wohoo!!

Hej hej!

Idag började den nya kursen: revisorsjuridik. Blev väl inte överförtjust för läraren men det är svårt att bedömma efter bara en föreläsning! Fick inhandlat alla böcker idag och nöjde mig med en lagbok från 2008. Den kostade 300 medan en ny 2000, så det får gå! Lagarna finns ju på internet med så det ska nog gå bra!

Sedan jag kom hem har jag bara tvättat och tagit det lugnt. Ska väl titta lite och förbereda morgondagens lektion nu. Sen ikväll är det ju valpkurs igen! :)

Jag fick min skattedeklaration idag och det var verkligen glada nyheter, därav mitt wohooo!! :)

Skrattar högt åt Fia oxå, när hon leker med sin korg. Hon har gjort ett stort hål i botten som hon klättrar ut och in genom! haha


Jag har fått en snigel!! :P


Det är svårt att fotta mig och Fia, hon vill bara pussas!!

Kram kram

Ledig dag!

Hej hej!

Idag har jag verkligen inte gjort mycket, bara tagit det lugnt och laddat för en ny kurs imorgon! Pratade med underbara Micki som flyttat till Umeå och som jag saknar sååå himla mycket!!! Som tur är kommer hon ner till Valborg!! Då ska hon kramas isönder! :)

Igår kom Mattias hit precis när jag var ute med Fia, så vi hoppade in i bilen båda två och körde o köpte sushi. Jag och Fia väntade utanför restaurangen så länge och det slutade med en hel hundgård ute på gatan! Som mest var vi fyra stycken! haha Snacka om att det är socialt o ha hund -alla vill stanna o prata! Vi ifck vår sushi o körde hem och hade en trevlig kväll!

Tänkte lägga upp lite bilder på Fia så ni får se hur mycket hon växt! :)
Sitta fint kan hon..


... men vill helst busa med kameran..


.. eller i sin korg!


Annas B-day!

Hej hej!

Igår firades Annas födelsedag med ett riktigt barnkalas. Fina klänningar, rosetter i håret, ballonger, korv med bröd, snurra flaskan och fiskedamm -allt vad dett barnkalas innebär.. och lite till! :) Jag var först hemma hos Robert och Emma så att vi gick dit tillsammans! Cyklade sedan hem vid halv tolv för senare än så får inte små flickor vara ute! ;)


Emma och jag!


Födelsedagsbarnet mellan grabbsen!


Anna och Kärran matchade med rosa rosetter!


Fiskedamm!

I fredags åt jag och Bina tacos och sen gick vi ner på A9. Riktigt trevligt så kom inte hem förrän 4, A09 stänger 2 -hur gick detta till? :P

Idag har jag varit på teater i Malmö med familjen och sett The producers. Den var rolig och, för att citera Emma som redan sett den, väldigt otippade roller! :)

Nu får jag snart finbesök och då ska det ätas sushi! :)
Kramar

Farsan!

Hej!

Anledningen till att jag inte har skrivit är att jag inte varit hemme utan i Viresta hela veckan! Jag har fått syssla en hel del med bokföring vilket har varit skoj att få göra i praktiken istället för bara i teorin. Roligt och lärorikt!

Igår var jag i Malmö och såg Farsan på Bio. Väldigt trevligt sällskap och en allmänt lyckad kväll! Me like! :)

Ikväll ska jag in till Bina igen -har blivit en hel del denna veckan, men det gillar vi! Det blir middag, let's dance och vem vet -kanske A9?!

Imorgon bär det av tillbaka till Lund, men Fia ska stanna i Smyge så jag kan gå på fest! :)

Kramar

lektion 3

hej hej!

Idag har vi varit på vår tredje lektion! Det gick superbra! Via övade på avslappning och fokus. Vi jobbade två och två då den ena först skulle binda sin hund och den skulle fortsätta vara avslappnad. Fia satt fint och bara tittade! Under tiden övade den andra hunden fokus där man kom in med störningar. Eftersom Fia är så glad i godis förstod hon snabbt att så länge hon höll ögonkontakt med mig fick hon belöning även om de andra lockade med godis på annat håll! Så himla duktig!!

