GHS shopping!

Här var vad jag handlade på mässan! Erfter ett tag kände jag att jag var tvungen att gå därifrån, för att inte handla mer! haha ska ju till Ullared nästa helg o behöver ha lite pengar där med!

Softshelljacka 250:-


Skrittäcke och lindor 315:-


Ridstrumpor 5 par för 100:- (ett par har jag redan använt! :))

och vanliga strumpor 14 (!) par för 100:-



Utöver detta var det lite smått och gott -en leksak till Fia bland annat! :)

Kram

Göteborg Horse Show!

Då var man hemkommen från Göteborg igen! Det har varit en super rolig vistelse, med massor inspiaration och shopping!

Gårdagen började med en frukost som hade precis ALLT! Älskar det!! så himla gott! Sedan begav vi oss till Scandinavium. Liv och hennes mamma hade presselg så jag gick först runt lite på mässan. fick till en början panik över allt folk, men när ena klassen i hoppning började försvann en hel del och jag kunde gå och strosa som jag ville! Blev en hel del fynd -men mer om det i ett annat inlägg!

Livs hund Zäta, som nu blivit min vän! :)

Jag och Liv:

FRUKOST!!

När jag var trött i fötterna gick jag och kollade inne på arenan. Det var först en gymkhana och sedan agility. Blev riktigt sugen att börja på agility med Fia. Jag tror hon skulle både vara väldigt duktig på det och tycka det var kul! Så vi får se när det blir lite varmare!

Mötte sedan upp Liv och ann innan det var dags för nästa hoppklass. 1.60.. HÖGT!! haha tre svenskar gick till omhoppning och angelica Augustsson slutade som vinnare. Det måste vara himla mäktigt att rid in till prisutdelningen -fullt jubel och "we are the champions" i högtalarna. Jag blev riktigt rörd!!


(Suck -kameran dog.. fler bilder kommer!)

Sedan var det dags att lämna Göteborg och återvända till Lund. Dock stannade vi utanför Jonstorp hos Livs föräldrar och åt!

Kram kram

På plats!

Hej hej!

Nu är jag framme i Göteborg! Sitter på hotellrummet och kollar på melodifestivalen. Liv och hennes mamma gick precis bort för att kolla på dressyren. Jag skulle egentligen kollat på mässan under tiden, men eftersom de stänger om en halvtimme och kostade 120kr så valde jag att vänta här så länge!

Vi har precis varit nere i restaurangen och ätit en god pastabuff'e! himla gott!

hehe har även setten kändis -Peter Dalle! wohoo!

färdig..

Nu är jag färdig att åka till Göteborg. Tåget går halv tre och jag ska ta bussen ner till stationen vid två.

Hästarna har fåt mockat, mat och hö, hundarna har varit ute på promenad. Jag är dushad, iordninggjord, väskan är packad -ja allt verkar vara i sin ordning!

Andreas är på kurs för att ta jaktlicens! Han var uppe tidigt, men jag sov nog väldigt djupt (ovanligt ;) inte speciellt) för jag märkte inte att han gick.. var bara tomt i sängen när jag vaknade!

Ha en trevlig helg! För det ska jag!

Kramar

Resdagbok: Under the sea

Under the sea

lördag 2 augusti 2008 Cairns, Australien

hej hej!

Igar var det dykning som stod pa schemat. Jag kunde inte sova pa hela natten innan, dels av nervositet och dels av alkoliserade rumskamrater! haha det ar hostelliv i ett notskal!
Jag var i alla fall ratt sa pigg nar jag vaknade och gick ner till hamnen! Blev lite sjosjuk pa vag ut till forsta revet, men kunde lyssna pa informationen o sa. Efter att jag fatt pa mig all utrustning var det dags att hoppa i vattnet. O jag fick panik!!! Det kandes sa obehagligt o andas genom slangen o jag kunde inte ens doppa huvudet under vattnet. Sa de lyfte upp mig igen o jag lugnade mig. Blev sa forbannad pa mig sjalv, det ar sa typiskt mig!!! O jag visste ju att jag skulle uppskatta det om jag bara vagade!!! I alla fall snorklade jag lite och det kandes bra. Sa efter lunch fragade jag om jag kunde fa prova igen vid nasta rev. Det kunde jag och de fixade sa att jag vi bara var tva med en instruktor och hon tog det valdigt lugnt och sakta med oss. Sa det kandes tryggt! O som jag trodde, sa VAR det helt underbart!!! fridfullt och fint! Alla farger ar helt fantastiskt!! Och en massa fiskar forstas! Sag ingen haj som tur var! Kommer nog dyka mer nar jag ar pa Whitsundays, for det var jattekul nar jag val vagade!


