GOTT NYTT ÅR!!!


Min tjej har blivit stor! :(

hej hej!

Jepp nu har det oundvikliga hänt, det som jag har bävat för.. min Fia har blivit stor. VUXEN? hon började löpa idag. Även om det på ett sätt är skönt, då det tyder på att inget är fel på henne, så är det ett stort steg.

Bra dag hon valde.. jag vet inte riktigt hur hundar reagerar. Blir de trötta, oroliga eller är precis som vanligt? vad är era erfarenheter?

Fia verkar i alla fall inte reagera på smällare och rakter, vilket är skönt! Hoppas att hon kommer att klara kvällen utan konstigheter!

Kram på er!

juklappar på plats!

hej hej!

Igår tog vi en runda till min lägenhet och hämtade lite saker. Passade även på att köpa en tavellist till mina bokstäver! När vi kom hem hängde vi upp tavellisten och klockan och så här fint blev det:

Är riktigt nöjd!

Vi satte även upp lite hyllor bakom dörren i sovrummet, tänkte ha lite filmer och skivor på den. Än så länge är den ganska tom så bild får komma vi ett senare tillfälle!

Trodde faktiskt att vi skulle kunna ta allt som är kvar i min lägenhet, som ska hit, men det är mer än vad man tror! Nu är det i allafall bara småsaker kvar. Sen ska några grejer till Gislöv..får hyra ett släp en dag..

Nu vankas det nyår! Vi ska snart gå en lång runda med Fia, så att hon är trött ikväll! Sen kör vi väl mot Höör vid två-tiden. Halv sju är det fördrink! :) ska bli skoj!

Vad ska NI göra ikväll?

GOTT NYTT ÅR!
Kram Ida

Narnia!

hej hej!

Igår var vi och såg den nya Narnia-filmen! Jag älskar fantasivärlden och alla fina sagomiljöer som filmen utspelar sig i! Känner väldigt start för Aslan med (!) haha blir så glad när han visar sig! :)


Det var även första gången jag såg 3d på bio (om man inte räknar med liseberg) och kan inte säga att jag såg jäääättestor skillnad. Absolut var det ett väldigt fint "djup" i bilden, men mer än så vet jag inte om jag kan säga att det var!

Själva handlingen var egentligen inte så mycket att hänga i julgranen.. men som sagt MAGIN i filmen gör allt för mig! :)

Kram

...där hon går i sina gyllene skor!!

hej hej!

Igår var vi på Nova! Jag skulle som sagt ha skor till nyår och hittade ett par perfekta i första affären! Dock måste man ju kolla i de andra skoaffärerna först -innan man bestämmer sig! Men men det slutade i alla fall med de första paret! i GULD  och GLITTER! hihi

så.. så här kommer jag se ut i morgon kväll:


Ha det gott! kraaam

nyårsklänning!

Nu har jag införskaffat nyårsklänning! Den är inte riktigt så vit som på bilden -mer creme! Köpte även en stickad bolero i samma färg! Nu väntar bara skor-har ju inga som passar till denna klänningen ;)




Nyår kommer att firas på Höörs Gästgifvaregård. Tre-rätters, dans och övernttning där man dessutom fick ta med hunden! Jag hoppas att Fia inte reagerar alltför mycket på raketerna. Än så länge har hon inte brytt sig när det smällt lite!

Här har vi kvällens meny:

Tryfferad hummerbisque
Filé Oscar
Parafait Amor

Dans till Impalas orkester


Kram

Juldagen!

Hej hej!

Andreas kom till Smyge på julaftonskvällen så vi sov där båda två! På morgonen tog vi en sighseeings promenad i Smyge -ner till hamnen och så där! Svinkallt.. så när vi kom tillbaka gick vi o la oss en stund till!

På kvällen begav vi oss till Bina på förfest! Alltid lika roligt! Kvällen fortsatte sedan på Kristall. Jag har inte varit ute i Trelleborg på jag vet inte hur länge, så det var roligt tt träffa alla man inte träffat på länge. Trelleborg är ju lite "alla käner alla" men att komma tilbaka nån gång om året är superkul!




kraaam

Julafton!

Hej hej!

Min julafton var bra! Precis som den brukar vara! Morgonen började med att Andreas kom med bullar medan jag förberedde frukost! Sen var det dags för oss tt byta julklappar! Jag gav honom ett par vandrarkängor och en sodastream (lite till mig med;)) och detta fick jag:

Equipage ridjacka! (svart dock) Superskön, varm, go och SNYGG!

