hmm...var ska jag börja?

Hej!

Nu är det gjort! hehe ingen återvändo? ;) Jag vet inte riktigt var jag ska börja -för många kanske detta kommer oväntat -för andra inte alls.

Det började egentligen med att Andreas arbetskamrat behövde en lägenhet i några månader och vi pratade då om att han skulle kunna hyra min. Jag är ju aldrig där ändå! :) Hur som helst så blev det aldrig av, men eftersom vi redan var inne på tanken... Så idag har jag sagt upp min lägenhet och flyttar in hos Andreas på riktigt! Jag har ju i princip bott här så det känns lite onödigt att ha min lägenhet -inte minst ekonomiskt!

Jag och Andreas kommer verkligen bra överrens och allting bara funkar! Så det kändes rätt!

Blivande sambos:


en på miljonen!

God morgon!

Idag var jag uppe med (INNAN) tuppen! För en gångs skull fick Andreas sova lite längre och jag gick upp -pigg som en nötkärna och gick ut med hundarna! Och SKÖNT var det oxå! ojojoj det är inte ofta det händer! Det bästa av allt är även att jag kan gå o lägga mig en stund till! :)

Ha en bra daaaag!

Squash!

Hej hej!

Nu är jag nyss hemkommen från squashen -svettig och mör i benen! Men kul är det! :) Innan dess blev det en promenad med hundarna.

Annars har jag inte gjort mycket idag -det är en sån dag. Jag bara orkar inte ta tag i saker.. tycker dessa dagar kommer oftare nu -beror kanske på vädret? Jag gick alltså inte till skolan idag, men har dock skrivit lite på en av uppsatserna som ska va inne i januari.

Bjuder på några (gamla) bilder på tre trötta myspysar!


Julpynt!

Köket:

Ovanför TV:n


Fönsterkarm i TV-rummet


Sovrumsfönster -av nån anledning gick det inte att vända bilden.. så lägg huvudet till vänster ;)

gymnastikhoppning

Hej hej!

Idag följde Andreas med till stallet så jag passade på att hoppa! Byggde upp en studsserie, men en bom mellan varje hinder. Bra gymnastik för hästen. Det givk inte lika lugnt och kontrollerat som i lördags, men kändes nog värre än vad det var (åtminstonde om man kollar på filmen? ;) Rigoletto flög fram och avslutade med lite bockningar! haha han tycker ju att det är så skoj!



hihi så här håller Rigoletto på när han tycker att det börjar bli lite jobbigt!


Ursäkta ljudkvalitén på filmerna, försökte lägga in musik, men misslyckades! Så håll för öronen och njut! :)

kram

1:a Advent

...betyder JULPYNT! :) så det är vad vi har ägnat oss åt idag! Egentligen ska man kanske bara ta fram adventsljusstakar o sånt idag, men vi körde RUBBET! Så kul!

hihi den här hittade jag bland mitt julpynt som jag inte har sett sen typ 2005! Då var Micki 7 år! :)


Kameran dog, men det kommer fler bilder på julpyntet!

Nu bär det av till stallet! Hörs sen!

till skogs!

Hej hej!

Efter frukost började dagen med en tur i Måryd. både vi och hundarna njöt av det fina vädret och omgivningen. Tack och lov var hundarna så pass förståndiga att de inte badade -ja jag är förvånad ;) Var nog ute nästan 2 timmar! SKÖNT







Bellas tratt gick i sönder, så vi fick köra och köpa en ny! Såret på magen ser jättefint ut, men hon har fått ett annat sår på benet, så därför får hon behålla tratten på ett tag till! Vi tvättar med alsol sprit varje dag, och det ser ganska fint ut nu!

Fick även gjort lite andra ärenden och förberett inför imorgon när det är dags att JULPYNTA!! wihoo!
Hem o vila en stund och sen ut till stallet! Valde att inte rida, men fixade med allt runt omkring och lindade om Rigolettos ben. Nu när han har broddar så har han lindor med paddar och boots på hela tiden, för att han inte ska skada sig på broddarna. Dessa måste bytas eftersom de blir blöta och så!