Pa baten traffade jag en tjej, o vi bestamde att hon skulle komma till mitt hostel pa kvallen. Vi var ett gang som forfestade lite innan vi gick ner pa puben saom ar precis nedanfor. Gick sedan vidare till tva andra stallen! Det var himla kul, o det blir nog en repris ikvall! :P

Idag har jag bara tagit det lugnt vid lagoonen igen! Harligt!!
Massa kramar Ida


Resdagbok: Cape Tribulation, del 2

Cape Tribulation

onsdag 30 juli 2008 Cairns, Australien

...fortsättning

Efter detta slappte han av oss pa vart hostel som var en liten stugby mitt ute i regnskogen! sa himla mysigt!! Vi gick ner till stranden som var den finaste stranden jag nagonsin sett!! Regnskogen alldeles nere vid stranden, vit sand och alldeles klart varmt vatten! Paradiset! Och dar var alldeles tyst.. nastan inga folk. Det ar tydligen ett av de fa stallena pa jorden dar regnskogen moter korallrevet. Dar var koraller anda inne vid stranden!! Helt underbart var det!! En sadan strand vill jag ha hemma! hihi

Pa kvallen lagade vi mat och sedan gick vi ner pa stranden igen med var bag-in-box och satt dar o spelade kort. Vi vagade dock inte sitta dar sa lange eftersom de sagt att krokodilerna jagar i havet pa natterna. Och ingen kunde riktigt slappna av for vi visste inte om de kom fran havet eller fran skogen bakom oss :S men vi blev i alla fall inte uppatna!

Pa tisdagen hade vi bokat en ridning sa de kom o hamtade oss pa hostlet pa morgonen. Vi fick rida i regnskogen och galloppera pa stranden! jattemysigt, men egentligen inget speciellt.. hastarna var fula, smala o inga muskler.. men visst var det mysigt!

Pa eftermiddagen hamtade var guide oss igen och vi korde ivag till en flod. Dar fick vi aka bat o kolla pa krokodiler och lite faglar. Inga ormar, YES!! hihi han sa att vi skulle kolla efter dem i tradtopparna, men det var ingen som sag, sa det var tur! Men vi fick se lite krokofiler i alla fall! De ligger valdigt stilla vid vattenbrynet, bryr sig inte sa mycket om oss sa vi kom valdigt nara! Jag hoppade dock nar den ena borjade rora pa sig!! De ar valdigt snabba!!

Idag har vi legat vid lagoonen igen! Inte alls som min favvostrand men det ar harligt anda! Jag har varit o bokat en dykning till pa fredag och en skydive (fallskarmshopp) pa mandag!! Sa nu har jag lite o vara nervos over!! ihhh!! men det ska bli kul! Tjejerna har akt nu sa jag far ge mig ut o leta nya kompisar! HAr tva tjejer pa rummet som verkar trevliga sa jag far val fjaska in mig hos dem ;)

saknar er alla!
manga kramar
Ida

Bella protesterar!

hih Bella protesterar när vi ska ta av överkastet -då får hon ju inte ligga i sängen längre.. haha det går knappt att rubba henne och hon var helt oberörd när jag "packade in" hela henne i överkastet! Sötnöt!!

off to work..

Idag är det jobb i Trelleborg som står på schemat! Kommer upp lite inlägg under dagen! :)

Hoppträning!

Hej hej!

Ikväll var det dags för hoppträning för stallchef, Carro. Både jag och Liv vandrade ut hästarna med vita benlindor som två äkta hoppryttare *host host*. Fina var vi i alla fall! Började värma upp och sedan satte det igång! Först var det lite bommar och sen lite linjer. Från början var det inte så högt och då är det precis som Rigoletto inte ser hindrena, han bara snubblar runt! :P I alla fall höjde vi efter ett tag och hoppade en bana.

Jag måste lära mig att släppa kontrollen, då hoppar Rigoletto som bäst -när han får sköta sig själv! Det enda jag ska tänka på är ett bra grundtemp och att ta upp huvudet. Det behööver inte se så himla snyggt ut och han behöver inte gå i form mellan hindrena. Om jag bara koncentrerar mig på galoppen så går det kanonbra!

Vi slutade i alla fall med flaggan i topp då det blev ett par superbrasprång! Härligt!! Ser redan fram emot nästa gång -vi ska köra hoppträning varannan vecka! KUL!

Kram

PM

hej hej!

Sitter och skriver på ett PM i aktiebolagsrätt. Det handlar om den verkställande direktörens löpande förvaltning. Har kommit en bit på vägen, men det är dock en bit kvar!

