Eurovision och hundkalas!

Hej hej!

Igår var jag hos Olle och Anna och kollade på Eurovision. Det blev ett väldans hundkalas med fyra hundar på fem personer! men mysigt hade vi! Och tävlingen var väl som vanligt, väldigt utdragen men ändå något som ska ses. Jag gillade Frankrikes Allez Olla Olé- känns som en riktig sommaplåga! men ja vinnarlåten var väl oxå helt ok!



Idag har jag pluggat lite.. har ju tenta imorgon. Har inte ångest.. nästan så att jag har ångest över att jag inte har ångest ;) kanske är jag FÖR självsäker och så går allt åt skogen! men nej.. det tror jag inte! Stina och Paulina var här en sväng för att diskutera några grejer och det känns ändå som att jag kan svara på deras frågor och det är ju ett gott tecken!

Nästa vecka får gärna solen komma för då tänkte jag spendera min tid på Lomma beach! :)
Kramar

Räkfrossa

Helu!

Igår var jag på räkfrossa på Göteborgs nation. Sittningar är egentligen inte alls min grej då det brukar vara för mycket sprithets för min smak.. men igår var det SUPER trevligt! Alla var glada och trevliga och hur kul som helst! Anna sminkade mig innan och hon är sp himla duktig!! här kommer före och efter bild!

Före:

Efter:


RÄKOR!!! trygga räkan ingen vara... :)


Paulina som är sångförman bjöd på en låt. Hon är verkligen himla duktig!! Jag skulle filma hela.. men efter ett tag insåg jag att jag inte hade tryckt på spela in knappen :S men här kommer ett litet smakprov i alla fall!



Nu har jag nästan allting fixat till mitt bröllop; tärnor, toastmaster, sminkös och sångerska! allt som saknas är en man... ;)

Personalansvariga på Trelleborg AB ringde igår och sa att avdelningen jag ska jobba på ville ha mig så mycket som möjligt! :) så jag ska jobba 10 veckor istället för 4 som det var sagt från början! Tror de gillar mig redan ;)

Kramar

oh work work!

jag har fått jobbet! whiiii Det är på en avdelning på Trelleborg AB som heter Trelleborg Marine Systems. Jag ska mest göra väldigt enkla administrativa saker, men jag är ändå väldigt glad. Det är en stor koncern med många möjligheter så att bara ha fått in en fot är kanon! Och visade man bara framfötterna så kunde det bli mer uppgifter och längre tid. Och får jag säga det själv så är jag väldigt ambitiös och tar för mig på mitt arbete så det ska bli spännande! :)

Här är jag i mitt korta hår!! Nu måste ni skriva snälla kommentarer om hur fint det är så att jag inte blir ledsen ;)

Himla fin hy om jag får säga det själv ;) EGO-BOOST! ;)



Är det bara jag eller är mitt högra öga på den översta bilden inte ett klassiskt "Persson" öga? jag tänker på Farmors släkt? :)

Idag har jag varit på sol en runda. Hade inte så mycket böcker med mig, så nu ska jag sätta mig här hemma och läsa lite tänkte jag! ja.. jag kommer väl somna, men lite ska jag väl få läst i alla fall ;)

Kramar

Om jag kunde drömma..

...lite drömmar som gör mig glad! Det är konstigt hur mycket en jobbig dröm kan påverka en hel dag. Givetvis ligger annat bakom, men varför måste fantasin skena iväg på natten då man absolut inte kan göra något åt det?

Idag har jag varit i skolan. Först satt jag, Stina och Paulina och pluggade lite och sen hade vi genomgång av två gamla tentor på en lektion. Det känns faktiskt ganska bra inför tentan (peppar peppar) men man vågar ju inte vara alltför självsäker! Efter föreläsningen cyklade jag till Ica för att hämta ut jackor jag beställt. Tre jackor för 300! :) gött

Och här har vi dem:



Och här har vi lite bilder från Barnevalen när Ulrika med hjälp av Ann kör lådbilsrally!



Har ju faktiskt fått en liten bra nyhet idag.. fast jag vågar inte ta ut något i förskott... men de ringde från et tjobb och hade pratat in på min telefonsvarare att de hade jobb till mig!!!!!!!!! hoppas hoppas VERKLIGEN!! jag ska ringa det första jag gör imorgon. Detta är ett jobb jag verkligen vill ha! Vill inte säga var förrän det är säkert men håll tummarna för mig!!

Kramar

Släktträff!