Ikväll har vi bakat lussekatter!

Och nu väntar det här:


MUMS!

hej mitt vinterland!

Nu var det vitt ute! Det positiva är ju att det är mycket ljusare.. men det negativa överväger nog ändå, tyvärr! kallt, halt och blött!



Idag var det i alla fall vindstilla så Liv och jag broddade Rigoletto så jag kunde rida ut. Blev dock endast skritt på asfalt då han fick "styltor" under skorna! Var väl ute i nästan en timme, fint väder och härlig frisk luft men så otroligt bitande kallt!! :) Liv fällde kommentaren "Vilken hästägare skulle stå o brodda för att medryttaren skulle kunna rida ut?!" -"haha jag har haft tur" sa jag! Och det har jag! Både med Rigoletto och hans ägare! Och som Liv sa så har vi faktiskt båda haft tur! :)



Ikväll har vi gått en lång runda med hundarna, ätit gott och nu sitter vi bänkade framför idol!

Btw, så här såg andreas ut häromdagen när jag kom hem! "Chefen hade blvit arg när han gick ifrån jobbet för att hjälpa mig med bilen" haha nejdå, det genomsynade jag direkt! Det var en ren olyckshändelse då han fick en järnbom i huvudet. Så nu är jag ihop med en gangster! :)


kraaam

Julkalender

Hej Hej!


Jag tänkte ha en julkalender här på bloggen! Ett inlägg varje dag från och med den 1 december. Först tänkte jag lägga upp saker jag önskade mig, men insåg snabbt att det var svårt o komma på 24 saker! Så jag tänkte dels lägga upp saker jag önskar mig, saker jag vill ha och kanske ett och annat julklapsstipps! Det är faktiskt skillnad på att önska sig och vilja ha! Nu förväntar jag verkligen inte att jag ska FÅ allt det här! Tänkte bara att det var en kul grej! Sen är jag ju faktiskt en ganska vanlig tjej så någon kanske får nåt tips om vad man kan köpa till andra i julklapp!

God Jul! :)

The social network

Hej hej!

Nu är jag nyss hemkommen från bio! Idag blev det the social netowork som handlar om skaparna till Facebook. Filmen var väldigt inspirerande och intressant.Som film kanske inte så spännande.. men är hur som helst nöjd med biobesöket!



Innan idag var jag och red. Rigoletto hade litesvårt att gå från hagen och till och från ridhuset -han halkade ut med balbenen, stackaren! Men väl inne i ridhuset gick han finfint! Jag fortsätter jobba med att mjuka upp vänster sidan för att få honom helt lösgjord. Inte riktigt där än, men på god väg! :)

Imorgon kommer en överaskning på bloggen! ;)

kramar

idag behövde jag en man!

Kommer ni ihåg i våras när jag skrev om hur duktig jag var o byta däck o kolla oljan o hela tjohejet? Stolt kvinna var jag då! :) men idag behövde jag faktiskt en man.. när jag kom ut till bilen i morse var låsen fastfrusna så jag kom inte in i bilen. Hade det inte varit för att jag inte fick stå parkerad där jag stod hade det kanske inte varit så stort problem. Fick i allafall ringa min räddande ängel, Andreas, som kom o fixa! Vid såna tillfällen är man särskilt glad att man har en MAN! :)
Igår var jag med Stina och hade mysväll med vin och ost o kex! Stinis flyttar ju snart till Stockholm, så vi får passa på o träffas nu ju! Hann även med att rida och Rigoletto var ljuvlig!! gick som en dröm! :)
Lite av motivationen är tillbaka. Tror det beror en del på att jag ändå kände att jag klarade seminariumet idag  fast att jag inte var superförberedd! Fick även VG på uppsatsen om etableringen i Hong Kong! Alltid kul juh!
Nu är jag hos Anna Wasse och vi har ätit pannkakstårta! Hög ska den va som den i pettson o findus! :)
Kraam

ge mig lite motivation!

för det har jag inget av nu. Borde plugga.. och det ska jag med, men det känns inget skoj!! Svår kurs.. usch tycker inte om mig själv när jag är så här.. men men bara o ta tag i det nu!