I eftermiddag är det dags för seminarium. Seminarumena i denna kursen är inte obligatoriska, men dock nyttiga att gå på. Dock vet jag inte vad det är med mig. Två skoldagar i rad har jag förberett seminariumena gjort mig i ordning, men sen precis innan jag ska åka, har jag ångrat mig och blivit hemma. Känner mig så dålig när jag gör det.. men som Bina sa: Så länge jag klarar mig så är det skitsamma om jag går på lektionerna eller inte! Jag måste sluta byr mig så mycket om vad andra ska säga.. Andreas kom också med stöttande ord att det inte är så mycket kvar. Och det är sant.. den första juni ska kandidatuppsatsen vara inlämnad och sen är det NO MORE!! Håll ut!

Nu ska jag fortsätta rota i lagtext!

kram

Resdagbok: Cape Tribulation, del 1

Cape Tribulation

onsdag 30 juli 2008 Cairns, Australien

Da var jag tillbaka i Cairns igen!

Turen var jattebra. Det vara bara guiden som var lite tontig! Vi blev hamtade pa morgonen i en liten buss med typ 15 personer. Forsta stoppet var i regnskogen. Vi fick bara en halvtimme o ga runt for oss sjalva. Det var val for o sjalva fa en uppfattning! Det var jattefint, gront och sma backar overallt, konstiga rotter och stamformationer. Vi hittade aven en hangbro dar vi roade oss som sma barn! Sa vi kom tillbaka sist av alla sa de andra fick sitta o vanta pa oss! detta visade sig vara en aterkommande faktor :S

Vi stannade till pa sma utsiktsplatser lite har och var. Stannade sedan pa ett litet zoo mitt ute i ingenstans. Vi fick se cassowaries som ar i emu familjen, men mer fargglada och en konstig sak pa huvudet. Vi hade ju trott att vi skulle fa se dem vilda, men det fick vi inte. Annars hade de mest en massa krokodiler. Aven wallabies hoppades runt och Bella som alltid velat klappa en blev overlycklig nar den ena kom fram till henne.. tills den bet henne!! haha da var hon inte lika glad! Aven har var vi sist pa bussen! :P

Vi stannade pa ett annat stalle i regnskogen dar vi skulle ga en guidad tur. Men vi var sa trotta pa guiden o ville hellre ga sjalv sa vi halkade bak lite. MEn det visade sig att han vantade in oss hela tiden!! Han var nog ganska trott pa oss vid det har laget.. ;) Vi stannade vid en liten flod och nar han hade pratat klart dar sa han att nu gar vi tillbaka till bussen. Jag, Bella o Mia skulle bara ta ett foto, men nar vi vande oss om var hela gruppen borta! Och vi hade tva vagar att valja mellan.. :S Sa vi borjade ga tillbaka samma vag vi kom, han sa ju att vi skulle ga tillbaka till bussen! Efter ett tag moter vi en annan grupp med guide, fran samma foretag ( som vi hade stott pa innan o han hade kommit fram till att vi var svenskar) MEdan vi forsoker smyga forbi skriker den har guiden "And here comes the three swedes!" Sen satter han handerna i sidorna o lagger huvudet pa sned och sager lite anklagande "Have you lost your guide?!" och vi bara" ehum mhm" haha det var sa pinsamt!!! i alla fall sa skulle vi gatt den andra vagen! Sa vi borjar springa och nar vi antligen kommer fram till bussen sitter alla och vantar IGEN och var guid sager inte ett ord!! ooops!! haha men han far ju skylla sig sjalv som gar ifran oss!!


to be continued...


paket..

Igår fick jag sms-avisering om att hämta ett paket! Jag gissar att det är från Mary Kay! Så nu kan ni börja boka in mig!! [email protected]


Skritt i kylan!

Igår blev den till att skritta ut en runda. Det var fint väder och vindstilla men åhhh så kallt!! Skrittade hela rundan med långa tyglar och så blir det inte att man rör sig heller -ännu kallare!!

I måndags när jag red upptäckte jag att Rigoletto fått skav på halsen -antagligen av tyglarna!! Lilla hästen är så ömtåligt!! hihi nä, men det är väl nu när han är klippt så blir det lättare skav. Det var i alla fall därför jag valde att skritta på långa tyglar.. ska även byta till lädertyglar, så får vi hoppas attd et blir bättre! Under tiden smörjer vi med idomin!

På kvällen var det stallmöte och det bjöds på fika! Vi hade en trevlig stund, med lite uppdateringar om stallet!

Kram kram

Kära Snön!