Fia har varit lite dålig på att äta den senaste veckan vilket är väldigt konstigt eftersom hon älskar allt som heter mat! Jag frågade intruktören vad det kunde bero på och hon trodde att Fia kanske hade ont i halsen. Hennes hund hade fått mandlarna bortopererade när han var i Fias ålder. Jag får verkligen hoppas att det inte ska behövas, men eftersom hon även harklar sig när hon har druckit finns det en risk... jag tänkte i alla fall avvakta och se, hon är ju glad i övrigt och än så länge äter hon i alla fall tillräckligt!

Kramar

Binamys!

hej hej!

Både igår och idag har jag och Fia varit hos Bina och Snappi. Det går bra mellan dem nu, även om Snappi tycker att Fia är störig! Men han är duktig på att säga till! Vi har ätit gott och kollat TV. Bara tagit det lugnt med andra ord!

Idag har jag varit i Viresta. Var och titta på Mikaela när hon tränade dressyr i Haglösa. Hon är väldigt duktig och har en supperfin sits! Härliga unge!! Blev riktigt sugen på att rida, så kanske får låna caramell en dag! :P Jag ska dit imorgon igen och sen ska jag köra direkt till Lund för att gå på valpkurs!

Det var en liten uppdatering från mig!
Kramar

Elins kalas!

hej hej!

Igår firade vi Elin! Det bjöds på smörgåstårta och de efterlängtade kanelbullarna!! gott alltsammans!! Elin hade fått en sån bräda till sitt Wii så vi det slutade med att vi spelade det hela kvällen! Riktigt skoj! Jag hade inte sönder något.. även om det gick lite våldsamt till emellanåt!

Min kamera är fortfarande i sönder.. och eftersom jag inte sparat kvittot då jag köpte den i Frankrike, kan jag inte göra något.. Ska få låna mammas gammla o sen får jag väl önska mig en ny!

Nu ska vi snart äta våfflor! Sen tänkte jag ta en promenad ner till mormor. Försöker även få tag på BINA så att vi kan umgås ikväll. men hon SVARAR INTE!!! :) Imorgon ska jag till Viresta och vara där hela dagen!

Kramar

Tjejmiddag!

Hej!

Då var tentan inlämnad! skööönt! vi var där två minuter i två när deadlinen var två, men fick inga bonuspoäng för att vi prickade så bra ;) nu är vi lediga en vecka och så ska jag hem till Smyge!

Igår var det tjejmiddag hos jojo och madde. Fia fick oxå följa med så det blev hennes första ordentliga fest! ÄVen första gången hon åkte buss, vilket gick jättebra! Jag kände att hon var lite stressad på festen, från allt tjo och tjim. Hon vill ju så gärna vara med så fort det händer något och hon gillar ju all uppmärksamhet hon får! Men som med alla valpar (och barn?!) kan hon inte riktigt avgöra när hon är trött. Jag hade skoj i alla fall även om jag hade svårt att slappna av! men det är alltid kul o träffa tjejerna! Det har blivit en lugn dag idag istället!

Kvällen i bilder:

Jag och Stinis!


Singstar!!!


Fia hjälper jojo att välja låt!


Anna, Madde, Emma och Stina


Marie och Anna myse med min alien till hund :P


Fia fick till och med en egen korg!

Ikväll ska syster Elin firas så jag ska snart gå o duscha och göra mig iordning!
kramar

ljuset i tunneln...

jag börjar se det nu.. ljuset alltå.. för hemtentan börjar ordna upp sig.. Men som min kloke far sa att vi får hoppas det inte är ett tåg jag såg så att det blir totalkrock och kalabalik av alltihop! Min pappa tror verkligen på mig.. :S eller så tar han varje tillfälle i akt o säga nåt fyndigt.. tror mer det är så :)

I morse träffades vi  igruppen och gick igenom den sista uppgiften. Känns som attd et gick bra och vi fick reda ut allt! Nu ska det bara pillras lite och sen lämnas in imorgon.

Imorgon kväll ska det firas med tjejmiddag hos jojo då vi ska äta thaimat och sjunga singstar! Egentligen är det utgång, men jag får skippa det o åka hem till Fia! Men det gör mig inget! Kul att bara få umgås med alla udnerbara!

