Resdagbok: På promenad genom stan 13/9-2009

Hejsan våra lässugna vänner

Okej, söndag "is a day of rest", men kom igen, här i Grenoble är allt stängt en söndag! Så vi var ute och utforskade Grenoble lite idag. Söndagarna bjuder däremot på matmarknad precis utanför vår port så de blev en sväng där först innan vi begav oss ut på en vandrar tur. Tänkte att det kunde vara mysigt att gå längs kanalen men eftersom stans uteliggare tydligen bor där blev det inte så mysigt som vi tänkt. Vi ville ta kort på deras skjul för att visa er hur dom bodde men vågade inte riktigt eftersom vi inte visste hur reaktionen skulle bli.


Stina hittar den bästa uppfinningen ever... synd bara att frillan förstörs


På marknden så blev vi mättade av allt provsamakande, pengarna kan behövas till något annat (shopping :))


Bevsikna tjejer som fått betalat 14kronor för några få godisbitar..


Här låtsas Stina fotografera Ida för bevis på hur slummen bor i Grenoble


Så här fint kunde det vara :)

Annars har vi bara kollat på Idol och vårat absoluta favvo program ensam mamma söker idag! Så slutsatsen av detta är att vi lika gärna kan köra fullt ös på lördagarna framöver eftersom söndagar i Grenoble inte har något och bjuda på :).... Vilket vi inte tycker är hela värden :)
Kram på er alla Ida och Stina

Har ju glömt...

.. att visa er vår premiär vid sandtaget i Dalby. Första gången för i år vi var där så att hundarna fick bada! De ÄLSKAR det! :)

Filmer!

hehe här har vi en som bjuder på sig själv! ja.. det ser ju lite klumpigt och roligt ut men vad gör man inte för sina kära bloggläsare?!



Här ser det kanske lite bättre ut?

Avramling :s

hej hej!

Idag följde Andreas med mig till stallet och som oftast när han är med passar jag på att hoppa. Som tur var fanns det redan hinder uppställda i ridhuset då slapp han!




Började med att hoppa ett enkelt kryss som vi sedan lade upp till ett litet räcke. Kom med lite för dålig energi, Rigoletto stannade men bestämde sig sedan för att hoppa ändå vilket resulterade i att jag låg på halsen och ramlade slutligen av! haha det gick bra, ingen skada på varken häst eller ryttare!

Hoppade hindret någon gång till innan jag gav mig på en kombination med 4 hinder. Började med 50cm och höjde sedan efterhand till 70. Det hela kändes bra och var roligt!

Passet avslutades med att andreas fick skritta av! Redan efter ett varv klagade han över ont i rumpan haha


Filmer kommer ikväll! Håll utkik ;)

Resdagbok: Biljard och ANNECY! 12/9-2009

Hej Hej!
Igår skulle vi gå till en pub som utlovade fina vinster (till exempel flipp-flopps!) till de 40 första gästerna. Vi kom dock lite sent, så inga priser till oss... Dock träffade vi två franska militärer som undrade om vi ville spela biljard med dem! Vi var inte sena att tacka ja! Vi spelade ett par gånger och det blev några öl. Riktigt trevliga grabbar fast att de inte kunde prata engelska! ;) Kom hem lite senare än förväntat så det blev ett senare tåg till Annecy än vi tänkt imorse.


Utbytesstudenter som trodde vi skulle få priser.. vad vi inte visste var att alla andra var där inne!


Biljardspel med franska militärer! Ida jobbar hårt på sin nya hip-hop stil ;) Det smittade visst, med poserna! :)


Aldrig fel med en kall öl! Vi lärde killarna SKÅL!! :)

I morse tog vi alltså tåget till Annecy. Båda sov hela vägen, och hade våra handdukar som filtar. Dock var det det enda dessa skulle komma till användning för eftersom det var molnigt i Annecy. Vilken otur när det varit fint hela tiden vi varit i Frankrike.. men vi hängde inte läpp utan begav oss till en turistinformation för att få reda på vad som var värt att se! Vi började att gå till en sjö och promenderade längst med kusten. När vi kände att allt det vackra började avta vände vi och gick istället längst med kanalen. Det var verkligen mysigt med små gatuhus i delen som kallas gamla stan. Vi gick och strosade på de små gatorna innan vi bestämde oss för att ge oss ut på sjön i en pedalbåt! :)


Vackert...!


Emellanåt såg vi ut som riktiga turister då vi gick lite vilse! :)


Mer vackert!


Små kringelikrok gator!