Hihi läste detta på en väns (Annettes) status på Facebook för några veckor sedan.. och ja.. nu är det aktuellt igen!

Kära Snön!
Vi kom ju överrens om att vår relation inte var så bra just nu. Sa att vi behövde tid från varandra. Du hade ju börjat dra dig tillbaka. Jag hade börjat gå mot ljusare tider. Men vad håller du på med nu? Smyger dig tillbaka, försöker charma mig med fina små stjärnflingor? Nej försvinn nu! Försök inte med... repliker som "Ja...g smälter så fort du tar i mig" Den går inte hem längre. ;)

Lite mer Rigoletto!

Hej hej!

Igår följde Andreas med mig till stallet och hjälpte mig! I helgen har jag även tagit han dom Aramis då Liv varit iväg! Det är inte så mycket mer jobb med två hästar.. man är ju ändå där! Sen går det ju superfort om Andreas är med och fixar! :)

Idag mötte jag upp Liv så vi red tillsammans i ridhuset. Både igår och idag har gått super! Som Liv säger -nu har vi grunderna -nu ska vi börja jobba! hehe Ser fram emot nästa träningspass!

Mörk bild: men man ser vad fiiin han är!


Även en liten film!

Kram

Göteborg Horse show 2011

Hej hej!

Då ska även jag få nöjet att besöka Göteborg Horse show! Jag kommer åka tåg upp på lördagen och möta upp Liv och hennes mamma. Förhoppningsvis ta en runda på mässan! Sedan har jag biljett till söndagen då det bjuds på hoppning och kür. Åker sedan med Liv hem till Lund igen! Ska bli superkoj!!


Kramar

Resdagbok: Sol o Bad :)

Sol o bad :)

söndag 27 juli 2008 Cairns, Australien

hejsan hoppsan!

Nu har jag solat o badat i tre dagar o det ar saaa skont! Har ar ungefar lika varmt som ni har det hemma nu, sa ni kan ju tanka er!

Igar var jag ute med bella o mia. Vi var på woolshed som jag fatt rekomenderat av kusinen! O det var riktigt bra! Vi dansade bade pa stolar o bord! Traffade lite folk fran townsville! Det var tydligen manga som akte hit efter cairns!

Jag har fatt reda pa lite mer om turen nu, o jag borjar undra vad jag gett mig in pa :S snacka om att "face my fear". Vi ska aka till Cape Tribulation. Nagra stopp pa vagen bl.a regnskogen (=ormar) och aka bat i flod med krokodiler!! ojoj jag kommer vara som ett nervvrak haha men tror anda att jag kommer uppskatta det! Vi kommer stanna en natt i cape tribulation och pa tisdagen ska vi rida pa stranden! lite mer min stil!

Som jag sa sa traffade jag lite folk fran townsville igar. Och en italienare, Gabriel, horde att jag vill gora en skydive, o han ville folja med.. sa nu har jag ingen atervando!! haha blir antagligen pa torsdag :S hihi skoj!

I cairns kommer jag nog aven aka ut o dyka! Mia o Bella hade gjort det och sa att det var jattebra!
Sen funderar jag kanske pa o aka ut till Uluru anda.. det ar ju saaa mycket australien.. sa det kan vara vart det fast det ar dyrt.. far fundera vidare!

For ovrigt ar jag jakligt trott pa tysken som hanger efter mig.. suck.. blir inte av med honom och han ar bara saaa trakig!! sager ingenting!! har tom bytat hostle efter turen, men vem tror ni inte ocksa boka en tur och bytade hostel!! jag far panik pa honom!!!

haha men jag har det bra anda!
massa kramar!


Mina myströttisar!

Hihi Fia tror fortfarande att hon är en lite knähund och vill gärna ligga i knä precis som när hon var valp! Mysigt!

Det här är även en vanlig syn hemma hos oss! Se vad söt Fia är som kramar sin blå krummelur som en nallebjörn!

Hoppning!

Hej hej!

Igår fick jag äntligen hoppat med Rigoletto. Som tur va stod en massa hinder framme redan så det var bara att börja hoppa! Bad dock andreas sänka lite först! ;)

Började med en studsserie och gick sedan på ett räcke. Räcket gick bra till en början med, men när vi sedan höjde kom jag in i min onda cirkel där jag tvekar vilket i sin tur får R att tveka och svänga sidan om hindret. Till slut gick det i alla fall och där avslutade jag! :)

Bjuder på två filmer!




Kram kram

Resdagbok: Cairns

Cairns

fredag 25 juli 2008 Cairns, Australien

Hej!