Mountain Horse ridtröja i fleece. (grå?) Även denna mjuk och skön! Han är duktig min Andreas! :)

Vid tolv körde jag till Smyge och började med att hälsa på Bina för julklappsbyte! Till henne hade jag köpt en pandoraberlock och en "tassle" -ni vet som Maria Montazami har massor av?! Jag fick ett par silverörhänge och bokstäver som man hänger på väggen (LOVE) Blev superglad!

Hem till förälsdrarna där det vankades KALLE! tradition juh! :) Efter Kalle nån gång kom resten av gästerna och middagen fortlöpte som den gör varje år! Men inte mindre trevligt för det! :)

Efter middagen var det dags för TOMTEN!! hihi pappa och morbror Bengt gick och skulle köpa tidningen och kom tillbaka som två tomtar. Det första Ella 1,5 år sa när hon såg tomtarna var "MOFFA!!" hihi söt! Fia däremot kände inte alls igen tomtarna och blev rädd! Hon morrade och skällde och satt brevid mig och skakade. lillfegisen! De var farliga till även hon började få julklappar som luktade gott av ben! :) då var de inte så farliga längre!
Så här fin var Fia:

ser lite skeptisk ut...


och sen blev hon JÄTTE trött! naaaw!

Det visade sig att "löna sig" att lägga upp önskelistan på bloggen -jag fick mycket av det jag önskade mig: squashracket, smyckeshängare, europaresbok, väggur, presentkort och pengar! Blev väldigt glad för allting! Även omd et låter lite klyshigt kanske, så tycker jag faktiskt att det är lika roligt att GE! var nöjd med det jag gav bort i år! :)

så där.. det var min julafton i korthet!
Kram

Fias födelsedag!

Fia fyllde ju år några dagar innan jul så hon fick både födelsedagspresenter och julklappr under några dagar! :)

På själva födesledagen fick hon på morgonen en leksak -som hon efter tio minuter hde bitit isönder..hmmm..och när Andreas kom hem från jobbet fick hon en ny säng!

Dock vill hon inte riktigt ligga i den.. den är för ny.. eller nåt! Det funkade i alla fll bätter när vi la i hennes filt i den!

På kvällen kom Fias mormor och morfar och firade henne. Hon fick ytterligare en leksak. Denna gången tog det kanske en halvtimme innan hon bitit isönder den :S Vi fikade i alla fall och Fia fick ett extra gott ben som dessutom såg ut som en boll! TOPPEN! :)

Något som Fia egentligen skulle fått i julklapp men som hon fick några dagar då det var så hiskeligt kallt, var ett täcke! Ser precis ut som ett hästtäcke och verkar vara varmt och skönt! Det är det blåa på bilden nedan: (129:- på myone-BILLIGT)

Vi inveg det några dagar innan julafton då vi åkte ner till Smyge för att träffa Micki och hundarna. Det var KALLT så Fia fick behålla täcket på! Tills vi kom ner till stranden... FIA BADAR!!! det var sviiinkallt, men hon bara äslakr vågorna!! haha så det blev till att ta av det numera blöta täcket och så fick hon springa sig varm! Knäpp hund.. men hon verkade inte frysa i alla fall!

Köpte eäven en lite dyyyrare leksak på my one.. och den har HÅLLT!! kanon! :)

Kram

oj oj..

nu var det ett tag sen jag bloggade igen! Får äl helt enkelt skylla på julen ;) även om jag inte kännt mig sådär särskilt  stressad eller så! men men nu kommer det en drös med inlägg:

  • Fias födesledag
  • Min julafton
  • Juldagen
  • shopping! :)

kommer strax... ;)

Här var jag för typ ett år sedan...


24 december

Materialismen i all ära -det går inte att förneka att vi lever i en materialistisk värld -och inte heller är det något fel med det. MEN det viktigaste är ändå att man får må bra, vara lycklig och ha hälsan i behåll. Både själv och alla runt omkring. Detta är faktiskt inte något man bara kan ta för givet, utan stanna upp och se dig runtomkring och tänk på alla saker du kan vara tacksam för!

Jag är tacksam för min familj
Jag är tacksam för mina vänner
Jag är tacksam för Andreas
Jag är tacksam för Fia
Jag är tacksam för Rigoletto
Jag är tacksam för mitt boende
Jag är tacksam för min frihet
Jag är tacksam för min trygghet
Jag är tacksam för min glädje
Jag är tacksam...


bild från google.se

Jag önskar er alla en RIKTIGT GOD JUL!!
ta hand om varandra...