Så vi hyrde alltså en liten trampbåt som visade sig bra mycket jobbigare än vad vi förväntat oss! Men det var roligt! Och efter ett tag var vi riktigt varma att vi lika bra kunde bada! Tydligen är det en tradition i Frankrike att varje gång man kommer till en ny plats ska man bada! :) Och den traditionen kunde vi ju inte bryta! Det var till och med riktigt härligt! :)


Tramp tramp!!



IIIIhhhhh!!!!


Ett, två, tre... HOPPA!! Stinas kommentar till vattnet var: Det ser ju ut som om det är utomlands!! haha

Efter detta motionspass tyckte vi att vi var värda en middag och gick och letade upp en restaurang där vi åt storstek med pommes och bea!

Sen var det dags att åka hem och.. JA.. vi sov på tåget hem med! trötta tjejer! Nu ska vi försvenska tillvaron lite och kolla på TV4 play, där vi bland annat kan se IDOL!!

KRAM


Klätterhäst!

Hej hej!

Nu är Liv norröver och jag har hand om Rigoletto alldeles själv! Inte för att det är så stor skillnad.. mest bara tomt i stallet utan liv som livar upp! :)

Dagens ritt blev en utetur och jag försökte hitta ställen att klättra. Det är bra att klättra med hästen om man vill jobba upp bakbensstyrkan. Jag hittade några backar som jag red fram och tillbaka i -uppför i alla gångarter, nedför i skritt. Härligt väder och härlig häst!

Kram kram

Fynd på Burlövs Center!

Igår blev det en shoppingrunda på Burlövs Center. Det var främst Andreas som skulle ha skor och shorts. Jag skulle egentligen inte ha något, men eftersom de firade 40 år hade de en massa bra erbjudande. Det blev 5 (!) par skor... 3 på skopunkten för 449:-, i par flipflops på HM för 49:- och ett par Ballerina på din sko för 40:-!

På Hm hittade jag även ett par shorts för 50:- och på Cassels blev det en tunika för 40:-
Så jag tyckte faktiskt att det blev riktigt bra fynd! :)

Resdagbok: Utmattade och svettiga... men framme välbevarade! 1/9-2009

Som förväntat fungerade vår charmiga attityd och långa ögonfransar för att slippa betala extra för övervikten på bagaget! PUST! Till Idas stora besvikelse var det däremot ingen som gratuelerade henne, så till slut påpekade hon det själv för alla hon visade passet för!

Nu har vi äntligen kommit fram till vårt lilla hotell, med betoning på lilla ;)

Natten för Ida bestod av en massa tankar, packning och läsning, oron satte in i sista stöten!! Medan Stina sov sött och slumrade för sig själv varje gång Ida gick förbi!


Sista andetagen av svensk luft.. på ett tag

Avgången gick från Smygehamn klockan 10.00 då pappa Olle körde oss till Svågertorp. Allt gick som planerat ända fram till avgången från München till Lyon då vi fick byta plan eftersom dörrarna inte gick att stänga! Själv så tyckte vi inte att det hade varit fel med extra air-condition då vi svettades en hel del ;) Följden av detta blev lite mer än en timmes försening.

Väl framme i Lyon träffade vi på en trevlig fransman (VÄLDIGT hårig :)) som tydligen jobbade på ett universitet i Grenoble. Han visade oss vägen till hotellet och var skolan var. Än så länge stämmer inte fördommarna att fransmän ska vara otrevliga och ovilliga att prata engelska, vi har blivit väldigt välbemötta överallt!


Stina på vårt lilla hotellrum! Det är inte mycket större än det ni ser!

Imorgon är det fullspäckat schema med bostadsletande som första prioritet!
Kram på er allihop!


Resdagbok: Frankrike

Hej hej!

Nu tänkte jag köra igång med ytterligare en tillbakblick. Denna gången blir det lite utdrag från min utbytestermin i Frankrike!

Resfeber?! 31/8-2009

Tja Tja!

Nu sitter vi här kvällen innan vi ska åka! Lite nervöst är det allt speciellt eftersom Idas väska väger betydligt mer än vad den borde. Men eftersom vi åker på hennes födelsedag och charmen kommer vara på topp med långa ögonfransar så ser vi det inte som ett problem ;)

Känns även lite overkligt och vi vet inte riktigt vad vi har att vänta... ett lyxhotell eller en parkbänk? (Nej oroliga mammor, vi lovar vi ska inte sova utomhus :p) Hur som helst hoppas vi på en otroligt rolig upplevelse, och då spelar det inte så stor roll hur vi bor :)

Nu blir det sussning för oss så att vi är pigga o glada imorgon!
Gonatt Stida Holmsson


Höganäs med omnejd!

Hej hej!

