helg!

hej hej!

nu är det fredag igen, veckorna bara springer iväg... o helgerna ännu värre för den delen! Onsdagens ridpass var lyckat. Jag red ut med Liv och Aramis. Det är både trevligt och väldigt lärorikt att rida tillsammans med Liv. Hon hjälper mig och ger mig en massa tips! Vi red en massa öppna för att mjuka upp hästen i sidan och Rigoletto kändes jättebra! Ska iväg o rida i eftermiddag med!

Var även hos tandläkaren i onsdags och passade då på att hälsa på lite i Viresta, lånade dusch där! :) Kvällen spenderade hos Bina där vi åt tacos och kollade på bonde söker fru.

Igår hade jag mitt sista seminarium på denna kursen. Nu återstår bara en uppsats. Den känns faktiskt helt ok, men jag tänkte sitta lite med den i helgen! Nästa kurs är speciell företagsbeskattning!

På kvällen var jag och andreas på bio och såg himeln är oskyldigt blå, den var bra den med!

en liten uppdatering om vad som hänt i mitt liv! :)
kramar

Pannkakskalas!

Hej hej!

Igår hade vi lite pannkakskalas för Kerstin! Så här gick det till:
- Paulina erbjöd sig att laga pannkakor till Kerstin
-Anna Wasmouth: "men får inte jag några?"
-Anna Wallsten: "men får inte jag några?"
-Ida: "men får inte jag några?"
så blev det kalas!

Mysig kväll med tjejerna!





Tentan idag.. tror det gick bra, men det är så svårt att säga. Jag tyckte att det kändes bra förra gången med, men då klarade jag inte den. Får hålla tummarna.. nu är den gjord och det är i alla fall skönt.. det är inte så mycket jag kan påverka nu ändå!

Kramar

Sporrar!

Hej igen!

Sporrarna på Rigoletto har verkligen gjort susen! Det känns så roligt med mycket mer energi i steget i bättre reaktioner på skänklarna! Jag har provat både o rida ut och i ridhuset och det känns mycket bättre. Självklart går det att förbättra ytterliggare men basen i alla ridning är ändå framåtridningen. En häst som inte går fram är väldigt svårt att jobba i övrigt.

Igår var Andreas med och jag passade på att hoppa lite! Tycker höga hinder är lite skrämmande så det blev ungefär 70cm. Lagom för mig! :) Rigoletto hoppar jättefint så det är mest att följa med!

Här kommer lite bilder och en film! :)



hehe... o en vägran ;) klockren bild!


Kramar!

Stackars lilla Kärsa :(

Hej hej!

Helgen har varit kanon förutom en incident som hände i lördags. Jag och Anna skulle ha myskväll och ville givetvis ha alla hundarna med :) Fia Kerstin och Bella. Det gick bra till en början, men sen rök Bella och Kerstin ihop. Kerstin fick ett hugg på nosbenet och började även blöda från nosen. Vi körde iväg till vetrinären som tog innan Kerstin över natten. Det var mest hennes chocktillstånd som de ville ha uppsikt över och eftersom hon blödde från nosen kunde det vara en inre blödning. En jobbig kväll i alla fall.. Morgonen därpå körde vi och skulle hämta henne och hon verkade helt ok ändå.. lite stressad och hade nog lite ont.. hon fick antibiotika och smärtstillande.. stackkars lilla kärsa!!!:(

Nu till Bella: Man undrar ju varför hon gör så här.. Bella har ju inte haft det så lätt.. blev misshandlad hos uppfödaren och matad med minkfoder som förstörde hela hennes mage. Hon är väldigt reserverad och blyg -både mot människor och andra hundar. Kanse blev det för mycket för henne i lördags.. hon har precis lärt känna mig, kanske inte känner sig jättetrygg i min lägenhet och så var där även en ny människaoch en ny hund. En stressad hund är en farlig hund -hur snäll den än är annars... Frågan är ju bara vad man ska göra åt det. Min filosofi har varit att utsätta hunden för situationer så att den "vänjer" sig vid olika miljöer och skapar ett förtroende för ledaren. Men man vill ju inte att det ska gå på bekostnad för någon annan (I detta fall Kerstin). Hade andreas varit med hade det kanske aldrig skett, eftersom Bella är trygg med honom.. Det är så lätt att vara efterklok.. men ALLA tips tar tacksamt emots!