På lördag är det kalas hos syster Elin och jag har blivit lovad kanelbullar! Kanelbullar är min favorit! om ni tänker på det, är den inte lite underskattad? så vanlig, så tråkig men ojoj så god!! ser fram emot det haha ja, jag ser fram emot att träffa familjen med förstås! :P

Min granne va här igår och visade sina "verk". De var verkligen jättefina så jag ska maila en bild på mig och Fia. Ska bara fotta en ny bild... den måste ju vara fin! :)

det var allt från mig!
kramar

veterinärbesök!

Hej hej!

Besöket hos veterinären idag gick jättebra! Fia tyckte att det var en väldigt snäll farbror som hon fick en massa godis av! Det är ju viktigt att första beöket blir en bra upplevelse och det blev det! Hon fick sin vaccination och vi pratade lite allmänt om kloklippning, avmaskning och mat.

Här kommer lite bilder på när Fia sover gott! :P


Hehe knäpp hund man har! Men världens underbaraste!!

Idag stod min granne ute i fönstret i korridoren och målade en tavla. Jag började prata med honom och frågade vad han mer gjorde. Han specialitet var blyertsskissar och ikväll ska han komma hit och visa vad han gjort och om jag tycker om det ska han måla en tavla på mig och Fia! Hoppas han är duktig!


Jag och Fia! :)

Hemtentan fortsätter och det känns ganska bra. Jag har börjat på sista uppgiften nu med så det börjar arta sig! I morgon ska vi träffas med gruppen, hoppas det inte blir allt för yrt!

Kram på er!

lektion 2

hej hej!

Igår var det dags för Fias andra lektion. Vi övade på grunderna till fot där hunden ska följa handflatan och lära sig att det lönar sig att vara på min vänstra sida. Fia är jätteduktig så fort hon ser att jag har godis :P men om jag inte har det i handen blir koncentrerar hon sig mer på annat. Så jag måste först o fräst öva på att inte ha godis framme och lära henne att hon faktiskt får godis varje gång jag klickar även om hon inte ser det.

Annars var de fortfarade imponerade av hennes kontaksökande och vilja att arbeta! Då blir man så stolt!!

Idag är det tredje dagen på hemtentan. Igår träffades vi i gruppen, men vet inte om jag blev mycket smartare.. det är lätt att det blir yrt. Jag ska i alla fall skriva om den första uppgiften, fila på de andra och sen ska vi träffas i  orgon igen och gå igenom alla.

Idag ska Fia vaccineras! Hoppas hon är duktig! Tänkte be vetrinären klippa hennes klor med, och visa mig hur man gör, eftersom jag kommit åt pulpan varje gång :S

Det var allt för mig!
Kramar

hemtenta dag 1

hej hej!

Idag är första dagen på hemtentan. Fyra uppgifter ska göras till på fredag. Jag har börjat på de två första, och dessa ska vi träffas i gruppen imorgon och diskutera. Känns bra att man får lov att diskutera med varandra fast man måste skriva sina svar själv. Bolla lite tankar och se om vi har tolkat uppgiften lika!

Jag och Fia har tränat på targetfilten och det går riktigt bra! Det är skoj att se hur mycket hon förstår! Jag står bara och så fort hon lägger sig på filten, klickar jag och hon får godis. Hon snappar upp allt väldigt snabbt! Imorgon är det dags för valpkurs igen, ska bli skoj!

Min kamera har slutat fungera :( linsen går inte ut.. o jag som köpte den i Frankrike, den är alltså ganska ny och jag vet inte om jag har nån garanti eftersom jag köpte den där..

Kramar

Party party!

Ja igår var det baskemaj fest! Och skoj var det! Vi började hos Stina, åt och gjorde oss fina och förfestade lite! Lyssnade på en massa gamla låtar och hade riktigt skoj! Vid 10 åkte vi till Hallands nation där en kille från trelleborg hade 25-års fest. Det var skoj att träffa en massa trelleborgare man inte sett på länge och vi snackade hela kvällen. Det är verkligen en lyckad kväll när man inte kollat på klockan en enda gång och helt plötsligt stänger stället! Så då gick vi på en efterfest med några grabbar vi träffat på festen. Vid halv fyra gick vi till Max och åt och satt där och snackade i en timme innan de mer eller mindre slängde ut oss! Hem och stupade i säng för då var jag riktigt sliten!!