Igår blev det en liten utflykt till Höganäs med omnejd! Vi skulle träffa Micki och Buster! Det blev en fika på Krapperups slott tillsammans med dem och Anna och Olle.

Sedan följde vi med till Balderup så att Fia skulle få leka med Nike och Freja! vi blev där en stund. Satt och spelade kort i solen. Därefter blev vi bjudna på den godaste lammsteken vi någonsin smakat! mmm med potatispuré! NICE!

Film L:C2


Ännu en bildbomb à la Maria!


Fotograf: Maria Sassarsson

Har ni väntat med spänning?!

..på reslutatet från dagens debut? Jag kan börja med att säga att jag är väldigt väldigt nöjd. Rigoletto kändes pigg och glad och det var riktigt skoj -det tyckte nog vi båda! :)

Resultatet slutade på 62,5 % vilket räckte till en 9:e placering av 17 ekipage.

Jag är nöjd med programmet och Rigolettos energi. Dock lägger han sig i handen och blir väldigt tung, går bakom lod vilket domaren påpekade i protokollet gång på gång! Det var även på det vi tappade mest poäng. Men som sagt jag är hur nöjd som helst och ser redan fram emot nästa tävling! Först ska det dock finslipas -vi måste komma ifrån att han "dyker" och istället lägger tyngden på bakbenen!

Lite bilder från dagen:


Får se om jag får upp filmen också! :)

Kram kram

Jag och mina krav

Hej hej!

Imorgon är det dags för tävling!Och förberedelserna har väl gått sådär..Jag har alldeles för höga krav vilket gör att allt slutar i pannkaka! Stackars Liv har fått stå ut med mina gråtattacker! Jag har ju så himla lätt till tårar, och jag blir så arg på mig själv när jag känner att de börjar komma. Jag vet ju egentligen inte vad de beror på, men antagligen blir jag bara så frustrerad och besviken när det inte går som jag vill!

Jag ser verkligen fram emot tävlingen i morgon. Det ska blir riktigt riktigt roligt! Och jag ska försöka att bara njuta och ha roligt. Göra mitt bästa och rida avslappnat utan att störa Rigoletto. Jag har mycket att jobba på, menkommer omöjligt få rätt på allt tillsimorgon så därför vill jag bara fokusera på det som är rimligt. Energi, stilla hand och att släppa ner knäna!

Lite mer långsktiga mål är att sitta ner i traven! Just nu skumpar jag runt både hit och dit. Drar upp knäna, glappar med handen och stör Rigoletto. Jag måste hitta en balans, träna upp överdelen och öppnar upp ljumskarna!

Håll tummarna för mig i morgon!!
Kram

Flying dog!



Fotograf: Henrik Larsson

Fia in action



Fotograf: Henrik Larsson

Mormors kalas

Henrik tog även lite andra bilder på mormors kalas!

Söta mormor:

Jag och Ella:

raketen...

..är rolig!


Sötaste Ella:


Fia-bilder

Igår när vi var på kalas hos mormor fotade min kusin Henrik Fia med sin superduperbra kamera :) Blev riktigt härliga, fina och fräcka bilder! Jag delar upp dem på ett par inlägg ;)


Fotograf: Henrik Larsson

Krick krick

hej hej!

Idag när jag skulle rida såg vi att Rigoletto fått skav på manken -antagligen av sadeln.  Efter lite sadelprovning slutade det med att jag fick sitta upp i Livs childeric -även kallad krick krick ;) Såååå skön sadel!! men oj vad jag var rädd om den! hehe inte van vid att rida i en så fiiin sadel juh!

Jag började med att skritta ut en runda och sedan mötte jag upp Liv i ridhuset. Hon varnade mig från början att hon skulle vara hårdmot mig -och ja hon var på mig som en hök ;) men det är bra! Inte så farligt som det låter! efter lite övningar red jag igenom programmet för henne. Eller ja, det var ju inte helt rätt program jag lärt mig :S haha i alla fall blev det rätt till slut. Jag tyclte att jag fick bra koll på halterna, men måste vara nogrannare med alla vägar. Kändes i alla fall som en bra träning och det var mycket lättare att till exempel sitta ner i denna sadeln.

I morgon ska vi iväg till Bengts hästsport och låna hem några sadlar. För nu har lilla Pix ingen!

Kram kram

Fias beteende?

Hej hej!

När vi har gäster (och ibland även när vi är borta) beter sig Fia lite konstigt. Hon som alltid annars ska vara med överallt går och gömmer sig under sängen. Verkar väldigt ängslig och rädd.

Egentligen tycker jag att det är en sunt beteende att hon går iväg när hon tycker att det blir förmycket. Men igår när hon väl kom ut skakade hon i hela kroppen och slokade med svansen.