Hej hej!
nu ligger jag lite efter i mina uppdateringar.. men karnevalshelgen avslutades med den årliga släktträffen. Vi samlades med knytkalas på virestagården, gick tipsrunda och spelade brännboll. Alltid lika skoj!



Igår klippte jag av mig håret!!!! iiiiihhhhhhhhhh håll koll på bloggen så lägger jag upp bild... det är kort!!

Kramar

Karnevalsbilder!









The Brownies and the white dancers!

hej hej!

Då var två dagar på karnevalen gångna. En snabb sammanfattning. Paulinas tält med särskrivningar var roligt -men vi brydde oss inte om att ta tid. Uppdraget var att para ihop personer och saker så det blev hela ord. riktigt skoj. Spexet David och Goliat var också skoj, och som ett spex är mest!

Kvällen var vad man kan säga lite annorlunda ;) Vi skulle ju på dansen på AF-borgen men efter att ha stått i kö två timmar tröttnade vi och då vi fick reda på att man kunde få tillbaka pengarna så hoppade vi ur kön. På väg därifrån blev vi stoppade av en kille som frågade om vi hade varit inne på dansen. Vi förklarade läget och han bjöd med oss till "ett mysigt litet ställe". jaja tänkte vi det kan väl vara kul o sitta o snacka lite.. Vi gick upp för några trappor och stod sedan mitt inne i stora salen på AF-borgen. "Bina, vi är inne!!" utbrast jag då vi insåg att vi var inne på dansen -GRATIS!! hihi kaaaanon! Så vi hade en trevlig kväll och träffade tre grabbar vara jag kände en, som skojade om att de skulle bilda en band. Jag och bina erbjöd oss att vara med, jag kunde bidraga med tvärflöjt och Bina med trianger -man måste ju tänka nyskapande! :) Detta blev ett tema under kvällen då vi pratade om vår turnébuss och manager och allt som hör ett popband till. namnet blev "The brownies and the white dancers" eler Milk and cookie! hihi

Idag var vi o kollade på karnevalståget och ikväll har familjen Trulsson varit här och gått på barnevalen. Nu ska vi ut o sätta oss pånån uteservering.. vi insåg att det var så pass sent att vi inte hinner till karnevalsområdet och öltälten innan de stänger! men det ska nog bli en bra kväll ändå! batteriet i min kamera är dött så bilder kommer senare! lovar! :)

kramar

Spontan Kålles

Hej hej!

Igår blev en väldigt spontan utgång! Jag var uttråkad och ringde till Anna som skulle på sittning på Kålles och föreslog att jag skulle komma på mellanfest och sen eftersläpp. Så jag begav mig dit med Fia så att hon skulle ha sällskap av Kerstin. Grejen var att jag skulle gå till Kålles vid nio för att få stämpel så att jag säkert skulle komma in senare. Men när jag stod där kom det fram att man inte fick gå ut igen om man en gång gått in -då förlorade man sin plats. Jaja tänkte jag då går jag väl på mellanfesten och går hem sen när de andra går ut. Så jag gick hem till Paulina och tog mer eller mindre hand om henne (!)..inge fler kommentarer ;) Efter ett tag så gick vi till Kålles och då var kön jättelång så jag var helt iställd på att gå hem. Men Paulina som är tjänsteman pratade snällt med vakterna så jag kom in! :) SUPER! så tills slut blev det ändå en bra, men lugn kväll! Vid halv ett gick jag tillbaka till Annas lägenhet och hämtade Fia och åkte hem.

Idag börjar KARNEVALEN!! Mitt schema:
15.00 Bina kommer -vi går litta på karnevalsområdet
17.00 träffar mamma och pappa hemma- och går sedan ner till stan igen för att äta.
20.00 spex
21.00 hem o fixa till sig. mamma o pappa tar med Fia hem och lämnar henne hos Elin och Anders!
22.00 ner till stan igen för diverse besök i öltält!
23.00 Dansen börjar -Anneli kommer! ;)

Imorgon får vi se var dagen leder mig. Ska i alla fall på barneval med Ann, Mikaela och Ulrika kl. 19.00

Kramar

utskrifter!

Hej!

