats in!

Val framme pa on var det jattefint vader sa vi bestamde oss for att ga direkt till den lilla stranden! "Stranden" bestod mest av sten, men det dog bra for oss!


Har har vi stranden!


Swimtime! :)


Det var riktigt varmt och skont i vattnet!

Efter badet lag vi en stund pa stranden innan vi gick till en restaurang och at lunch. Sedan tyckte vi att det var dags att aka tillbaka till fastlandet. Nar vi stod och vantade pa baten traffade vi nagra aspackade marseille-fotbollsfans. Tydligen ar det match ikvall mellan marseille och montpellier. De underholl oss ratt bra, men det var anda ganska lattande nar baten kom och vi slapp dem ;)

Pa vag tillbaka till hostlet gick vi och kopte nudlar och vin som vi ska kalasa pa ikvall! :)


Vara sangar pa hostlet!

Det blev ett langt inlagg, men vi har ju inte skrivit pa nagra dagar och da finns det mycket att beratta! :)
Imorgon lar allt vara stangt men vi har sett utt nagra vandringsleder som vi tankte utforska imorgon!
Massa Kramar pa alla dar hemma!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0