Är det någon som vet vad det beror på? Är det normalt beteende?

Jag vill ju bara att min lilla fia ska må bra!


Kram kram

lördag!

hej hej!

Mitt planerande för att hinna med allt igår lyckades bra! Det hjälpte kanske lite att gästerna ringde och sa att de skulle bli lite sena, dock bara en halvtimme :) I alla fall åkte jag ut till stallet vid 11 och fixade till Rigoletto. Hjälpte sedan Liv att bli klar till avfärd och lite över 12 lastade vi och färden bar av mot Vollsjö och Färs Härads.

Tävlingen gick bra, Aramis såg lugn och fin ut -verkligen skillnad sedan innan jul! Kul att se utvecklingen! Resultatet blev 62 % och alla verkade nöjda! Efter Livs ritt tog vi en sedvanlig fika i cafeterian och begav oss sedan tillbaka till Lund.

Liv släppte mig hemma och jag gjorde mig snabbt klar inför kvällen! Hann till och med att stänga ögonen i tio minuter! Sedan var det fullt ös igen! Tre små pojkar 4 år, 2 år och 11 månader. Himla goa ungar! Vi bjd på köttfärsfyllda paprikor med ris och sweetchillisås och till efterrätt blev det gino! mums mums!

När tre pojkar sov (inte Andreas ;)) började Josefin och Björn packa ut i bilen och åkte hem. Trötta som även vi var (när klockan var 22.30 :S) gick vi o la oss direkt!

Idag väntar kalas för mormor. Ska även passa på att lämna tillbaka sadlarna till kusinen! På hemvägen släpper Andreas mig vid stallet och då står programridning och träning för Liv på schemat. Nu taggar vi till träning på fredag!

Kram

Tokiga tjejer!

Hej hej!

Gårdagens pass bestod först av en skritt runda med Karin och Alfresco och sedan lite jobb på gräsbanan. Rigoletto kändes pigg och fin! Usch och fy för massa småflugor dock! Rigoletto var helt oberörd men jag höll på o få panik!! Fast man ska väl inte klaga när det är så härligt väder!

Efter stallet var det dags att åka hem och duscha för att sedan bege mig hem till Liv där några stalltjejer skulle äta och dricka vin. Vi beställde hem thai och satt och tjötade hela kvällen! haha jag säger ju det.. tokiga tjejer!! det är inte mcyket som kan stoppa Liv och Karin när de sätter igång! haha som vi skrattade!

Andreas hämtade mig vid halv två och sedan var det sängen som kallade. Idag är en fullproppad dag. Jag har precis städat lägenheten, dukat och förberett vad jag kan för ikväll. Vi får nämligen gäster: Björn, Josefin och tre små buspojkar! Dock ska jag med Liv på tävling idag så jag hinner inte med så mycket sen! Andreas är och handlar nu och förhoppningsvis hinner jag förbereda lite mat innan jag beger mig! Planering planering ;) Andreas är en ängel och ernjuder sig att fixa, men det känns ju fel o låta han göra ALLT! Så jag gör mitt bästa! :)

Hoppas ni har en trevlig lördag!

Kram

Myshästar!

Här kommer en härlig bildbomb på två hästbästisar! :)

Liten och Stor!


Puss puss Pixe!


Hur man tränsar en häst: Rigoletto kan ;)



Matte med myshästarna!


Bästa Vänner!


Hoppas ni gillade bilderna!

Uteritt

hej hej!

Först och främst får jag ta o be om ursäkt för mina stavfel.. jag har som sagt lite bråttom när jag skriver :P Sen -var kom alla kommentarer ifrån?? jag har ingen aning hur de hittat hit! Skoj i alla fall!

Nu till stallet! Efter gårdagens hoppning tyckte jag det kändes rätt med en ganska kravlös uteritt i det fina vädret! rigoletto höll nog med, han kändes pigg och fin! Lite fjöntig emellanåt hihi får är till exempel väldigt väldigt farliga! -ibland i alla fall ;)



Rådjuret har nog missuppfattat att den inte "behöver" gå i inhängnaden ;)

Det är härligt med uteritter att man kommer så nära alla vilda djur! Man ser både det ena och det andra och det tycker jag är mysigt!

Ikväll blir det bio -True Grit. För en gång skull fick Andreas välja ;)

Ikväll kommer även en rolig bildserie som vi skrattade gott åt i stallet idag :)

Kram kram

Upp med huvudet!

Hej hej!