Hela förmiddagen idag ägnades åt att skriva ut ca 200 sidor LAGAR!! min lagbok är ju från 2008 och ganska så nedklottrad så jag ville ha "rena" lagar och skrev därför ut de vi använder. Har gått igenom några av dem för att få en överblick av var jag kan hitta grejer och så. Har väl inte varit jätteeffektiv, men har ju gjort lite i alla fall! Jag tror jag behöver ha lite press på mig när jag pluggar för att motiveras och få in något i huvudet. Samtidigt som jag ALLTID får ångest några dagar innan.. men sen brukar det ju gå bra ändå.. hehe olika pluggfaser man går igenom! Just nu känns det i allafall helt OK, men vänta till nästa vecka ska ni höra hur jag beklagar mig ;)

Annars har det inte hänt så mycket. Jag var ute och gick med Fia och träffade på en fyramånaders valp (golden/bordercollie) Supersöt -såg nästan ut som Fia fast lurvigare och lite kraftigare. De lekte jättefint i alla fall! Jag satt o kollade på foto på Fia när jag just fått henne: kolla vad liiiiten hon var !!!!

Helt sjukt vad hon har växt juh!!!

Imorgon tänkte jag hinna tvätta och städa för i helgen blir det fullt upp med karneval! Och då kommer en massa folk hit!

Kramar

pluggpaulina!

Hej hej!
Igår var det kundkurs och det gick bra som vanligt! Vi fick beröm av ledaren och då blir vi väldigt stolta! Fia är VÄLDIGT duktig, hon fattar nästan direkt vad man vill ha av henne. Vi övade följsamhet, förbud och stanna kvar. Ledaren la ut godis i lokalen och sen skulle vi gå runt och när hunden försökte ta godiset eller ta kontakt med de andra hundarna skulle vi säga NEJ och när vi sen fick ögonkontakt fick hon godis av mig. Fia fattade nästan direkt att hon bara skulle koncentrera sig på mig, så jag behövde inte ens säga nej! När hon såg godiset på marken kollade hon på mig och fick sin belöning! min duktiga tjej!

Massa bus -mest med bästisen Hector!




Idag kom Paulina hit för att vi skulle plugga. Vi var inte supereffektiva, men fick ändå en del gjort. Nu är man igång i alla fall! Och hade en trevlig dag tillsammans! Jag missade min träning men var faktisit ute o sprang i stället (kors i taket :P) När jag kom hem skulle jag göra lite armhävningar, situps och rygglyft och det tyckte Fia var en jätterolig lek haha Blev lite svårt, men jag blev lite svettig i alla fall! :)

Kramar

monday monday...

ge mig motivation!!! till att plugga.. för det har jag ingen av.. SUCK

Idag har det varit skola igen och vår grupp opponerade på ett annat PM. det gick bra så inga problem där! Kom hem och sov och har inte gjort mycket alls.. gosat med min lilla fiafis!

Ikväll är det dags för hundkurs och sen ska jag till Paulina och dricka viiin! bara lite...



hörs imorgon!

A9

hej hej!

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen.. f'låt!! men har inte gjort så mycket värt att skriva om! Jobbat, pluggat och myst med mamma och pappa och med Bina.

Igår blev det dock lite partaj! Det var inte alls meningen egentligen -både jag och Bina skulle jobba idag. Vi tänkte mest bara äta, ta ett glas vin och gå ner en stund på a9. Men så bjöds det på fest och så blev det ganska mycket att dricka ;) Men a9 blev det ändå så vi var ändå hemma vid halv tre. Inte alls för sent egentligen! Om det inte hade varit för det jäkla rödvinet.. inget jag är van vid juh!! ;) men men får väl skylla mig själv! (och lite på Bina).



Och nä.. det blev inget jobb idag. Jag hade väl kunnat, men eftersom de är väldigt flexibla med mina tider får jag ta igen det en annan gång! LOVAR!! :) Linda och Martin kom och hämtade mig och körde hem min bil till Smyge. Mamma och pappa skulle passa Ella när L&M var på IKEA och eftersom de inte får lyfta fick jag vara hemma och "övervaka" ;) Bara skoj ju!! Nu ska vi snart äta taco och sen blir det bara en lugn kväll!

Jag hittade Fias första fästing idag.. jag har glömt ta på henne fästinghalsbandet efter jag har dushat henne.. och jag har ALDRIG tagit bort en fästing förr. Inte heller hade jag med min nyinköpta borttagare eller några naglar för den delen. Och mycket riktigt fick jag inte med huvudet!! HUR GÖR MAN??? Nu får jag hålla koll på det ordentligt.. fick ett tips att man skulle ta på olja så att fästingen inte får något grepp.. usch usch inget skoj!!

Kramar

på sydligare breddgrader!

helu!

Nu är jag på söderslätt eller svenska rivieran som jag brukar kalla det! Dock har det regnat en massa idag, men det har inte gjort mig så mycket. Har jobbat hela dagen med diverse grejer! Vid fyra körde jag Ulrike hem till Linda Martin och Ella och passade själv på att prata lite med lilla Ella!