23 december

MAC



Jepp, jag faller för grupptrycket och önskar mig en mac! Den är fiiiiin och väger typ inget -smidig att ta med sig!
...önska kan man! :)

22 december

IPHONE


Tänk vad mysket jag skulle kunna blogga om jag hade en sån här! Så egentligen önskar jag mig den mer för ER skull *host host* Skämt åsido -det skulle vara grymt o ha en iphone..blir nästa telefon vilket som! :)

vilken morgon!

God morgon allesammans!

Morgonen började lite otippat. Igår krävde Andreas att jag skulle ta hans bil då jag ska köra till Smyge och därmed att han skulle ta min bil. Jag vaknar sällan när Andreas säger hejdå på morgonen men vid sju kom han i alla fall tillbaka. Då var min bil död! Den hade startat med varvat till 4000 och när A skulle starta om den ville den inte mer! Det är för kallt för lilla Oyne! Han hade i alla fall fått putta den ett par hundra meter bort från oss och kom alltså hem igen och bad följa med! Yrvaken som jag var fattade jag inte mycket, men klädde i alla fall på mig och så tog vi hans bil bort till min bil. Efter lite klydd så startade oyne med hjälp av startkablar.

Min kommentar var:
-Varför ringde du inte, så slapp du gå hem? jag kunde ju kört och mött upp dig
-Jag ringde... två gånger..
-jaha.. oj..

Haha jag sover så himla djupt! inte så bra alltid... vaknar inte ens av en jordbävning :S

I alla fall fortlöpte morgonen som den skulle -Andreas tog min bil till jobb och jag körde hem hans. Nu sitter jag och äter frukost och ska bege mig till Smyge om en stund för att träffa Micki och hundarna!

Kram

21 december

TEATERBILJETTER




Alla vet väl att jag är en teaterapa! Numer kanske jag föredrar att sitta i publiken! ;)
Älskar framförallt musikaler! ...gärna i london! ;)

Bilder från Måryd igår!


Nu åker Rigoletto på jullov!

Hej hej!

Imorgon åker Rigoletto till Livs föräldrar på lite semester! ASå både han och jag får "ledigt" över jul och nyår! Idag sa jag hejdå till honom och red ut en lång runda i snön! Svinkallt till att börja med, men efter en stund var vi båda uppvärmda! Travade och galopperade lite på fältet och det var hur mysigt som helst! Kommer sakna lilla bushästen!

Idag fyller ju Fia år så snart kommer hennes mormor och morfar och firar! Hon har redan fått en ny säng och en leksak (som hon iofs redan bitit sönder :P). Ikväll ska hon få ett extra gott ben, som dessutom ser ut som en boll! wohoooo! :)

Kram

20 december

VIKTVÄKTARNA



Som fortsättning på gårdagens julklappsönskning önskar jag mig ett medlemskap i viktväktarna! Känner att jag har ett par kilo för mycket och viktväktarnas online program verkar passa mig bra!
Nyårslöfte? :)

uppdatering!

Hej hej!

Helgen har varit full med aktiviteter -därav min dåliga bloggning!

I fredags hade vi lite julmys här! Glögg, ost och kex och en massa annat gott! Det blev även julklappsspel där jag fick en dressingshaker! PERFA! hihi kuuul!

Lördagen började med julklappsshopping! eller ja.. min dag började vid sex på morgonen då jag inte kunde sova längre :S hade dessutom vaknat flera gånger på natten så tyckte det var lika bra att gå upp! Fixade lite grejer och bakade scones till frukost! men men, julklappsshopping stod på schemat och vi begav oss till Nova. Hittade nästan allt, men har ett par grejer kvar att fixa! Kom hem vid två, åt lunch och sedan slocknade både jag och andreas och sov nog till fem (!)

Kom iväg till stallet, men var fortfarande ganska väck, så det blev ingen ridning, men fixade allt som skulle fixas och mös lite med lilla ri!

Kvällen avslutades sedan med att slå in julklapparna -så mycket roligare att göra det själv!

Idag började dagen med en runda med hundarna i Måryd. Det var RIKTIGT jobbigt att pulsa runt i den djupa snön och till råga på allt GRYMMA uppförsbackar! haha men skönt när det är över! Hem, åt lunch, vilade och sen iväg till stallet!