Nu ar jag i Cairns! Tog nattbussen. Det skulle ta 5,5 timmar sa jag var beredd pa lite somn, men klockan halv fyra pa natten stannar bussen och chaufforen vacker alla for att man kunde kopa kaffe! Halla!! vi sover!! haha sa det blev inte sa mycket somn. Vi var framme i Cairns lite i sex da vi borjade leta efter ett hostel. Vi satte oss och vantade utanfor ett som oppnade klockan sju. Dar var rum ledigt men vi kunde inte checka in forran 12. Sa vi lamnade vaskorna o gick till "the lagoon" Har ar ingen strand utan en pool vid havet :S later konstigt, men det var fint. Och dar var tillochmed sand! Sov dar i tva timmar, med klader pa o allt, men vaknade sedan av att det var for varmt! Gick o bytade om till bikini! Jag alskar solen!! det ar sa skont!

Ratt var det ar sa ser jag nagon ga forbi som jag kanner igen! Maria, den svenska tjejen jag traffade i Sydney!! Sa himla konstigt! Sa hon la sig vid mig, och sa har jag varit med henne hela dagen! Senare kom aven Bella! Sa nu ska jag folja med dem pa en tur pa mandag, tva dagar, till jag vet inte var och vet inte vad jag ska gora typ! haha men det blir roligt! Kommer aven byta till deras hostel efter turen, men de aker tyvarr pa onsdag..

Jag saknar folket i Townsville.. Larde kanna alla sa bra (antagligen for att det regna :S) o vi hade sa kul bara pa hostlet.. Sa det kanns lite tomt nu.. men men, har mycket kul framfor mig som vantar!

Ha det sa bra!
Kramar ida


Hö/halm

Am I right?


Ska man ha hö är det "bara" att odla gräs, hugga det, vända den och sen göra det till balar?

Ska man göra halm krävs det att man odlar något sädesslag, för att sedan först ta axen och sen hugga stråna?

I så fall känns det enklare att ha eget hö och köpa halm från en kär släkting? ;)

Kram

Mary Kay

Hej!

Nu har jag bestämt mig för att bli konsult för Mary Kays produkter!

Därför behöver jag nu Er hjälp! Jag måste ÖVA!! hihi så det skulle vara supersnällt om jag fick komma ut till er och visa produkter! Bjud hem några väner på fika och gör det till en kul grej!

Ring eller maila mig på 0702291484 eller [email protected]

TACK!

Bella update

Hej hej!



Ikväll var det dags för Bellars årliga rutinkontroll. Vetrinären tog prover, vaccinerade, tömde analsäckarna, kolla öronen och tog även prov på små knottror hon har i huden. Bella skötte sig utmärkt även om hon inte gilar att vara där! På måndag får vi tillbaka provsvaren så vi får hålla tummarna att det inte är några konstigheter!

Jag satt och funderade lite över en jämförelse mellan sjukvård för människor och för djur. Djuren får faktiskt en helt annan service! Bara det att vi fick en kvällstid (19.40 och inte jourtid). Vet inte många vårdcentralen som har kvällmottagning?

Sen har Bella fått komma tillbaka till samma vetrinär och till och med samma assistent i alla år vilken är en superservice då de änner till hennes historia. Jag vet inte hur många gånger jag har varit hos en doktor och man får dra "hela sin livs historia" eftersom det hela tiden är en ny doktor!

Dock är det betydligt dyrare för djuren.. men systemet för männsikor tåls nog att ses över!

Kram

Resdagbok: Magnetic Island

Magnetic Island

torsdag 24 juli 2008 Townsville, Australien

Antligen har det slutat regna!! Sa idag bar det av till magnetic island. Jag och Christian tog farjan over och hyrde en liten bil. En riktig baribebil hihi kandes mer som en golfbil! den var sa sot! Vi borjade med att kora till Horseshoe bay. Till skillnad fran allt annat har i australien var det en liten o! I alla fall matade vi fargglada faglar! De var overallt!! armar, hander, axlar och huvud! Det var lagom spannaden tills en av dem bajsade pa mig :S

Vi korde vidare till en nationalpark dar vi gick en runda pa en timme ungefar. Jattefint utsikt!! och vi sag en koala! RIKTIG!! VILD!! haha Det blev ganska svettigt sa efter det akte vi till en strand och tog ett dopp. Det var ungefar vad man hann med pa en dag! Kandes bra o vara igang igen istallet for att bara sitta pa hostlet o dega!

Igar var vi dock pa ett akvarium. Inte for att det intresserad mig sa mycket, men det var skoj o se alla fargglada fiskar och hajar! Vet inte om det gjorde sa att jag vill snorka dock! Jag tror jag hade fatt panik om jag sett en haj! Men jag ska prova!