Sen ska jag iväg o rida! Fick en sadel av Ann i söndags som jag tänkte fräsha upp lite o se om den går att använda! :) putsa o greja!

Annars inget nytt..

kraaaaaaaam

last few days!

hej hej!

Här är en liten snabbuppdatering om vad som hänt de senaste dagarna!

  • Vi har tagit bort stygnen på Bella. Dock har hon fått ett sår på benen -troligtvis skav från tratten när hon hoppar ner från bilen, så hon får fortsätta ha tratten ett tag till. Vi har tagit av vår tillbyggnad så lite bättre är det!
  • Mamma har fyllt år så i fredags firade vi henne i Smyge!
  • Jojo hade 25-års fest och avskedsfest i lördags. Jag gav henne en skyddsängel för hon ska till Afghanistan.. :( VAR RÄDD OM DIG!!! Det var i alla fall trevligt och vi spelade twister och sjöng singstar som vanligt!
  • Igår firades fars dag i Gislöv. Vi bjöd på mat och hade allmänt trevligt!

Och den kommande veckan:

  • Idag: Skolan, sen squash!
  • Tisdag: Rida, träffa Stina på kvällen!
  • Onsdagn: Skola
  • Torsdag: Rida, Bio på kvällen
  • Fredag: Rida!
  • Helgen är inget bestämmt än, men vi tänkte i alla fall baka lussekatter och börja julpynta!!! :D

Tro det var allt! :)

Kramar


något roligt!!

haha måste bara länka till Livs (Rigolettos ägare) blogg. Roligare inlägg får man leta efter! Satt med ett leende på läpparna rakt igenom!

Varsågod och njut!

aramise.bloggagratis.se

pay and jump!

Hej hej!

Nu var det några dagar sedan jag bloggade. Får helt enkelt skylla på att jag har haft fullt upp! Förra veckan koncentrerades mycket på Rigoletto för att vi skulle vara i form till tävlingen. Ävenom det bara var en pay and jump tävling (alltså inte särskilt seriöst) så vill jag att allt ska vara perfekt och jag går verkligen in för det! Kanske för att jag inte är så rutinerad -så en tävling är alltid en tävling! :)

Mys i stallet innan tävlingen:


Hur som helst så gick tävlingen bra! Rigoletto var väldigt pigg och lite sjövild på framridningen, men när vi kom in på banan var han kolugn och kontrollerad! Han tycker verkligen att det är roligt att hoppa men vet han att det är en bana han ska hoppa så väntar han tills sista hindret innan han busar loss! Nu visste han inte vilket det sista hindret var, så det blev inget bus alls! :)

Snygging!! (Rigoletto dårå!)


Film på vår väldigt kontrollerade ritt:




Bild från birgitta!


KRAMAR

På promenad med en man, två hundar och en häst!

Hej hej!

Dagen började med att löa till biljetter till vinterbalen! eller.. köa och köa.. jag var där en timme innan, men det hade jag inte behövt. Strax efter de släppte biljetterna var jag därifrån med två i min hand! Så nu ska jag och Bina få vara prinsessor för en dag!

Nu i eftermiddag åkte jag ut till stallet med Andreas och hundanra. Jag skulle rida ut en runda så mitt sällskap följde med på en promenad. I skritt gick vi i samlad grupp! Rigolettor brydde sig inte tt dugg om hundarna och hundarna var inte heller särskilt berörda av deras nya stora följeslagare! När vi kom fram till banvallen travade jag iväg, men upptäckte snart att jag hade två hundar i släptåg. Både i trav och galopp sprang de vid min sida! Jättemysigt!! men stackars Andreas fick gå själv tills vi kom tillbaka!

Nu är jag mätt och belåten.. dock öm i kroppen efter squashen igår! :) skön smärta!

Kramar

Min skatt!