Rigoletto gick heeeelt underbart idag! Han kändes väldigt mjuk redan från början, men jag fortsatte att lösgöra och red mycket i sidled för att riktigt få loss honom i sidorna! Han kändes suuuper! Fixade oxh donade och körde sedan tillbaka till Lund, för att ta ett flyttlass från min lägenhet! Nu är det inte mycket grejer kvar!

Så där-det var min helg!
Hoppas eran också varit bra!

KRAM


19 december

SQUASHRACKET



Eftersom vi försöker att ändå spela squash en gång i veckan och då hyr för 40:- per gång skulle det vara en god investering!

18 december

CYKELLAMPA


Skäms på mig som inte har någon!! Kan bli både livsfarligt o dyrt...
En ny cykel skulle inte varit helt fel det heller för den delen! :P

mitt år...

..eller halvår i alla fall.. slutade visst uppdatera status på facebook i september nångång! :P men den sista är ju faktiskt aktuell igen!


Fias ettårskalas!

Helu!

På måndag fyller Fia 1 år! Detta vill hon så klart fira! Så ni som känner er träffade är varmt välkomna hit på lite märgben! Säg bara till vilken tid ni kommer så att Fia är nydushad och sminkad! Hon vill ju vara fin på sin ettårsdag!



EN STOR BLÖT PUSS FRÅN FIA!

17 december

PRENUMERATION PÅ TIDNING



Det finns minst en tidnig för alla! Jag skulle föredra häst/hund/mode tidningar. Dessutom har jag dille på korsord! :) En bra julklapp till de flesta!

sista dagen...

hej hej!

Idag är sista dagen i skolan på denna terminen! Ett seminarium...

Ida-förbered dig nu ordentligt och avsluta terminen med flaggan i topp. Efter idag får du vila! Sätt dig nu och förbered seminariumet! PEPP PEPP PEPP

fast ledig och ledig.. har ju två uppsatser sen med.. men liiite ledig! :P

Ikväll blir det julmys med glögg och julklappsspel!

Kram

mer snööö!!

Hej hej!

Vaknade upp imorse och insåg att kommit mer snö! mycket meeer snö! och meeer skulle det bli!

Tog mig i allafall till stallet. Känns somd et var längesedan nu! Tog ut lilla hästern i ridhuset och han kändesmjuk och fin. (Gissar att en viss ägare jobbat igenom honom lite?! :)) hihi han var himla fin i alla fall! Fixade klart i stallet och begav mig hem igen! Det var ändå helt ok att köra -man får ju ta det lugnt o så bara!

När jag kom hem vilade jag en stund och sedan prackade jag på mig termobyxor och täckjacka och gick ut med hundarna. Vi sprang och lekte på fältet, pulserade runt i snön och hade riktigt trevligt! bushundar!

Andreas är på julbord med jobbet ikväll, så jag är själv med hundarna!

ha det så bra!
kramar

16 december

NYÅRKLÄNNING


Tyckte att den här klänningen var riktigt riktigt snygg. Fin till nyår, men även användbar vid andra tillfällen! Finns på Haléns för 399:- ME LIKE!

inför flytten...

ATT GÖRA LISTA:

Har jag glömt något??

julgodis! :)

Hej hej!

Igår blev det till att baka lite julgodis! Det blev knäck och rocky road! mums mums! Knäcken blev möjligtivs lite mjuk, men ändå ok och god! Rocky road blev suuuper god! Smält mörk choklad med jordnötter, pistachenötter, dumlekola och marchmallows! MUMS!

Bilder från recept.se


Nu ska jag sätta mig och plugga lite, sen är det skolan som gäller! Har sista seminariumet på fredag, sen är det juuuullov! eller ja.. har ju två uppsatser som ska skrivas, men ska försöka blir klar med dem så fort som möjlgt ås att jag kan känna mig riktigt ledig sen! Den ena uppsatsen är jag nääästan klar med.. den andra har jag inte börjat med! men men det blir nog bra!

Kram på er!

15 december


SMYCKESHÄNGARE

Finns i många olika modeller, attribut och storlekar! Detta önskar jag mig! Jag är ju lite av en slarver och istället för att min smycken ska ligga lite här och var kan man ju göra en dekoration av det hela! Snyggt OCH praktiskt! :)

oioioi.se

hihi detta är min humor så det smäller om det!

Det är en julkalender som kommer med ett nytt inlägg varje dag. Varje inlägg består av en ordvits! -Pappa du kommer ÄLSKA det! :)

oioioi.se

kategorier..