Nu är jag hemma i Smyge.. har pluggat lite och ska nu ut o gå!
Hade inte så mycket mer att tillägga...

Kramar

Långledigt!

Hej hej!

Insåg idag att jag är ledig resten av veckan! Skönt!! eller ja.. jag måste ju plugga ändå, och tänkte även passa på att jobba lite i Viresta. Är en liten alltiallo där när jag har tid och på senare tid har jag även fått syssla med lite bokföring vilket är skoj och lärorikt!

Idag har jag varit i skolan, och sen satt vi med gruppen och förberedde en opponering vi ska ha på måndag. Det gick snabbt och effektivt! Nu har jag precis varit o tränat o tänkte sätta mig o plugga lite nu! Böckerna får följa med söderut så jag kan sitta lite på kvällarna (om jag orkar :P)


Min nya kamera! fiiin va?


Så här trött var Fia efter hundkursen igår! Myyyysigt vi har det :)

Kramar

Vardagslydnad!

hej!

Idag började vi en ny kurs på Bonizas hundskolan: vardagslydnad. Det var ingen större skillnad från valpkursen, men vi ska börja sätta mer krav på hunden. Det är roligt att bara få komma iväg o jobba och Fia älskar det med!


FIA!!


Ibland är hon en liten fegis och håller sig på avstånd när de andra hundarna busar. Jag tror hon har problem med att leka med för måmga hundar.. leker bäst två och två som vilken liten flicka som helst! :)

Annars har det inte hänt så mycket.. jag har börjat plugga lite smått till tentan.. och försöker söka jobb.. men känns rätt hopplöst för tillfället.. Jag har ju ingen hyra på sommaren så jag sitter inte helt i sjön, men sommrarna är bra till att spara ihop lite pengar!

Efter hundkursen körde jag och köpte en kamera! Känns hopplöst att inte ha haft nån -speciellt när jag bloggar! Får hoppas att denna håller nu då! Får kanske vara lite rädd om den :P fin är den i alla fall: ROSA!! :)

Kramar

torsdag-fredag

Hej hej!

En liten uppdatering om dagarna som gått!

I torsdags hade vi ju vår presentation. Det gick bra och läraren berömde oss! Vårt problem i gruppen behövde ju gå efter en kvart och efter lektionen pratade läraren med oss och sa att han insett han problemet inte bidragit så mycket. Så det känns skönt att han ändå är på "vår sida".

På kvällen skulle jag och Stina på afterwork med pricewaterhousecoopers (fd Öhrlings). Det bjöds på öl, vin, snacks och pizza och var riktigt trevligt! Alla var så himla snälla och sociala och det känns verkligen spännande att få komma ut på arbetsmarknaden. Det kändes som ett företag jag hade velat jobba på!

Efter ett tag åkte vi tåg tillbaka till Lund och eftersom Fia var hos Anna gick vi dit och fortsatte dricka lite vin och mysa på! Trevligt värre! Jag sov sedan hos Anna.

På fredagen, efter jag hade varit i skolan, åkte jag och Anna, Kerstin och Fia hem till mig och la oss i offan för att kolla på film. Det dröjde inte länge förrän båda hade somnat! :) Men när vi väl vaknade igen körde jag till Trelleborg för att hjälpa pappa o handla och sedan följa med hem o packa upp varorna. Tillbaka in till Trelleborg där jag och Bina lagade mat och gick sedan ner på A9. Trevligt det med!

Idag siova jag lite för länge, men kom sedan iväg och körde inom till Linda, Martin och Ella på vägen till Smyge. Och ja.. nu sitter jag här! Sak mysa med mamma och pappa ikväll tänkte jag!

Kramar

Äpplepaj hos Anna!

Hej hej!

Vad kul att det är så många som kommenterar!! Jag blir så glad! TACK!

Igår efter träningen körde jag och Fia till Anna. Anna delar lägenhet med två andra tjejer och med dem + några pojkvänner blev det ganska fullt hus! Mysigt och trevligt!! Anna bjöd på en skitgod äpplepaj! mums mums



Fia var nog ganska trött efter att ha busat med Kerstin för idag sov hon till kavrt över tio! Jag hade inte skola förrän tolc och unnade mig därför en sovmorgon. Fia brukar ju komma o väcka mig, men varje gång jag vaknade till låg hon o sov så sött i sin korg!