Nu menar jag inte mitt val av fördjupningsämne i skolan -skatt! Nej jag menar min underbara lilla Fia! Det är helt sjukt hur söööt hon är! Ibland kan jag bara fastna med blicken på henne och känna hur mycket jag ÄLSKAR henne! Fast det är klart ibland vill man bara att hon ska vara stilla.. merenergisk hund får man leta efter! Fast i grund och botten är det min Fias charm! Min fina skatt!



Vacker -inte sant?

Aramis af Mecklenburg

Hej hej!

Idag var jag som sagt med Liv på tävling i Trolleholm! Dagen började med vad som kunde blivit en katastrof.. Söndagar i stallet är det hästägarna som skiftas om att ta hand om. När vi kom på morgonen trodde vi ingen hade fodrat i lilla stallet, där Rigoletto står, så vi gjorde det. Vi tyckte det var väldigt konstigt att det var lunchspannarna och påsarna med hö som var kvar, men ödslade inte mer tanke på det utan gav hästarna sin mat. Strax därefter kommer stallägaren ut och påpekar att de som hade jouren redan varit i stallet, tidigare än oss.. SÅ hästarna fick alltså dubbel frukost :S Detta är inte bra för dem med tanke på alla sjukdomar, kolik och fång och det gör ju inte det bättre av att hästarna går i gyttjiga hagar och därmed inte går särskilt mycket alls, utan mest står stilla.. AJA det gick ju bra, vi menade väl och alla kan göra fel!

Vi kom i alla fall iväg till tävlingen och jag (som möjligtivis är lite partiskt) tyckte så klar Aramis var finast på stället och sopade mattan med alla andra! :) Domaren höll inte med.. kanske har hon mer tränat öga än mig?? kanske.. ;) Liv slutade i alla fall på 60 % vilket ändå är bra med tanke på att Aramis bara är 6 år och fortfarande väldigt grön!



I eftermiddag har jag och Andreas varit och fikat hos hans föräldrar. Alltid lika mysigt!

Kramar

Fina fina Rigoletto!

Fina underbara häääärliga Rigoletto! Jag är en lyckans ost som får lov att rida honom!! Det känns som att jag börjar hitta rätt knappar och idag fick jag bekräftelse på det med! Jag kan ha svårt att känna om han går "rätt" eller om han fuskar sig ur.. tillexempel vart han sätter bakbenen. Men idag kom Liv in i ridhuset efter ett tag och skulle rida Aramis och sa då att han såg så fin ut! Det är en bekräftelse jag behöver! :) I högersidan var Rigoletto heeelt lösgjord, men även vänstersidan var bättre än förut!

Efter passet tog jag av sadeln och ledde runt honom i ridhuset. Häromdagen berättade Liv att han gärna rullar sig i grusen efter ett pass så det lät jag honom göra! Grusig och fin blev han då! :) Och så blev det till att smörja tränset... men det är han värd!

Nu håller jag kväll! Och det blir bara en mysig filmkväll med Andreas! Vi har precis ätit kinamat! Imorgon blir det tidig uppgång då jag ska med Liv på tävling. Dock ej på Rigoletto, men på Aramis! Jag tycker det är roligt att följa med!

Morgondagen innebär ju även fars dag. Vi brukar bjuda pappa på middag då, men vi fick inte ihop det denna helgen.. Förra året bjöd vi honom i januari, men vi får hoppas det inte dröjer så länge detta året!

Kramar


Sushi night!

Hej hej!

Igår firade jag med vänner genom en sushikväll! Det var en parmiddag i äkta bemärkelse ;) Hemmagjord sushi, öl, vin, spel och inte minst PAR! Anna o Niklas och Anna och Jakob. En trevlig kväll med härligt sällskap!




Gårdagens ridpass gick bra! Jag försökte eftersträva samma känsla som förra gången när Liv oxå red honom. Vi kom i alla fall e bit på vägen även om han inte var helt lösgjord i vänstersidan. Det jag måste tänka på är att han inte flyter ut med bakdelen och på så sätt "kommer undan" intrampningen. Ska iväg till stallet idag med, efter att jag har pluggat litta!