Nu har jag börjat lägga in kategorier i bloggen så att det är lättare att hitta!

Saknar ni någon kategori?

Någon som vet hur man kopplar ett inlägg till mer än en kategori?

sjuk :(

hej hej!

jag HATAR att vara förkyld!! Man är liksom inte så pass sjuk att man inte orkar göra NÅGONTING, men så fort man försöker sig på nåt blir man alldeles tung i huvudet, svettig och trött! Har precis tagit ett bad, så lite bättre känns det nu.

Middagen i söndags var trevlig. Vi hjälptes åt att tillaga entrecot och potatisgratäng med whiskeysås! eller ja.. jag skalade potatis och Andreas skivade dem! haha men gott blev det! Till efterrätt blev det frukt med vit choklad in i ugnen och glass till det! En mysig och trevlig kväll i goda vänners lag!

Gårdagen spenderade i soffan och sängen! Pappa kom och höll mig sällskap en stund, men annars tog jag det bara LUGNT! Jag är ledig idag med, men tänkte plugga lite här hemma! Imorgon ska jag dock på föreläsning och sedan till Elin på "Mary Kay" sminkparty!



Litt från mig! :)

Kramar!

14 december

MÅLARKIT

Alla har en kreativ sida -det gäller bara att plocka fram den! Det är kitet finns att köpa på bolagret för en liten peng! Det är ju så kul att måla! :)

Mer trafik till din blogg!




Mer trafik till din blogg eller hemsida? Tryck på bilden eller länken nedan -helt gratis!

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=idajpersson

13 december

BAKMASKIN

En sån här maskin är himla bra o ha! Det är så enkelt att baka när man är hos föräldrarna som har en sån här! De är ju ganska dyra så det är en "vill ha" och inte "önskar"!

Julbord på Hurva gästgivaregård!

Hej hej!

Igår var det dags för årets första julbord! Det första är alltid det godaste, men detta var faktiskt supergott! Där var ALLT du kunde tänka dig -och lite till! På det bjöd de på underhållning i form av, luciatåg, ringdans och tomtar! Det var första gången jag träffade Andreas släkt och det var hur trevliga som helst! :) tur haha




Andreas kusin, jag och Andreas

Släkten! :)

Andreas syster Maria och pojkvän Emanuel


När vi kom hem igen tog vi ett flyttlass från mig! Det blev bord, stolar, mattor och lite annat!

Idag känner vi oss båda ganska krassliga så efter frukost gick vi o la oss igen och kollade på film, men somnade efter ett tag. Jag skulle egentligen tagit hand om Ri idag, men Liv fixade på annat håll! Skönt o slippe ge sig ut! Nu har vi precis tagit ett ryck o städat. Ikväll kommer Micki, Buster, Bernice och Mattias. Vi har varnat att vi inte är riktigt friska -men man ska ju ändå äta! :)

KRAM

12 december

RIDSTRUMPOR

Ridstrumpor kan man aldrig få nog av! De går åt som smör! :) Jag önskar mig den lite tjockare sorten -lite yllesocka! Annars fryser jag om mina fötter! :)

BAAAAAL!!

Hej hej!

Igår var jag och Bina på BAL! prinsessor för en kväll! Efter att ha gjort oss vackra körde Andreas ner oss till AF-borgen. Där väntade en trerätters middag bestående av:

* Brantevikssill på mörkt rågbröd med gräddfil, rödlök och gräslök
* Vildsvinsfilé med murkelsås, bakad rödlök, bönor och sockerärter
* Chokladfondant med apelsinmarinerade bär

Mycket gott alltihop! Under middagen underhölls vi av diverse tal och spex. Supertrevligt!

Vid efterrätten började jag dock må riktigt dåligt (NEJ, jag var inte full!) Men mådde illa, svettades och var helt darrig. Försökte ta frisk lugt och dricka vatten, men ingen hjälpte.. Vet inte om det var att klänningen var lite för liten :S så jag hade svårt att andas.. men jag kunde ju ändå ha den i mer än sex timmar? Andreas hämtade oss och jag deckade nästan direkt! Imorse mådde jag i alla fall bättre!

Hur som helst är jag nöjd med kvällen! Här kommer några bilder!