Me!


Stina och jag! Jag fick en keps på efterfesten! tack tack!

Mamma ringde och väckte mig vid 10 i morse, och sa att de skulle komma in med Fia. Det känns lite töntigt att säga det men jag har verkligen saknat henne när hon varit borta. Men klart att det var skönt o få vara ute och svira utan att ha henne och tänka på! De kom in och fikade och sedan gick jag och Fia o la oss igen. Nu är Stina och Madde här, Victor är på väg och vi ska kolla film och mysa på!

kramar

fredag och lördag fm

Hej!

Igår körde jag lugnt och försiktigt till Trelleborg. Första anhalt var hon Anna och Frasse. Frasse är en ganska stor hund, men det gick såå bra! Han var superduktig och tog det lugnt med Fia. Då blir Fia ganska kaxig och det är roligt att se hur hon skiftar melan att skälla på honom och att gömma sig under bordet! :) Det kändes jättebra i alla fall. Skoj att träffa Anna med, det var riktigt längesen!



Nästa anhalt var hos Bina. Vi körde och handlade och lagade sedan hemmalagad pizza. Det var mysigt som vanligt, vi tittade på let's dance och solsidan och bara snackade en massa skit! :)

Jag sov i Smyge och i morse var jag och klippte och slingade håret, så nu är utväxten borta! Sedan körde vi till Gislöv till Linda och Martin. Busade med Ella och åt lunch. Jag lämnade Fia hos mamma och pappa och körde sedan till Lund. Kändes riktigt jobbigt att lämna Fia även om jag vet att hon har det jättebra! Min lilla tjej!

Nu har jag städat och dushat och ska bege mig till Stina där vi ska göra oss snygga, äta och sen bege oss på 25-års fest. Ska bli väldigt skoj!!

Kramar

Shopping!

Hej!

Idag har jag shoppat! Nu tönker ni väl att jag inte borde göra det efter mina böter, men jag tyckte jag var värd det. Dels för att jag knappt har shoppat sen jag fick Fia, dels för att jag faktiskt har fått semesterersättning och dels för att jag faktiskt tyckte synd om mig själv! Sen att jag vill vara extra fin på lördag är en annan femma! ;)

Så jag cyklade alltså till Nova för en speedshopping, det vill säga 1,5 timmar! :) Blev en klänning, en bolero, handdukar och lite annat smått och gott! Kul!


Klänning och bolero från whoops fashion!


Handdukar från Jysk. Har haft brist på handdukar efter mina resor då jag har lämnat kvar två i Frankrike och en i Thailand -allt för att undvika övervikt! ;)

 Nu håller jag på att tvätta för att sedan bege mig till Trelleborg. Ska först besöka Anna Tengryd och hennes labrador Frans och sedan är det mys med Bina ikväll. Kanske blir en runda till A9 -får se hur vi känner! Imorgon ska jag klippa och slinga håret i Smyge, har en ganska ordentlig utväxt vid det här laget :S Sedan lämnar jag Fia i Smyge hos mamma och pappa över natten så att jag kan gå på fest på kvällen! Hur bra föräldrar har man inte som själv erbjuder sig att passa henne så att jag kan vara ute och svira hela natten?? hihi TACK!!

Trevlig helg på er! :)
kramar

Jag har lärt mig 2 läxor idag...

Läxa 1: Kör inte för fort
Läxa 2: Prata inte i telefon samtidigt som du kör bil
Så, nu har jag lärt mig dessa läxor och ber er därför inte att dömma mig! Jag vet att jag har gjort fel och det ska interhända igen så jag vill inte höra nåt "vad var det jag sa". Just nu tycker jag bara synd om mig själv!!

Efter seminariumet idag körde jag och Emilia , en klasskompis, och hämtade Fia för att köra till till henne i Malmö och låta vovvarna leka. På Annetorpsvägen i Limhamn blev jag stoppad av polisen, hade kört 60 på 50-väg och fick 2000 kr i böter!!! 2000!!! jag tycker synd om mig...