Idag var det dags för hopplektion igen! Vi red lite linjer med halter emellan och det gick himla bra! Galoppen känns bra nu, men dresyysrhäst som Rigoletto är springer han gärna mewd huvudet mellan knäna ;) så idag fick jag tänka mycket på att ta upp huvudet så att han ser hindrena!

När jag var klar skjölde jag hans ben och la på ett svetttäcke. Medan Rigoletto fick kvällsmat och torka gick jag ut o kollade på nästa grupp. När de var klara gick jag in till Pixe igen, bytte täcke och smörjde mungiporna med idominsalva.

Det var allt från mig!
Kram kram

Redo?

Hej hej!

Idag var jag i Malmö och passade då på att köra in på Hööks och Ekohallen. Nu tror jag att jag har allt till tävlingen.

Handskar 29:- på Ekohallen

Sammetsridhjälm 279:- (-10%) på Hööks. Inte helt nödsvändigt men jag tyckte att det var ett bra pris! :)

Skjortbröst 129:- (-10%) på Hööks.


Vita ridbyxor köpte jag i Ullared, Stövlar lånar jag av syster, kavaj lånar jag av Liv. Något mer jag behöver? Var kan man köpa en bra sits? ;)

Kram  

yup yup

hej hej!

Gårdagens ridpass gick kanon! Började med att skritta ut en runda med Fia i långlina. Band sedan fia medan jag red ett pass pågräsbanan vid ridhuset. Rigoletto kändes fin fast att jag inte hade spö! Dock har jag lite problem med att sitta ner när traven blir för energisk. Måste jobba med det tills tävlingen! :)

Ja.. för tävling blir det den 22:e april! I Viarp utanför Landskrona. Då ska jag rida en LC:2! Ska bli riktigt skoj även om jag är lite nervös!


I alla fall avslutades passet i ridhuset, där jag släpte Rigoletto lös så att han fick rulla sig! Det tycker han om! :)

Kram kram

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Marie att fylla i den här listan :)

4 TV-promgram jag ser:

  1. Desperate Hosewives
  2. Top Model
  3. Ponnyakuten
  4. Big Brother
4 saker jag har gjort idag:
  1. Dammsugit
  2. Myst med hundarna
  3. Skrivit på uppsatsen
  4. Ridit

4 saker jag längtar efter:

  1. Sommaren
  2. Att få tävla
  3. En egen familj
  4. Semester!
4 saker på önskelistan:
  1. Gård
  2. Egna ridstövlar
  3. Vårkläder
  4. En sadel till Rigoletto
4 personer jag utmanar:
  1. Mikaela
  2. Liv
  3. Birgitta
  4. Emelie

helgen!

Hej hej!

Helgen har varit hektisk, men det känns som att man har fått mycket gjort!

Lördagen började med att hjälpa hundvakten i trädgården. Vi var ganska många så det gick snabbt.

Körde sedan iväg till stallet och red Rigoletto. Red i genom programmet och han kändes fin. Det blir inte det 17:e jag ska tävla -det var efteranmälning och eftersom det är min första tävling kändes det dumt. Istället blir det den 22:e.. men anmälningstidden går ut imorgon och mina penagr har inte kommit in till tdb än.. Inga pengar=ingen licens= ingen tävling. Så vi får hålla tummarna!

När jag kom hem från stallet körde vi söderut. Stannade först i Viresta för att hämta två sadlar till Rigoletto. Desvärre passade ingen av de på Rigoletto breeeda ponnyrygg :P så det blir till att leta vidare. I alla fall körde vi vidare mot Smyge för middag, byte till sommardäck, våfflor och kortspel. Alltid lika mysigt!

Igår var det tävling för Livs del. Vi hade även jouren så jag var uppe med tuppen och körde tills tallet för att hjälpa till att släppa ut alla hästarna. Sedan var det lite allmänt stallfix innan vi lastade Aramis och begav oss till Trolleholm. Det gick bra för Liv och Aramis som red på 64 %. DEt går bättre och bättre och det är riktigt roligt att följa med o se utvecklingen!

När vi kom tillbaka till stallet var det dags flr Rigoletto att röra på sig. Eftersom ingen av sadlarna passade blev det en barbackatur i det fina vädret! Härligt!

Måndag igen och jag kunde sova ut (!) haha

kram

oh yes! ;)

Ida har gjort sin sista tenta i detta livet :) Eftersom hon klarade den sista tentan i aktiebolagsrätt med bravur, slipper hon nu detta! Nu ska hon bara skriva en uppsats innan allvaret och vuxenlivet börjar på riktigt!

Om allt går som jag har tänkt mig...