 

och ja.. jag har hittat min drömprins -han kom och räddade mig från AF-borgen i en volvo V50! :)

Kramar

11 december

VÄGGUR


Visst är detta snyggt?! tror båda mina systrar har det faktiskt! Så det är ju ganska orättvist att inte jag har ett sånt ;) Nä, skämt o sidor DET ÄR SNYGGT!

Prinsessa för en kväll!

Ikväll ska jag på BAL!! wohoo det är så kul o klä upp sig och göra sig fin! bilder utlovas imorgon! :)

På förmiddagen hann jag med o vara i stallet! Hovslagaren hade varit där så nu har Rigoletto snösulor! =inga styltor! Jag inveg dem direkt och red ut en runda! Kändes super! Broddarna ger honom ett fast grepp!

Så här ser det alltså ut nu -fast Rigoletto har bara två broddar -där bak!


Ha en trevlig helg allesammans!
Kramar

10 december

PRESENTKORT


Ja.. jag gillar ju att handla :) så därför är presentkort alltid välkommet! Visst kan det kännas lite tråkigt -framförallt att GE, men jag tror ändå att det är uppskattat i de flesta fall! SÄKERT KORT

jag är med och tävlar om en tavla!

Hittade till en gammal klasskompis från högstadiets blogg! Hon håller på med grafisk konst. Fina tavlor med fina budskap! -ME LIKE



ni hittar hennes bloggar här och här!

hittade livs inlägg!

hittade livs blogginlägg om polishästträningen!

ni hittar det här!

HÄFTIGT!!

barbackaritt!

go kväll!

Nu har jag och andreas precis kommit hem från stallet. Skönt att komma in i värmen! Riktigt kallt ute nu! Idag blev det lite barbackaskritt. -varmt o skönt för rumpan! ;) försökte mjuka upp Rigoletto i sidorna -fortfarande speciellt vänstersidan. Eftersom jag varken hade sporrar eller spö gick det lite trögt, men tyckte ändå att jag fick honom ganska lösgjord! En bra framåtbjudning är ändå grunden i all ridning -annars har man inte så mycket att jobba med!


Ursäkta de suddiga bilderna -men detär bilder i alla fall!



hihi kasade även av vid ett tillfälle. En katt hoppade ut ur halmbalarna som står i ridhuset -och den var ju jääääte farlig ;) haha Pratade med Liv efteråt då hon glatt berättade att hon har gått en "polishästträning" med Rigoletto där han inte var rädd för NÅGOT! Han kunde gå under prasslande presenningar och i ett rökfyllt, mörkt ridhus! men en KATT!! haha han är ju för rolig!

kram

9 december

DRA-PÅ-LAKAN

Jag älskar de här lakanen, det känns nästan som att det är nybäddat jämnt! Lakan och sängkläder är ju oftast ett säkert kort när man ska köpa julklappar och presenter -det är roligt med nytt och ofta kan det behövas bytas ut!

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

... och så ändrar man planerna.. ock så blir det inte som man tänkt sig ändå! Idag skulle jag ju jobba, till ella och till Bina vilket skulle betyda att jag var hemma i Lund vid 8 och hade då varit tvungen o sätta mig o läsa inför seminariumet imorgon.

Fick sluta tidgare för där inte var mer för mig o göra, så jag åkte hem till Elin o Anders, fast ingen av dem är hemma.. Kanon tänkte jag då hinner jag läsa då! meeen hade inte plugg-grejerna med mig och i detta högteknologiska samhälle har lärarna inte lagt upp uppgiften på hemsida.. ganska dumt tycker jag... så-nu sitter jag här.. Hoppas på att få svar av kursare snart annars blir det till o läsa ikväll ändå!

kram

8 december

RIDLEKTIONER



Även om jag redan har den bästa tränaren (LIV!) så är det aldrig fel att utvecklas mer och mer! Och att träna för en instruktör är ju bara sååå kul!

Bomarbete!

Hej hej!

Idag jobbade vi lite med travbommar och galoppbommar! Mycket bra träning då hästen får lyfta på benen och bygga upp bakdelen. Det tog ett tag innan vi fick rätt på avstånden. Jag rådfrågade två andra tjejer i stallet, men etfersom Rigoletto är en "liten stor häst" allstå mindre än en "medel" häst blev avstånden alldeles för långa. Fina fina hästen försökte så gott han kunde -galopperade över travbommar, skrittade över de två sista eller hoppade över två bommar i taget! Efter lite exprimenterande stämde avstånden och var då ca 90 cm för travbommarna och 2m för galoppbommarna. Kolla gärna på filmerna och säg vad ni tycker!