Idag var första seminariumet där vi ska presentera våra PM. Jag tycker inte alls om vår lärare och jag tycker inte alls om en av våra gruppmedlemmar!! Han kan aldrig komma näär vi ska disskutera, vet inte vad fallet handlar om, har inte skrivit nåt och är bara allmänt jobbig. Jag har mailat läraren om detta, men han tycker tydligen att han har medverkat. I morgon ska vi presentera vårt PM och en grupp ska opponera. Inte ens DÅ kan han vara med, utan måste gå efter en kvart!! SUCK!! jag sa lite högt idag så att läraren skulle höra "han kan ju glömma att han ska presentera för han vet ju inte ens vad fallet handlar om". Jag tycker bara att det är orättvist. Jag menar; ja i arbetslivet kommer man träffa på alla slags människor och man måste kunna samarbeta med alla. MEN om en anställd inte är närvarande eller inte bidrar kan den väl inte få jobba kvar???  Nu har jag fått gnälla av mig lite! kunde alla varit lite mer som mig hade världen varit lite bättre! haha ne... men ändå!!

Idag har jag varit på en musikalpass på Friskis. jag älskar musikaler!!

Kramar

I don't need a man!

eller?? har ju glömt att berätta att jag bytade däck på mi bil i söndags! ALLLDELES SJÄLV!! så himla duktig! här har vi en självständig tjej! hehe körde sedan och skulle kolla lufttrycket men fick inte rätt på den jäkla maskinen! OCh stolt som man är frågar man inte ;) men skam den som ger sig! igår körde jag in på en annan mack och där gick det hur bra som helst! Dock hade kört ganska långt med 1 bar i vardera däck.. lite för lite kanske? :P

Igår blev det en runda till IKEA. jag skulle egentligen inte ha nånting, men det är ju helt omöjligt o komma hem tomhänt. Blev en hel del faktiskt...

..två kuddar.. fast fodralen är köpta i Thailand!


..en ram till poträttet jag fick målat i Paris


..och en ny korg till Fia. Den gamla åkte ut nu.. helt söndertuggad :P

Idah har jag blivit intervjuad om min blogg! Några tjejer som läser beteendevetenskap skriver en rapport om bloggare. Ska bli spännande att läsa vad de kommer fram till!

Sedan blev det en fika med Gunnar-världens bästa dalmas! hehe skojig typ! Nu har jag precis varit o tränat och snart bär det av till Anna och Kärran för en myskväll!

Kramar


Utlovade bilder!

Här kommer en hel drös!

VALBORG

Full kyl!


Jag och Micki i parken!


Jag och sabbesock!


Micki och Bina vilar upp sig i min säng! :)


MIKAELA TÄVLAR

Snygga som få!




ELLA FYLLER 1 ÅR



FIA


Kramar!!

Valborgshelg

Nu blir det ett inlägg utan bilder så kommer det en hel drös sen!  Först en uppdatering om päronen: de mår bra och kommer hem på måndag. Mamma mår bättre efter att morfinet är borta och pappa är pigg som en nötkärna ;) ska bli skönt att få hem dem!

Valborg började tidigt på morgonen med sillafrukost hemma hos Johan och Fredrika. Tyvärr regnade det så vi blev där till kl tolv innan vi gick ner till Stadsparken.  Där var som vanligt mycket folk men efter ett tag började det regna igen så då gick vi tillbaka till Johan och Fredrika. Där festade vi ett tag till och där var hur mycket folk som helst!! Jag och Bina gick hem vid halv sex och sov en stund. När vi sedan vaknade igen hade balsmällan satt in :S Vi tog oss i alla fall till Olle och Anna där vi grillade. Blev en relativt tidig kväll men jag är nöjd!

På lördagen var vi uppe med tuppen för jag skulle kolla när Mikaela tävlade. Så jag var i Trelleborg vid nio och kom nästan precis när Mikaela red in på banan. Tyvärr vägrade hon ut sig efter några hinder men var ändå väldigt duktig och var själv nöjd. Efteråt körde jag och hämtade Fia, var hos Elin och Anders en stund och sen körde jag till Smyge. På kvällen var jag hos Mickis syster Nathalie som fyllde år. Goc mat och trevligt sällskap! Fia busade med en annan hund hela kvällen så hon har varit helt slut hela sagen idag. Idag fyller Ella, vår lilla solstråle, år så vi har varit där och ätit tårta. Mycket trevligt det med!! Nu sitter jag hos Elin och Anders och väntar på mat :)

Det var min helg i korthet. Är fortfarande lite nere av olika anledningar.. det är mycket nu.. men jag har i alla fall världens bästa familj och vänner!! Ni är guld värda!!!

Kramar

RSS 2.0