Kramar

Morot?

Andreas: "om du klarar tentan på tisdag så bjuder jag på en islandshästturridning!"

Biorecensioner!

Hej hej!

Eftersom vi har blivit hejare på att gå på bio (tack vare rabatt kortet "gå tre gånger för halva priset") tänkte jag nu skriva om de filmer vi sett!

I Rymden finns inga känslor

Handlar om en kille med asberger som försöker hitta en ny flickvän till sin bror. Detta är en otroligt söt film, humoristisk samtidigt som den handlar om något "man inte får skoja om" -Asberger. Dock gör de inte narr av killen utan man skrattar MED honom och inte åt honom.. och som sag väldigt SÖT film!

Inception

Handlar om drömmar -och att ta sig in i andras drömmar för att plantera idéer och dylikt (kort o gott) Tyckte ni om Shutter Island så kommer nu tycka om denna film! Otroligt bra enligt mig! Jag gillar lite psykologiska filmer med en riktigt bra tvist på slutet! Ingen äcklig thriller i den bemärkelsen utan en spännande film helt enkelt!

The Other Guys

Två kontorspoliser som vill bli hjältar! En ganska typisk Will Ferrell film, så gillar man honom, är det en bra film! Personligen tycker jag Will Ferrel humor är kanon! :) ÄVen denna en bra film alltså!

Nästa gång det är biodags blir det Himeln är oskyldigt blå och  Social Network.

Kram Kram!

P.S. var jag jobbar? Just nu går jag ju i skolan i Lund, men jobbar lite extra på Trelleborg AB. :)

galopparbete i det fina vädret!

Hej hopp!

Oj vad jag har varit trött idag!! hur ska jag klara 40-timmars arbetsvecka? :) hehe nä det skanog gå bra, det är bara det att det är jobbigt att lära sig grejer (har jag hört så jag skyller på det!) :)

Det har varit helt underbart väder idag med och jag var ute med Rigoletto. Red bort till banvallen och arbetade honom i galopp. Jag har lite problem o få honom att gå framåt ordentligt.. jag hade behövt Liv som går bakom med en plastpåse på ett ridspö varje dag! ;) hihi nej, men jag kämpar på och han är verkligen underbar att rida! Båda två blev ordentligt svettiga!

Här kommer två bilder på den stiliga herren!


Kantarellspårkursen igår var rolig! Vi var bara tre hundar så fick jobba en hel del! Gårdagen gick mest ut på att få hunden att känna igen doften. Vi använde oss av så kallade "smellers" som är små burkar med hål i locket. I vissa är där kantareller och i andra något annat. Jag tror att Fia fattade lite i alla fall! Då och då fick vi gå "banor" där vi inte själva visste vilka det var kantareller i och Fia markerade riktigt bra! Luktade på burken och kollade sedan upp på mig! :) Vi fick med oss en påse kantareller hem så nu blir det till o öva!

Ikväll ska vi på bio! Det blir the other guys -en komedi! :)

kramar

låååång dag

Hej hej!

Idag har varit en lång dag, jag är trött men än är den inte slut! fast lite roligare grejer som står på schemat ikväll! Det började egentligen i natt då vi vaknade av att Bella kräkte på min nya matta. Hon är ju allergisk mot den mesta maten och igår fick de vars ett märgben såd et är väl det som satt igång magen på henne, stackaren :( I alla fall blev det till att skrubba och skölja mattan i badkaret och jag tror den blev ren!

Eftersomjag har omtenta nästa vecka var jag på en repetitions udnervisning idag. Läraren är INTE mi n favorit.. jag blir nästan arg bara jag ser honom.. men det kändes i alla fall bra med lite påminellser! Så jag var alltså på den i fyra timmar och efter det satt jag med min grupp i två timmar och slutligen hade vi seminarium i tre timmar..