Annars har dagen bestått av plugg och de första julklapparna äräven inhandlade! :) Imorgon bär det av till Trelleborg för jag ska jobba! Blir en runda till Ella och sedan till Bina. Ska ta med mig Binas balklänning in till Lund så hon slipper ta den på bussen sen! Vi ska ju på baaaaal på fredag! :)

Kram kram

7 december

STOOOR KANDELABER


Detta är något jag vill ha, men inte önskar mig! Tycker de här är riktigt snygga, men riktigt dyra med så vet inte om jag tycler det är värt det.. än.. :P Då föredrar jag nog saker som man kan använda! Men håll med om att den är SNYGG!!!

Underbara häst!

Hej hej!

Nu är jag nyss hemkommen från stallet och väldigt nöjd med dagens ridpass! Började med att värma upp itrav i ganska raskt tempo samtidgt som jag började mjuka upp honom i sidorna. Mot slutet var han jättefin -jag kunde korta och länga steget, öka och minska volten och ställa både utåt och inåt -medan Rigoletto gick kvar med samma böjning i nacken! I både trav och galopp! Det är dit jag vill komma! Fina fina killen! Travade sedan avmed lite längre tyglar och slutligen gick vi några varv!


Rigoletto efter passet


hihi trötter!

Fia var också med idag -till och med i ridhuset! Hon sprang runt och runt -ville gärna få igång Rigoletto till att leka ;) Annars håller hon sig mestadels på tryggt avstånd -lite respekt har hon i alla fall!

Nu ska jag hoppa in i dushen och sen iväg till skolan!

Kram kram

6 december

RESEBOK




Om någon missat det är tänkte ju jag och Bina tåglugga till sommaren! Då kan det ju passa bra med en resebok! Så vi vet vad vi SKA se och så där! :)

Jag är med och tävlar om en grimma!


Bernice 25 och HOCKEY

Hej hej!

Igår gick första lassen (två bilar) från min lägenhet! Det blev KLÄDER och min byrå! Andreas (eller vi :P)) har en superstor klädkammaren så till och med min byrå fick plats där inne! :) ME LIKE!

Körde sedan ut till stallet och passade på att rida ut tillsammans med Birgitta och hennes hund Soya, som är en whippet! Vi skrittade runt i lagom djup snö -dock ej på banvallen där det var SUPERdjupt :)

På kvällen var det dags att fira Bernice. God mat, mycket bra och trevligt sällskap! Det blev lekar, spel och tävlingar -precis i min smak!

Idag var jag lite trött så tog lite sovmorgon! Sedan körde jag åter ut till stallet och fixade. Rigoletto verkar vara OK efter vårt lilla äventyr, men vi har tagit det lugnt denna vecka och mest skrittat. Han var om något lite stel i ena frambenet.. Så idag la jag bara på ett svetttäcke,  tränsade och begav mig ut i ridhuset. Varmt och mysigt! Skrittade och travade lite grand och det kändes bra! Fina killen!

Stressade hem, dushade och slängde i mig en macka för att sedan hämta upp Stina och åkte till Malmö för o kolla på hennes pojkvän som skulle spela hockey. Malmö Aren hade vi fått höra så vi traskade in där -där va nåt typ av julskyltning och mitt på isbanan stod en julgran! hmmm... Gick fram till några som stod i en affär -"Hej, vi ska se på hockey!" haha dom bara -öhhh vem då? haha vi var helt fel och de sa till oss att åka till Swedbank arena (jaha, jag trodde vi var på den?! :S) Sagt och gjort så hittade vi till arenan -såg väldigt dött ut och när vi hade gått runt ett varv utan att hitta en öppen ingång, frågade vi någon om de visste var dem spelade. Baltiska hallen fick vi till svar -som låg över gatan. Och JA, där var det! Så tjugo minuter sena bänkade vi oss på läktaren och njöt sedan av hockeyn! Inte för att jag förstod så mycket och vi snackade mest så missade alla mål (blev 2-4 till Nybro) haha jag har nog aldrig varit en sann sportfåne även om jag kan tycka att det är skoj då och då! :)


Nr 3: Marcua Liikane



Det var min helg i ett nötskal! Nu börjar en ny vecka med nya tag!
KRAMAR

5 december

MASSAGE


Jag har ganska stel rygg, men unnar mig aldrig själv att gå och få massage. Tror det är ganska vanligt att det är så! I alla fall tycker jag att det är en bra julklapp till vem som helst!