.. ska jag tävla nästa helg! Jag har betalt in medlemsavgift till sydslätten och till tdb -så att jag kan lösa min licens. Pengarna måste dock komma in innan tisdag-då är sista anmälningsdagen! Så håll tummarna för mig!

I veckan sa jag bege mig söderut och byta däck på bilen, hälsa på päronen (o fjäska till mig en middag? ;)) och hämta sadel hos kusinen!

Tävlingen är i Burlöv den 17:e och jag ska rida en LC:2. Förväntar mig en hejarklack ;)

kram kram

Nova och bio

God kväll!

Igår spenderades dagen med Anna. Det blev en tur till Nova men faktiskt (!) inga inköp. Eller ja.. en BH blev det ju! ;) måste bara rekomendera Change. Bra kvalutta och passform! Lite dyrare men såå värt det!

Anna följde med hit på lite lunch och mys med hundarna.

På kvällen gick jag och Andreas på bio och såg Kings Speech. Den var bra! :)



Kram  kram!

Stolt matte!

Hej hej!

Idag var det dags för återbesök hos vetrinären i Helsingborg. Nu har Fia fått sroppar i öronen i två veckor och vi skulle kolla att allt sekret var borta. Det var det inte. Det var mycket bättre, men det satt fortfarande en klump längst inne.

Vetrinären stack in en stålsticka för att peta ut det sista. Här gäller det att hunden sitter stilla så att inte trumhinnan förstörs. Fia var såååå duktig och satt helt stilla! Min fina lilla tjej! Vetrinären sa till och med att det var första gången hon fått ut allt på en vaken hund! Så duktig var hon! Så nu är sekreten borta från öronen och trumhinnan är hel! Slutligen fick Fia en dos kortison för att det kunde vara lite irriterat i örat.

Dock ska jag fortsätta tvätta ungefär en gång i veckan så att det inte kommer tillbaka. Vi vill inte att Fia ska få en kronisk öronsjukdom. Det är tydligen vanligt bland spanielraserna.

Fia har även fått sin första fästing så nu gäller det att köpa ett fästinghalsband!


Kram kram


Förberedelser

Hej hej!

Nu har vi börjat förbereda mig och Rigoletto inför... TÄVLING! :) wohoo sugen!! men det är lite grejer o fixa och förbereda. Hitta datum, utrustning och för att inte tala om min ridning :S

Hade en liten dipp i förrgår då det inte alls kändes bra.. eller Rigoletto var fin, men min sits kändes inte bra! Så den får vi jobba på igen!

Igår red jag faktiskt med ridstövlar (som jag inte kommit i tidigare) och det kändes bra. Får en helt annan stadga och jag "kan" inte dra upp knäna -då skaver de i knävecken! Får flörta lite med systeryster (då det är hennes ridstövlar) :P

kram kram

Resdagbok: sista dagen...

Sista dagen..

tisdag 19 augusti 2008 Sydney, Australien

Hej hej!

Direkt efter att jag hade bokat hostel igar gick jag in pa facebook, o sag att jag hade fatt ett meddelande fran sarah att hon hade tappat bort sin mobil..men vi traffades igar i alla fall o at pa en restaurang. Det var kul o traffa henne igen. Vi ska hitta pa nagot ikvall med.. Jag har traffat sa manga harliga manniskor som jag kommer sakna sa mycket.. men man har en massa kontakter i olika lander sa manga anledningar att resa mer! ;)\

Idag har jag shoppat en massa! hihi var alldeles trott i benen sa mycket jag gatt i affarer! men nagra inkop blev det!

Och imorgon ar det dags att lamna Austalien. Blandade kanslor, men mest ska det bli skont o komma hem! Jag aker fran hostlet vid 11.00 och landar pa kastrup klockan 13.00 pa torsdag. Laaaang resa!!

Sa vi ses snart allihopa!!
massa kramar


hej!

får ju ta o berätta om gårdagen med!

Mina dagars er ungefär ganska lika  ut! Går upp när jag vaknar, dricker kaffe, kollar datorn, skriver på uppsats, äter, jobbar med hundarna, äter och rider! Jag klagar inte -gött liv!

Igår blev det en uteritt tillsammans med Liv. Helt underbart väder och en härlig Pixe! Jag tycker att han blivit mycket mjukare de senaste gångerna jag ridit honom! Så fin!! Ikväll blir det träning för Liv och sedan ska jag kolla när hon tränar för J. Lärorikt! :)

Kram kram

Skogen och tävling!

hej hej!

Gårdagen började med en runda i skogen i Torup tillsammans med mamma och pappa. Gick 7:an och avslutade sedan med fika! Fia badade i gyttja :S men blev "ren" i en damm innan hon skulle hoppa in i bilen!