Väl framme fick hundarna leka, men Baileys, Emilias hund var väldigt busig och bumsig så Fia tyckte det var lite läskigt! Men hon måste ju lära sig.. Dock inte med en så stor hund kanske.. kan ju bli farligt om han får in en tass över hennes rygg.. Men fin var han i alla fall. En blandning mellan golden och labrador, mycket vacker!!


Baileys! Ser ni suget i blicken?? det är efter Fia! :)


Emilia och Fia

När jag körde hem igen ringde jag till Bina för att beklaga mig över mina böter. Hon är ju annars den som brukar köra för fort så jag tyckte jag hade all rätt att skylla på henne! Det är ju hennes fel ;) och då nöär jag skulle svänga tappade jag ratten och körde ner i ett dike!!! SUCK snabt sa jag till Bina att jag skulle ringa henne sen och sen körde jag som en liten ängel hela vägen till Lund. Ska nog bli inne resten av dagen... :P

Dock ska jag kanske träffa Anna och Kerstin ikväll, men då blir det nog att ta cykeln och ha Fia i en väska! Hon är ju för liten för att springa brevid och jag känner nog för att låta bilen stå... :P

Kramar

Lektion 1

Hej!

Igåt var Fias första lektion på valpkursen och det gick jättebra. Det var en ganska lugn lektion då alla hundar var lite förvirrade med den nya miljön och alla störningar. Vi övade på kontakttagande och ledarna var riktigt imponerade av Fia som satt mitt bland alla hundar och bara tittade på mig! Haha den hunden är galen i godis!! hon gör vad som helst för att få det! Men stolt blir man som bara den! :)

Vi övade även på "filttarget" då hunden ska gå till sin filt. Den ska i fortsättningen vara hennes trygga plats där vi sitter och kelar mellan övningarna. På slutet fick vi släppa lös hundarna, de små för sig och de stora för sig ocg Fia ägde stället!! Hon har ju varit så rädd och försiktig innan , men nu lekte hon runt som bara den och de andra hundarna bara följde efter henne! MAn är som en stolt mamma soch ögonen bara glittrar av glädje när jag ser hur duktig hon är! älskade lilla Fia!! Till nästa vecka ska vi fortsätta öva filtträning!


Svårt att fånga hundarna in action, men Fia är den lilla gula fläcken till höger!

Dagen igår bestod annars av föreläsning, plugg och slingning av Stinas hår. Och nu ska jag iväg på seminarium. Det var ett riktigt svårt ett så jag känner väl inte riktigt att jag är förberedd.. men det får gå! Har börjat bli lite sjuk med :( inte alls skoj!!

kramar

Internationella kvinnodagen!

Hej!

Idag är det internationella kvinnodagen! Idag ska vi hedra alla starka och självständiga kvinnor! Jag skulle vilja säga att jag var en av dem. Och för det mesta tycker jag ändå att jag är det, i alla fall på sista tiden. Men ibland får jag mina dippar. Denna dagen kom därför väldigt lägligt för att påminna om hur stark jag ändå kan vara. Har underbara vänner och familj som ständigt påminner mig om det, men jag måste bli bättre på att känna det själv! Så från och med nu ska jag vara stark.

Dagen  började med en promenad med Stina och sen följde hon med mig upp och åt lunch och pluggade. Vi har en integrationsuppgift onsdag och torsdag som var ganska klyddig.. Men nu gäller det att lägga i sista väeln för nästa vecka är det hemtenta!

Nu ska jag snart iväg och träna. Det är ett speciellt insatt internationella kvinndagspass idag som ska innehålla extra mycket kraft! haha så fyndiga de är! Hoppas det blir skoj!

Här kommer lite bilder från i fredags när vi var och hälsade på Bina och Snappi. Se så söt Fia är i den gula dunvästen!!



Kramar

Besökslördag!

Hej hej!

Lördagen bestod av att besöka så många som möjligt när man är i Smyge och Trelleborg. Först åkte vi hem till Linda och Martin igen för att fika med mormor. Sedan körde jag direkt ut till Viresta. Blev en kaffe även där så sen hade jag ont i magen! :P Körde hem till Bina och vi körde och handlade mat som vi sedan lagade och åt.