4 december

RIDSTÖVLAR



Jag har egentligen aldrig varit en "ridstövelmänniska", jag har alltid föredragit chaps! Men nu tycker jag bara att det blir snyggare och snyggare och tror även att de ger ett mycket bättre stöd för skänklarna! Jag tycker de med dragkedja bak är både snygga och praktiska! :) mamma o pappa? ;)

Glöggmys

Hej hej!

Igår var det glöggmys i Paulinas korridor! Vi drack glögg och åt lussebullar, minglade lite o bara mös. När allt började utarta sig mer och mer som en förfest gick jag och Anna hem till henne en stund. Mycket mysigare än att gå ut med massa novisher ;) Gammal? kanske det!

Idag var jag i skolan. Vi hade ett seminarium med en gästföreläsare från Alfa Laval. Kul med lite variation!

Nu har vi precis varit ute med hundarna och varit o köpt GODIS! Sitter nu bänkade framför TV:n!

Kram

3 december

SÄLLSKAPSSPEL




Hur mycket roligare blir inte en kväll och till och med en fest med lite sällskapsspel? Det är sååå Ida! Tror detta är bra julklappar till många! Finns ju både seriösa som TP och Finans och lite mindre seriösa som bilderna ovan! Jag önskar mig det senare ;)

Överaskning för Bernice!

Hej hej!

Nu är mina älskade vänner Micki och Buster nere i Skåneland! De kom en runda igår och drack te. I morse kom Micki igen, hade bakat tårta som vi dekorerade och sedan bar det iväg till Bernice som fyller 25 idag. Bernice hade ingen aning om att vi skulle komma och blev glatt överaskad! Vi åt tårta och hade en mysig morgon! på lördag ska vi fira henne ordentligt!



När jag kom hem pluggade jag lite och sov sedan middag :) Imorse var ytterliggare en såd dag jag vaknade tidigt och var ute och busade med hundarna i snön! Himla mysigt tills Bella bet mig i rumpan :P hihi så går det när man busar!



Kram

2 December

ÖRHÄNGEN

Vem behöver inte nya örhängen stup i kvarten? Eller är det bara jag som gör av med dem eller tappar "det ena"? De här från Pilgrim är både snygga och billiga men fortfarande så pass enkla att man kan ha dem till vardags!

fast i snön...

Nej, inte jag, inte bilen, inte cykeln utan HÄSTEN! oj oj oj! Jag tänkte att jag skulle rida ut, det var ju så pass kallt att Rigoletto inte skulle få styltor (trodde jag). hur som helst så var det inte det som var problemet.

Jag red bort till banvallen som är en nedsänkt ridbana med åkrar på båda sidorna. Perfekt för lite travarbete där ri var tvungen att lyfta ordentligt på benen! Men jag hade ju inte tänkt att det skull gå så här. Ungefär 20 meter ut på vägen var snön långt upp på benen, så jag tänkte att det var nog bäst att vända. Jo visst. Rigoletto fastnade och hade snö upp till magen. Han kämpade med att komma fram, men tycktes bara trampa ner sig mer och mer. Jag åkte av och kunde efter ett tag kravla mig upp på åkern -drog tyglarna över Rigolettos huvud och försökte hjälpa honom att komm aupp på åkern. Han var ordentligt andfådd och paniken började komma krypandes. Men då tog han ett sista kraftantag och kom upp på sidan.

Jag gick på åkern tillbaka till grusvägen och tyckte inte att han haltade. Ringde så klart Liv och rådfrågade vad jag skulle göra. Det slutade med att jag skrittade hem -uppsutten i sadeln. Han kändes lite ojämn och stel, men såg sedan att han fått styltor så det kan ha berott på det. När vi kom tillbaka till stallet kände jag igenom hans ben och tyckte inte det var varmt eller svullet. Så vi får hoppas på det!

Det hela gick egentligen ganska snabbt men man hinner bli ordentligt rädd.. nu får vi hoppas att allt gick bra!

Nu till något helt annat: TACK för all positiv respons på ihopflyttningen! Det betyder mycket! Kul med så mycket kommentarer och hade även besöksrekord :)

Kraaaam

1 december

RIDJACKA!

Kom på att jag haft min nuvarande ridjacka i typ tio år! Och visst den fungerar bra, men nu känner jag för en ny, som är varmare och snyggare! Önskar mig en svart, gärna parkas liknande! Kyra K har fina... :P

RSS 2.0