Ikvall bar det av till Cairns. Ska aka over natten. Det blir inte sa manga timmars somn dock, vi kommer vara framme 6 pa morgonen. men jag sparar i allafall boendekostnad!

Jag har anda haft sa himla kul i Townsville. Mycket roliga manniskor!

Ha det sa bra allihopa!
saknar er!
manga kramar ida


Kandidatuppsats!

Nu har jag bestämt vad jag ska skriva min kandidatuppsats om. Den kommer att handla om inackorderingsstall och uthyrning av stallplats. Diskussionen kommer att gå runt hobbyverksamhet/näringsverksamhet, bolagsformer samt skillnader om stallet är en privat fastighet eller en näringsfastighet!

Detta känns som ett roligt ämne som jag även kan ha nytta av i framtiden! Min och Andreas dröm är att hitta en hästgård och hyra ut stallplatser. hihi vi planerar för fullt! Vi har till och med diskuterat arbetsfördelning och vad som ska ingå! Andreas fodrar på morgonen, jag släpper ut! Vi ska själv odla hö, så behöver nog en traktor. hihi andreas vill även ha höns!

Drömma får man, och kan bara hoppas att det blir verklighet!

Kram

Dagens R

Hej hej!

Dagens ridpass kändes mycket lyckat. Rigoletto var mjuk och pigg! Travade över lite bommar o så. Är så sugen på att hoppa och det blir nog på torsdag då Andreas ska följa med mig!

Är särskilt nöjd med galoppen idag som kändes väldigt mjuk och lösgjord. Galopperade in på en lite minder volt och Rigoletto gick kvar med samma energi och utan någonting i handen! Härligt!

Annars har dagen bestått av skola, plugg och promenad med dogsen!

Kram

Måryd!

Lite bilder från gårdagen när vi var i skogen!

Måryd är verkligen vackert med helt underbar utsikt på sina ställen!

Alla hjärtans dag

För ett år sen skrev jag så här på alla hjärtans dag:

En helt vanlig dag enligt vissa.. men inte enligt mig! För mig är det en dag full med förväntningar.. och ångest.. Som singel får man inte den kärlek varje dag som man får i ett förhållande, därför är det inte en dag bland alla andra.. Och vem blir inte glad av lite överaskningar, blommor och kort? Visst hade jag blivit glad en vanlig dag med.. men inte besviken när jag inte får det. På alla hjärtans dag hoppas man ändå någonstans att något ska hända.. och så gör det inte det, och då blir jag lite deppig.. töntigt jag vet, men så fungerar jag! Jag är i alla fall tacksam för alla jag vet älskar mig för att inte tala om Fia som ger en sådan villkorslös kärlek så jag tror att jag kan börja gråta!! Ja.. jag är en liten romantiker som tror på det lyckliga slutet i hollywood filmerna -men vad är egentligen fel med det?

Så nu har jag filosoferat klart och nu ska jag vara lite positiv igen, den här dagen gillas inte som singel bara! :)

Ja.. och ikväll ska jag äta en god middag, tända ljus och se en bra film alldeles SJÄLV! Och glömma allt som har med kärlek o göra!!

Kramar till alla ni underbara personer!!

Nu är det lite annorlunda!! Jag är LYCKLIG!! hihi men jag kan ändå komma ihåg känslan och hade jag inte haft Andreas hade jag nog känt likadant!

Detta årets alla hjärtans dag har i allafall varit supermysigt! Började med en kanonfrukost, lite spa, hämta hundarna, ut i skogen, hem o vila, middag och nu har vi precis kommit hem från squashen!

Kram

Ystad saltsjöbad!

Då var vi hemkomna och rena efter vår vistelse på Ystad saltsjöbad!

Efter att ha lämnat hundarna i Sandy och i Smyge checkade vi in i Ystad kl 15. Upp på rummet och bytte om till morgonrockar och sedan ner till poolerna! Nytt sen jag var där sist var de varma källorna som alltså var belägna utomhus. Hur härligt som helst!

Massagen var välbehövlig! Jag har haft ont i ryggen några dagar så det var ju passande! Massörskan var förvånad att jag inte hade mer ont.. mina muskler var stela och jag fick kommentarer som "jag försöker hitta skuldran, men musklerna bara hoppar runt!" och "Oj.. nu fick du precis som skrubbsår i huden.." haha och mycket väl.. efteråt (fortfarande) hade jag röda märken på ryggen!