Kollade lite på melodifestivalen och spelade spelet The Urban Jungle som handlar om mode och trender. Vi kom väl fram till att vi inte var några "fashionistas" men det var ändå ett roligt spel!

Idag är det verkligen vårkänslor!! Mamma kom upp i morse och hämtade Fia så att jag fick sova ut! Så snällt! :) Sen skulle jag försöka tvätta bilen, men där var is i slangen (så myckket till vår ja ;)). La mig på en madrass i uterumsöppningen och njöt av den värmande solen! Fia hoppade runt och lekte med sin boll! Ser så himla härligt ut och hon verkar verkligen trivas i solen och att få lulla runt i trädgården! Min lilla underbara tjej!!

Ska väl snart bege mig tillbaka till Lund, men har inga speciella planer för ikväll!

Kramar

Bilder


Fia tycker sådär om att bada!


Men myser sen!


Väldigt roligt med bollar!


Sötaste Ella på sin gunghäst!


Hos Linda och Martin i fredags!

Shutter Island och Lindas kalas!

Hej!

I torsdags var jag som sagt på bio och såg Shutter Island. Den var riktigt bra enligt mig! Kanske för att jag inte hade några som helst förväntningar men jag gillade verkligen vändningen på slutet!

Igår hade vi först seminarium och sen körde jag till Bina för att träffa Snappi. De lekte riktigt bra denna gången och de tvar roligt att se! Fia fick låna Snappis gamla västar som hon ska ha när vi är på valpkursen. Kan ju bli kallt om hon ska vara ute i tre timmar. Och även om jag är emot att sätta kläder på hundar så måste jag erkänna att hon var riktigt söt! Jag glömde min kamera i Lund så kan tyvärr inte lägga upp några bilder :( men det kommer!

På kvällen firade vi Linda som fyllde år. Jättegod mat och mys med familjen -kan det bli bättre? Jag och Fia matchade med ett lila sidenband som jag hade runt midjan och Fia runt halsen! finfint! :)

Idag gick vi en runda med mamma och pappa. Fia är så pigg och skuttar runt som bara den och försöker jag bära henne bara hon sprattlar! Så jag antar att det inte är någon fara! Nu ska vi till Linda och Martin igen och fika med mormor. Sedan ska jag och Fia till Viresta och hälsa på och slutligen ska kvällen spenderas hon Bina!

Ska försöka lägga upp bilder från mammas kamera imorgon, blir så mycket roligare för er då eller hur?

kramar

Bio i kväll!

yes, ikväll blir det bio! Jag, Stina, Madde och Victor ska se Shutter Island. Fick reda på innan idag att det var en skräckis :S Så får nog ta med mig Stina hem ikväll för jag vet inte om jag vågar sova ensam! Mysigt ska det bli i alla fall!

Idag har jag återigen städat :P blir snabbt skitigt med en liten Fia som tycker om o springa i lera! Jag och Stina tog en promenix där vi träffade på en hel del andra hundar. Fia hälsade på en 11 årig dvärg snchanuzer som var väldigt lugn och snäll, vilket passade Fia bra! Hon är ju lite rädd för andra hundar -springer o gömmer sig bakom mig och liknande. De på hundkursen sa attd et var hväldigt vanligt och att det brukade lösa sig, så jag är inte så orolig!

Imorgon ska vi efter seminariumet till Bina och Snappi. Blir andra gången de träffas så det går nog bra! Nu när det inte är snö med kan ju Snappi vara ute ;) Sen blir det hem till Smyge och göra Fia (ja och mig själv) festfina för sen ska vi till syster Linda som fyller år!

Här är lite härliga vårbilder (ja flr nu har jag bestätm att det är vår!)


Kramar

Underbart väder!

Hej hej!

Har väl egentligen inte så mycket att skriva idag heller.. kom gärna med förslag om det är något speciellt ni vill att jag skriver om! En liten fundering är att ha tema resor, där jag skriver om platser jag varit på.. vad säger ni om det? haha en liten reseguide? 