Just nu håller vi på med en affärsöverlåtelse där vi kör lite rollspel. Vår grupp ska sälja ett företag och så håller vi på o förhandlar med köparna. Riktigt skoj faktiskt! men svårt...

Ikväll är det premiär för Fias Kantarellsökkurs! Ska bli skoj! Jag berättar sen vad den innebar!

Imorgon ska jag rida, plugga o gå på bio! :)

kramar
btw tack för komplimangerna! :)


Hippie hippie shake!

Hej hej!

Här kommer lite utlovade bilder.. från hippiefesten i lördes...




...och från skogen förra veckan!


PEACE!

Hippiehelg!

Hej Hej!

Ledsen att jag inte uppdaterat.. här kommer en kort återblick :)

Torsdag: Red ut med Liv och hon visade mig en banvall som är perfekt för galopparbete! Vi hade en härlig runda i mörkret och Rigoletto fick upp flåset ordentligt!

Fredag: Red lite i ridhuset och fortsatte jobba med böjningar och ställningar.
På kvällen körde jag och Andreas först ill syster Linda och Martin, drack kaffe och lekte med världens goaste Ella! Sen mötte vi upp Bina i stan, köpte Kinamat och begav oss hem till henne och kollade på Idol! Lite senare kommer henens lillebror med kompisar och skulle "mellanfesta", så det blev lite spontanfest hos Bina! Vi tog det lugnt och roades mest av de andra! :)

Lördag: Andreas kompisar från Stockholm kom och åt lunch med oss och sen gick vi en runda! På kvällen var det dags för Woodstock fest hos Anna o Co. Alltså hippietema! :) Bilder kommer... ;) det var riktigt skoj i alla fall!

Söndag: Shopping på Nova! Det blev en skjorttunika och ett par leggings! Var sedan och red. Liv körde hårt med oss, men det var riktigt skoj! DEt är så roligt att hon verklilgen tar sig tid och tränar oss, det ger så himla mycket! Igår jobbade vi med bjudningen och reaktionen. Det gick så himla bra, och när jag bara slappnar av går han superfint -i rätt galopp ;) När jag kom hem körde vi till Sandtaget så att hundarna fick busa av sig ordentligt. Det var så skönt vädxer ju! Kvällen och helgen avslutades med en film och mys!

Ny vecka.. med ganska mycket att göra... men men det löser sig! :)
Kramar!

Ny design!

Så där, nu är det höst och dags för ny design på bloggen! Höstiga färger... vad tycks? :)

Igår var vi i skogen med hundarna. Det blev Dalby Söderskog, som är ganska liten men det var mysigt ändå! Hundarna är glada och springer som bara den! Jag hade lite bilder, men batterierna i kameran tog slut så det får bli en annan gång! Headern på den nya designen är i alla fall från gårdagen!

Idag är det skolan igen, seminarium som jag ska börja förbereda nu.. Ikväll är det ridning :)

Kramar

Fia är en gödselhund med ett rosa diamanthalsband..

Hej hej!

Igår var jag och red igen! Andreas och hundarna följde också med! Jag och Fia har nog lite olika visioner om vad hon är för en hund. Jag har köpt ett jättefint rosa halsband med "diamanter" på -därför att Fia är min lilla prinsessa och måste därför vara fin! Mmmm det tyckte alla i stallet också till vi såg att hon glatt plaskade omkrin i gödselstacken! Superkul med en "sjö" mitt i allt! :) gissa om hon luktade?? detfick bli en dusch direkt vi kom hem!