Kramar

JAAAAADÅÅÅ!! :)

mmm.. plötsligt händer det! och när det händer går det snabbt! Jag sökte ju jobb förra måndagen, blev kontaktad på eftermiddagen och kom till intervju på torsdagen för en vecka sedan. Idag blev jag erbjuden jobb!! Jag kan inte riktigt fatta det själv! Men är väldigt glad och lättad!

Så jag och syster yster ska bli kollegor på Ernst and Young i Malmö! Jag börjar den 19 augusti och åker då till Stockholm i två veckor på utbildning! Känns långt borta.. men ändå så nära! Ett nytt skede i mitt liv!


Paulina 24!

Hej!

Igår firade vi Paulina som fyllde 24! hon bjöd på vin och ost med olika tillbehör! Hur fint och gott som helst! Hade en supertrevlig kväll med tjejerna!


Mycket folk i Paulinas etta!


Mina Annor!


Annas vackra ögon! ...och mina kinesögon ;)

Och sist men inte minst... födelsedagsbarnet!!!


Idag är jag NERVÖS!!! väntar ett telefonsamtal....

Dagens ridpass!

Hej!

Idag var jag i stallet! Liv hade lite träning med mig! Efter ett tag satt hon själv upp och Rigoletto var så himla fin! Jag fick sitta upp igen och Rigoletto gick som en dröm! SÅ ska det kännas!! Nu ska jag bara lära mig att komma dit på egen hand.. ska kräva mer av honom! jag kämpar på! vi tog även små hinder som stod i ridhuset och det är så kul att känna hur roligt Rigoletto tycker att det är! Det är bara o styra och hänga med så löser han resten! Nästa helg är det en pay and jump tävling på anläggningen och dit har jag anmält oss! vi ska hoppe hela 60 cm! ;) Jag är ju lite höjdrädd, men hade mycket väl kunnat hoppa högre. Däremot har Rigoletto lite gamla skador i benen som man får vara lite försiktig med! Vi ju att han ska va hel o må bra!

Ikväll bär det av till Paulina som fyller 24 år idag! GRATTIS!

Ha det så bra!
Kramar

Före och efter..

Hej!

De senaste veckorna har vi roat oss med att fixa iordning Andreas sovrum! Vi har målat, köpt nytt överkast, lampor, gardiner och satt upp tavlor. Och nu är det klart! Inte för att detta ska ta flera veckor som det har gjort, men det blev väldigt bra! :)

Före:


Efter:




Idag har jag varit och ridit! Rigoletto kändes pigg och var faktiskt relatvit mjuk i sin vänster sida! Jag har haft lite problem med just vänstersidan där han har varit väldigt stel. Vänster är ju min svaga sida, så vi jobbar mycket på det! Jag vet inte om det var efter att Liv red honom i söndags som det lossnade lite, men det kändes bra idag! Avslutade med att skritta ut en liten runda!

Nu har en ny kurs börjat -speciell företagsbeskattning!

Slutligen en bild på tratten... -och Bella! ;)


Kramar

Tävlingsdag!

Hej!

Igår följde jag med Liv på tävling med Rigoletto. Han skötte sig utmärkt och var lätt den snyggaste killen på stället! :) Men en speciell lyster i ögonen och energi i benen märkte man tydligt hur kul han tyckte det var att få komma ut o visa upp sig! Fina fina killen! Programmet gick bra förutom en liten felridning och ett galoppombyte (!) men annars såg det hur bra ut som helst!


Rigoletto i sitt "kungatäcke"

När vi kom tillbaka till stallet fixade vi lite och sen körde jag vidare ner mot Gislöv. Andreas var där och hjälpte Martin med att isolera ett förråd. Vi fikade och jag busade lite med sötaste Ella! Sen körde jag vidare till Smyge där jag och mamma bytte däck på min bil (ingen karl här inte ;)) Andreas kom senare och åt middag. Slutligen körde jag till Bina för att snacka en stund!