Jag och Fia fortsätter med klickerträningen och det går bra! Hon börjar förstå att klicket betyder godis och är helt lyrisk för att hon helt plötsligt får en massa godis!! jag har ju varit väldigt sparsam på det innan och berömt med bus och kel. Men enligt forskning är det godis som motiverar hunden mest! Nästa steg i träningen är att Fia ska göra någonting för att få klicket och godiset. I början spelar det inte så stor roll vad, men hon ska börja tänka och arbeta och testa olika beteende. Tycker faktiskt att detta är en supermetod än så länge. Hunden får tänka själv och vågar testa vilket ger en självsäkrare hund istället för en förtryckt!


Så här ser klickern ut! Liten och lätt att gömma i handen!

Jag är även mer aktiv när jag är ute med henne. Jag har ju aldrig koppel på henne och nu när hon blvit lite tuffare händer det att hon sppringer iväg. Så jag jobbar med att berömma varje gång hon tar kontakt med mig -bara att hon tittar på mig. Detta ska man även kunna göra med klickern, men jag vågar inte riktigt börja förrän jag fått mer instruktioner, så att jag inte förvirrar henne!

Annars har det varit skola idag. Läraren var inte så tuff som ryktet sa, utan väldigt bra! Fransk faktiskt, så jag och Stina kände oss hemma med den franska brytningen! Ikväll ska jag träna ett medelpass, måste verkligen komma igång på riktigt igen!!

Avslutar med en bild där Fia bäddar...eller nåt? :P


Kramar!

Fia klickas in!

Hej!

Dagen har varit relativt effektiv. Började i morse med att städa innan jag satte mig o pluggade. Åt lunch vilade en stund och pluggade lite till.


Fia sover gott medanjag pluggar! haha så söt!! Förstår ni att det är svårt att koncentrera sig på plugget??

Håller på att "klicka in" Fia nu. Tre gånger om dagen i tre dagar ska jag träna! Nu i början gäller det bara att hon ska förstå att klicket betyder godis så jag står egentlugen  bara och matar henne med 20 bitar åt gången. Innan hon får varje bit klickar jag en gång i klickern. Så småningom ska hon sen börja arbeta för att jag ska klicka. I nuläget har jag skurit upp små små bitar av falukorv, och det verkar hon gilla! Ska ju vara något riktigt smaskigt nu i början!

Ikväll ska jag träna medel-puls med favorit linda!
Kramar

valpkurs!

Hej!

Hann inte skriva igår! Först var det föreläsning i två timmar och sen åkte jag och Stina hem på lunchen för att sedan åka tillbaka till skolan två timmat till! Fick åka hem emellan och vara lite med Fia. Var ganska slut när jag kom hem igen och somnade på soffan. Vaknade alldeles för sent!!! Planen var att Stina skulle komma hit och äta och sedan passa Fia när jag var på introduktionen för valpkursen. Men nej.. det blev till att slänga i mig några mackor och packa ihop mina grejer och köra iväg! Stina och Madde var här uinder tiden. Jag tyckte Fia hade varit ensam så mycket redan under dagen så det var supersnällt att det ville vara här med henne! Bra man har så bra vänner och familj!

Valpkursen är på Bonizas hundskola i Fjelie där de använder sig av klickerträning. Först var jag lite skeptisk mot klickerträning, men det var nog mest för att jag inte visste vad det gick ut på. Klickerträning används vid inlärning och där man kan belöna i exakt rätt tidpunkt. Själva klicket är belöning som sedan betyder godis! Vi fick en läxa till nösta vecka att "klicka in" våra hundar! Så det ska jag jobba med denna veckan. Man börjar alltså inte med kommando utan hunden ska själv tänka ut vad det är man vill. På så sätt får de använda sin hjärna istället för att bara sitta och vänta på vad jag säger att den ska göra. Detta skapar en bra relation mellan hund och förare, där det lönar sig att lyssna på föraren, men hunden får fortfarande vara hund! Precis så som jag vill ha det!

Idag väntar plugg.. seminarium imorgon med en ny lärare med ryktet om sig att hon ska vara sträng! :S Så då gäller det verkligen att vara förberedd!!

Kramar

RSS 2.0