Ridningen gick bra! Jag jobbade med att mjuka upp honom i sidan och böja halsen. Eftersom han nyligen varit halt får jag inte rida för mycket på böjt spår, så det blev böjningar på rakt spår, samt "vänd åt fel håll". Galoppen gick oxå (kanske för att han var genomböjd) mycket bättre. Liv, hans ägare, gav mig lite tips hur jag skulle göra för att hålla honom i rätt galopp och det gäller bara att hålla ställningen innåt, vara stilla med yttertygeln och ha kvar galoppfattningsskänkeln. Minsta lilla detta ändras -bytar han galopp! :) men det gick som sagt bättre och vi galopperade ett par varv i varje varv i rätt galopp

De flesta bilder blev tyvärr suddiga, men här kommer i alla fall två!
!


Idag är det hundarnas dag! De har inte varit ensamma på hela dagen och ikväll ska vi köra ut till skogen med dem!

Kramar

Fia & Bella!

Hej hej!

Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder på Fia och Bella! Det har kommit till att bli bra vänner nu även om de ryker ihop emellanåt. Fia testar gränserna och Bella säger ifrån -precis som det ska vara egentligen! Men de leker mer och mer och det är roligt att se! :)





Var bara tvungen att lägga upp denna bilden med: Bella ligger gärna mitt i min trådgardin som går in till köket! Helt oberörd av alla trådar! :)


Och slutligen.. får jag väl ta o presentera Andreas! Här har vi honom! :)


Idag är det skola igen och seminarium! Fick dock en glad överaskning när jag såg att vi inte hade något i morgon! :) men jag har o plugga ändå så...

Ikväll ska jag rida igen! wohoo! Får se om jag kan ta med kameran...

Kramar!

galoppombyten..

hej hej!

Idag var tredje gången jag red rigoletto! Det gick bra, han är verkligen superhärlig! Liv, hans ägare hjälpte mig idag hur jag ska rida honom. Igår när jag red själv tyckte jag att han var lite studsig -men trodde det mest var lite bus. Men idag när jag red för Liv, så var det tydligen galoppombyten han höll på med. Han är tydligen VÄLDIGT duktig på det och ett tag bytade galopp i varje steg, utan att jag egentligen gjorde något! Jag hade mer problem med att hålla honom i rätt galopp!! :)

Vi hoppade ett hinder med, ganska högt, men Rigoletto tyckte det var så roligt så det var mest bara o blunda o hänga med ;) Som ni hör är jag verlkligen supernöjd med att ha hittat en sån här häst och med en väldigt trevlig och kunnig ägare!

Ikväll är det dags för bio igen! Förra veckan när vi var och såg I rymden finns inga känslor (supersöt btw) la vi till 9kr och får då gå på bio tre gånger för halva priset fram till december! Så det blir en del bio nu! Dock när Andreas var nere och köpte biljetterna, gällde  rabatten bara mån-tors, så det blev fullpris ändå.. men men nu ska vi se Interception som jag har hört ska vara väldigt bra!

Imorgon börjar skolan igen -fyra dagar och fyra seminarium! PUH!

hoppas ni haft en trevlig helg!
Kramar

test

nånting fel på bloggen?

Helnöjd!

Hej!!

Rigaletto (som han heter och inte Rigatto) var helt underbar! En helt otroligt charmig kille som ville ha 100 % uppmärksamhet och var väldigt kelig! Det första han gjorde var att lägga mulen på min axel och skulle bli kliad!

Han hade varit lite halt igår så egentligen skulle vi bara skritta ut en runda, men han gick rent idag så det blev både trav och galopp! Hur mysig som helst, lyssnade på hjälperna och krökte på nacken! Dock kunde han busa till det lite och göra lite glädjeskutt, men det är bara skoj!

Jag ska dit i morgon igen! :)

I kväll mötte jag upp Bina i Malmö och vi gick o kollade lite i affärer, åt pasta på Casa Mia och avslutade sedan på vårt älskade lilla torg! :) Alltid lika mysigt! Vi satt och diskuterade hur långt vi faktiskt kommit på ett år.. Förra sommaren hade vi båda våra problem och var ganska miserabla med livet, men nu ser vi en enorm förändring och det är kul! :)

Nu är jag hemma hos Andreas o kollar på idol! Jag gillar Alice!

Trevlig helg! :)
kramar

RSS 2.0