Kvällen bestod av trerättersmiddag som var hur god som helst! Himla lyxigt! För att inte tala om frukostbufeen i morse! ME LIKE!

helt underbar vistelse i alla fall!

Kram

Resdagbok: regn regn regn..

regn regn regn..

tisdag 22 juli 2008 Townsville, Australien

hej hej!

har ar trakigt!! det bara regnar!! inget o gora da ju! jag vill till stranden och till magnetic island men inte i det har vadret!! hoppas det blir battre imorgon.. pa torsdag natt aker jag i alla fall vidare till Cairns med en tysk. sa far hoppas pa battre vader dar i alla fall!

Sa jag har inte hittat pa sa mycket de har dagarna.. var pa bio igar och sag mamma mia! inte jag som valde FAKTISKT!! :P man blir himla patriotisk utomlands hehe men filmen var helt okej!

Var en runda pa stan igar.. har lagt upp fler bilder nu! jag vet att de varit efterfragade! Tyvarr fotade jag inte sa mycket i julia creek eftersom jag trodde att jag skulle stanna langre.. sa jag far ha det i minnet istallet!

ha det sa bra allihopa! sa hoppas jag att jag kan skriva nagot mer intressant nasta gang jag skriver!

kram ida


På väg...

... till spa! Ystad saltsjöbad för att vara exakt! :)


Först ska vi dock lämna hundarna hos respektive farmor och farfar och mormor och morfar!

Ha det gott!
Kram

Fia och Rigoletto!

Hej hej!

Igår fick Fia följa med till stallet. Det fungerar superbra! Medan jag rider får hon ligga i Rigolettos box och hon gör inte ett ljud i från sig, även omd et är andra folk i stallet.


Eftersom Rigoletto varit lite hostig och snuvig tog jag ett lugnt pass i ridhuset. Mycket skritt och lite trav! Han känns pigg ändå, men det är inte bra att han är snuvig... Travade över lite cavaletti haha men R hoppar över den första bommen och travar sedan över resten! Bushäst! Är sugen på o hoppa!!

Idag blir det en uteritt tillsammans med Liv, Andreas och hundarna! Fiiiint väder ju!!

Kram

Resdagbok: Castle Hill

Castle Hill

söndag 20 juli 2008 Townsville, Australien

Hej!

Igar blev det en lugn dag! Det mesta stanger tidigt pa lordagar sa vi gick till stranden, jag, en fransman och en fran nya zeeland. Det var sa himla skont, har langat efter att bara ligga o slappa! Varmt i vattnet med, men efter att Sebastian, fran NZ trampade pa en fisk, gick jag upp! ;) De skrattade gott at mig :)

Pa kvallen gick vi ut, med fler fransman och nan tysk till the Mad Cow (som om jag inte fatt nog av det?! ;)) Speciellt stalle med speciella manniskor.. blev inte sa sent. Jag ar ju van att ga o lagga mig senast klockan 21 sa var ratt trott! Men det var trevligt anda!

Vi pratade hela dagen igar om att ga upp for Castle Hill som ar ett berg med utsikt over hela staden. Vi var nog en tio personer o alla hade kopt picknick som vi skulle ta med! Men i morse, eller vid 11, sa var det bara tre som dok upp. Antar att det blev hardare igar for vissa ;) Men jag, Sebastian och en tysk, Christian gick i alla fall! Tog en och en halv timme att ta sig upp och det var ett riktigt motionspass! Vi tog den sk 'getvagen". Riktigt brant pa sina stalle, men himla fint! Val uppe pa toppen at vi var lunch och tog en liten tupplur. Kollade pa den fina utsikten! Vadret var molnigt, men det var nog tur, for det hade varit annu jobbigare att ga i gassande sol. Och vi kunde se langt anda! Vagen tillbaka gick lattare, ca 1h, men mina ben darrade sa fort vi stannade. otranad eller vad :S Nar vi kom tillbaka sov jag en timme och nu sitter jag har.
Skulle egentligen lagt upp foto idag, men datorerna pa hostlet funkade inte och har jag ar nu fanns inget usb-uttag. Men det kommer, jag lovar!

Vet inte riktigt vad som hander ikvall. Fick ett erbjudande att folja med pa "wet t-shirt competition" men jag vet inte hur lockande det ar :S haha

Annars funderar jag nog pa o ta ett flyg till Cairns. Stannar har nagra dagar till o sedan aker jag nog vidare! Vill ju hinna med sa mycket som mojligt utan att stressa, men det kanns som om far jag nagra dagar till har sa har jag sett vad som ska ses i Townville!

Ha det sa bra allihopa!
Jag saknar er!
kram ida


Fia liten!

hihi hittade en film på mobilen från när fia var valp!
Detta måste vara ungefär ett år sedan! :)

Sötis!!