När vi kom hem åkte jag direkt ut till stallet. Liv skulle tävla och som självutnämnd hästskötare jag är skulle jag följa med! Började med fix i stallet till både Rigoletto och Aramis och sen bar det iväg till Torns. Väl där gick vi runt på tävlingsplatsen, fikade och kollade in alla fina ekipage! Sen var det dags för Liv att bli ett av de fina ekipagen! Efter lite uppvärmning var det deras tur och det såg fint och harmoniskt ut. *stolt hästskötare* ;) De slutade på 63,33 % och hamnade precis utanför placering. Men vi var alla nöjda ändå! :)



Kram kram

Resdagbok: The Rock Tour del 2

...fortsättning

Var guide var nog den basta guide jag nagonsin haft. Rolig, latt att lyssna pa och gjorde att man blev intresserad. Han berattade en massa om aborgiginerna som brukade leva pa marken. Och jag kan ju saga att jag har en helt ny syn pa dem nu. Jag forstar battre nu, varfor sa manga driver omkring pa gatorna, lever som uteliggare och ar fulla for det mesta. Det ar allt pa grund av vad vastvalden och staten har gjort. Ett valgigt stort problem om man tanker pa det. Sorglig historia faktiskt... jag far beratta mer om det nar jag kommer hem!

Andra natten sov vi pa en campingplats men fortfarande under stjarnorna! Sag nagot konstigt.. en jattestor cirkelformation i molnen runt manen. har aldrig sett det forr.. Dom, var guide sa att det brukade vara ett tecken pa att det skulle regna om nagra dagar.. Pa morgonen efter var det manformorkelse.. vet inte om det har nagot o gora med det?Vi borjadfe morgonen med att kolla pa soluppgangen. Svinkallt!!!! SA otroligt kallt!!

Sedan var det dags for Ayers Rock igen. Man kunde valja mellan att ga runt stenen eller att klattra upp pa den. Jag hade velat klattra up, men med min nya kunskap om den traditionella kulturen, sa valde jag att ga runt. Dom gav ett exempel, att det var lika respektlost att klattra upp pa stenen som att ga in i en kyrka o kissa pa paven! vet inte hur bra exemplet var, men det kandes i alla fall fel att klattra.. Sa gick runt. Det var fortfarande tidigt pa morgonen sa himla kallt, men efter ett tag fick vi upp varmen.



Sedan var det dags att kora tillbaka till alice. Vi stannade pa en kamelfarm, men det ingick inte att fa rida en kamel. Betalade i alla fall 20kr o fick rida en stund, mest for att ha gjort det!

Nar vi val kom tillbaka till alice, hade vi tva timmar innan vi skulle traffas igen o ata middag tillsammans. Gick sedan till en pub, men de flesta var ganska trotta sa det blev inte sa sent. Nu sitter jag o vantar pa att aka till flygplatsen och till Sidney. Jag har inte hort ifran sarah, sa bokade ett hostel. Kanns tryggare!

Ska faktiskt bli skont o komma hem! Egen sang, dusch, kok, vanner o familj!!! Vet inte om det ar for att jag har varit installd hela tiden pa o aka hem nu, jag hade kunnat stanna langre, har ar sa mycket o se, men just nu vill jag bara hem.
Men nu ar det inte manga dagar kvar!!!

massa kramar Ida

Skrylle och barbackatur!

tyvärr inte tillsammans! Men jag är nöjd ändå!

Så i förmiddags tog vi hundarna och åkte ut till Skryll för den (numera) obligatoriska helhskogspromenaden! Det var lite disgt, men varmt och vi hade en mysig stund. Hundarna springer efter pinnar och badar om vart annat! vi kastar mycket pinnar för att behålla Fias intresse! ;) Det går mycket bättre nu!

Så till ridturen!
Kom upp på eftermiddagen och började med att mocka till lilla R! Därefter blev det rykt och iordningställande av en stycken häst! Jag hade egentligen inga planer alls på ridningen idag, men eftersom vädret nu var soligt och fint, blev en uteritt given! Lat (!) som jag är blev det till och med barbacka! 4 lindor, ett fleecetäcke och ett träns så var vi iväg!

Rigoletto var himla mycig att rida idag -jag ville knappt sluta! Han gick så fint och tuggade på bettet. Tog lite trav  och galopp och han höll sig i "min" takt"! :) HÄRLIGT!!

Nu ska vi snart in till Malmö för att äta på Elysée med Bina och Mange!

Kram kram

Resdagbok: The Rock Tour del 1

The Rock Tour

måndag 18 augusti 2008 Ayers Rock National Park, Australien

Hej!