Jag försöker få Fia att stanna på mattan så att hon inte yr rundor runt Ella hela tiden..det går sådär :S hon testar gränserna ;)

När jag kom tillbaka till Lund var "operation tratt" i full gång! Bella had ekommit åt sitt sår trots tratten. Det blev till att offra en plastspann som klipptes isönder och tejpades på den ursprungliga tratten som en förälngning! Så nu är tratten prydd med "Beijer-tejp" ;) Lilla Bella gnyr mycket.. men man vet inte riktigt vad det är.. Hon har ju ett morfinplåster på benet, men det kanske inte räcker så att hon ändå har ont. Eller så är det helt enkelt att hon tycker synd om dig själv och vill bli kelad med hela tiden.. Det hade varit så mycket enklare om de kunnat prata!

Kramar

Adventsljusstake!


Islandshästtur!

Hej hej!

Idag var jag och andreas och red islandshästar utanför Blentarp. Jag har varit på det stället två gånger innan, men tyckte det var bra att ta ett säkert kort! Det var bara vi och en ledare. Min häst hette Indi och Andreas hette Pegasus! Alltid lika härligt o komma ut i naturen! Och tölten är ju bara så härlig!! Man liksom svävar fram! Andreas tyckte också att det var skoj! Får se om han blir biten ordentligt (o då menar jag inte bokstavligt ;))



Nu är vi tillbaka i Lund, trötta och möra. Bella har inte ätit mer än lite baconost på tub, men eftersom hon har känslig mage vågar man inte ge henne för mycket. Hon verkar i alla fall piggare idag och gnyr nog mest för att hon vill ha sällskap! Det blir i allafall till o stanna hemma ikväll o ta hand om henne! :)

Kramar

Bella har förlorat sin kvinnlighet..

.. i alla fall organiskt! Hon är samma fina dam som hon alltid varit.. om än en tagen dam! Bella blev steriliserad idag. Upp tidigt i morse -lämna Fia hos Anna och iväg till djursjukhuset i Helsingborg -bara för att få reda på att det skett en missuppfattning med tiden, så vi fick vänta i ungefär en timme. Väl inne i undersökningsrummet skötte sig Bella exepmlariskt! Lite blyg för vetrinären, men VÄLDIGT duktig! Bella gick iväg till operation och jag och Andreas satte oss i bilen och åt frukost! Sedan var det Väla som stid på schemat!

Köpte ett par skor och lite julpynt! jag är så inspirerad av allt juligt nu! det ska bli såmysigt att få julpynta!! Tjuvstartade faktiskt idag med att göra en adventsljusstake (bild kommer ;))

Tillbaka till djursjukhuset för att hämta Bella:Hon kom ut genom dörren och viftade på svansen, men gick sedan rakt förbi oss! hmmm antingen var hon sur på oss för att vi lämnat henne där, eller bara så tagen efter narkosen! jag vet inte.. men sen kom hon i alla fall o ville kela direkt. Lite trött är hon och vill inte äta, men vi får avvakta och se!

Annars har jag varit allmänt nervös idag. Var ju på intervju igår! Och ja, det kändes bra, men så vet man ju aldrig hur det går, det finns ju så många som är bra... De skulle i vilket fall som helst hört av sig redan idag, men det har de alltså inte.. SUCK! får vänta ända tills på måndag nu! Så håll tummarna för mig! :)

Kramar

och igen.. :P

..att en till av "the big four" ringer! (efter rekommendation av syster yster!) Ska dit på intervju på torsdag! :)

Plötsligt händer det...

..att jag kommer med ett nytt blogginlägg! Helt otippat! ;)

.. att Ida klarar tentan i revisorsjuridiken och är därmed behörig till nästa kurs + att en islandshästturridning står på schemat!

..att Rigoletto blir rädd och börjar bocka så att Ida flyger i en båge till marken och rullar runt några varv ;) No worries -jag mår bra! Förutom att kroppen är lite öm!

.. att en av "the big four" revisionsbyråerna ringer och vill ha mig på intervju! hihi jag sökte i morse och de ringde i eftermiddags! Ska på intervju nästa fredag i Stockholm (fast tjänsten är i Malmö).

mmm vem vet vad som väntar härnäst? det går bra nu!

Kramar

RSS 2.0