Jag ar sa glad att jag valde att aka pa den har turen. Det var helt annorlunda allt annat jag har sett och en helt ny upplevelse!

Turen borjade pa fredagen. Jag skulle bli hamtad tio sex, sa steg upp tio i fem for att checka ut. Men nar jag kom till receptionen, som skulle oppna klockan fem, var det stangt. Efter ett tag insag jag att det ar tidsskillnad mellan har och ostkusten!! Sa jag hade gatt upp en halvtimme for tidigt, som om det inte var tidigt nog!!! Kom i alla fall ivag pa turen!


Vi korde forst till deras kontor dar man kunde hyra sovsackar. Asch tankte jag, jag har ju min egen. vad ar meningen med att slapa runt pa den om jag inte ska anvanda den! Nar det var dags att sova visade jag min sovsack for guiden, o han bara skrattade at den!!! " du kommer frysa hacken av dig i den dar!!" som tur var hade han tagit med sig extra, sa det slutade med att jag sov med tva sovsackar och en swag. OCh det var saaaa varmt och mysigt!! Men otroligt kallt pa morgonen nar man skulle ga upp!

Forsta dagen akte vi till Kings Canyon. Gick en runda pa over tre timmar. Det var himla fint och otrolig utsikt. Trodde att jag skulle do forsta etappen bara!! En jattebrant lang backe!! Tror vi stannade tre ganger pa vagen upp for att hamta andan! men resten var battre!



Forsta natten sov vi som sagt mitt ute i ingenstans, under bar himmel. Hade en stor lagereld och lagade chiliconcarne pa elden!

Det var tidiga mornar, halv sex skulle vi stiga upp. Vi korde till Kata Tjuta, eller the olgas som ar en massa stenar. Gick en runda dar. Allt ar sa vackert, man blir nastan lite bortskamd!!


Sedan korde vi vidare till Ayers Rock. Jag sager bara: vilken stor sten!!! haha och tankten pa att bara en liten del a den syns ar ganska fascinernde! Vi gick bara en liten runda pa lordagen. Vi korde istallet till en plats dar man kunde se solnedgangen over ayers rock. Vi hade middag dar och sag hur solen sakta andrade fargerna pa stenen!



to be continued...


tjejer, vad tycker vi om det här?

Glatt informerade Andreas mig om denna information:

Det som tidigare varit närmast en fördom, att män lider mer av feber eller smärta och känt sig förhindrad att delta vid lättare arbete i hemmet när de haft feber, har därmed haft en vetenskaplig förklaring.

Hos män börjar produktionen av testosteron försvinna redan vid 37,7 graders feber, vilket därmed drastiskt sänker männens välbefinnande. Hos kvinnorna sker samma sak, men först när de uppnått temperaturer över 39,6 grader. Upptäckten tros vara en av de viktigaste förklaringarna till att kvinnor ändå kan arbeta trots influensa medan män är oförmögna.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/darfor-mar-man-samre-an-kvinnor

Stämmer det att när en man är förkyld så är det värre än när kvinnor är det?
haha kanske det.. men sen får vi ju räkna in att vi har mens en gång i månaden, då är det såååå synd om oss ;)


Så dumt!

Jag har precis sträckläst Mia Törnbloms "Så dumt" där hon berättar om sitt liv som heroinist. Mycket intressant bok. Den var inte skriven på en sådär "hemskt" sätt -utan informatikvt och lite "komiskt".



Det jag började fundera på är vad det är som avgör att vissa börjar knarka och andra inte. Jag har en väldigt konservativ syn på droger -Totalt emot det. Kan inte förstå eller acceptera det.

Mia Törnblom hade en trygg uppväxt och en bra självförtroende. Det känns som att vi var ganska "lika". Jag tror jag har haft ganska bra självförtroende -vågar göra saker och vågar tro att jag klarar det. Jag tänker främst på mina resor och dylikt. Däremot har jag haft (eller har?), liksom Mia, en dålig SJÄLVKÄNSLA. Genom att jag har gjort de här sakerna och genom att vara duktig blir jag en bra person som folk tycker om. Jag blir alltså omtyckt för mina handlingar och inte för den jag är.

Nu förstår jag ju att det inte är så -men för att ni ska förstå skillnaden mellan självförtroende och självkänsla.

Enligt Mia, var det hennes dåliga självkänsla som gjorde att hon fastnade i ett missbruk. Hon hade som sagt en bra och trygg uppväxt -precis som jag. Frågan är då varför hon fastnade, men inte jag?

Jag kunde lika bra blvit knarkare...

Jag tycker det är så tragiskt med alla fall man hör. Och jag kan inte förstå...


RSS 2.0