Pippitröja!

Hej hej
I somras började jag sticka på en pippitröja och nu är den KLAR! haha det tog ju inte så lång tid... ;) Det är den första tröjan jag stickar i "vuxenstorlek" och den är tillägnad Anna som i sommras önskade sig just en sånhär! Så det blir en försenad julklapp/ för tidig födelsedagspresent! eller nåt!

Haha jag stickar ganska mycket lösare än vad mönstret säger vilket resulterade i en jättetröja med superlånga armar hahaha Men mysig är den! :)

Ursäkta frillan... nydushad :P



Kram

skritt i ridhuset

Hej hej!

Ni börjar vi bli människor igen! haha ojoj vad det tar på en o va sjuk! Jag hade en lugn förmiddag och begav mig sedan till stallet vid halv fyra. Rigoletto hade tappat en sko så vi var "intvingade" i ridhuset! haha inte mig emot -tänkte bara skritta och att vara på hemmaplan var ju bara bra i fall jag skulle börja må dåligt ;)

Rigoletto gick fint! jag försökte att få honom i en låg, låg form. Det funkar när han är ordentligt ställd i sidan, men då tappar jag bakdelen! Är dock nöjd med mitt lilla skrittarbete och R kändes fiiin!

Mådde lite illa faktiskt.. men tror mer det beror på att kroppen inte är igång.. nu mår jag bra igen i alla fall och aptiten är tillbaka!

Kram

Resdagbok: Townsville

Townsville!

lördag 19 juli 2008 Townsville, Australien

Hej!

Da gav jag upp! Det blev inte battre, och jag kunde sta o asbola (samtidigt som jag skrek pa svenska) utan att han brydde sig! Sa jag tankte att varfor ska jag utsatta mig for detta? min tid ar mycket mer vardefull an sa! Visst hade jag kanske kunnat sta ut en och en halv vecka till, men jag kom till australien for att ha kul och for att gora saker for mig sjalv, och jag hade inte kul, sa varfor stanna? Jag har fatt min upplevelse och jag angrar inte att jag akte dit, men jag ar himla glad att jag ar darifran!

Sa nu ar jag i Townsville, kom hit igarkvall och gillar det redan! Har ar varmt och skont o himla mysigt! Haller pa o tvatta for tillfallet, men ska ut pa sightseeing senare o tar nog en runda till stranden med :)

Onsdags var helt hemskt hela dagen! Allt jag gjorde blev fel! Antingen hor jag inte vad han sager, eller sa forstar jag inte! O da hjalper det inte att han upprepar det och lagger till ett "Bloody"! Men sen pa kvallen pratade vi anda lite vid middagen sa jag tankte att jag provar en dag till.

I forrgar var den stora dagen da vi skulle rida laaangt!! jag satt pa hastryggen i 9 timmar! Aj aj min rumpa!! O man kunde ju tanka sig att en sadan dag skulle han ge mig en lugn och koncentrerad hast, men nej, istallet far jag en som jag inte har ridit innan, som hoppar for minsta lilla spoke och har nerverna utanpa!! Jag skulle leda flocken och da galler det att man haller ett stabilt tempo, men ratt som det var hoppade han i luften och holl pa o vanda hela flocken! haha men det gick bra anda! Vi var ute fran halv atta pa morgonen till halv atta pa kvallen. Och det gick bra hela dagen tills pa slutet. Da borjade vi braka igen! Sa pa kvallen sa jag att jag ville aka tidigare o pa fredag morgon akte jag! Han fragade pa fredagen om jag fortfarande ville aka och var sa himla forstaende och snall, men jag vet att det bara hade blivit likadant sen anda! Sa det kanns bra att jag akte!

Tack for allt ert stod! Ni anar inte hur mycket det betyder!
manga kramar Ida

Inget lasso men cowboyhat :)


sjuka :(

hej hej!

Vinterkräksjukan, maginfluensa, matförgiftning -you name it.. Både jag och Andreas blev magsjuka natten till söndag. sprang om varandra på toa hela natten och fick inte behålla någon mat u nder måndagen..

Idag har vi dock kunnat äta, utan att spy men är lite möra.. inget kul alls.

andreas skall dock jobba imorgon.. eller ha skulle på kurs och resonerade "jag ska ju bara sitta" haha Jag får se om jag tar mig till stallet och ser hur jag mår efter det!

Jobbigt när båda är sjuka.. man behöver ju ändå handla och gå ut med hundarna. Fast egentligen är det väl bra o komma ut o röra lite på sig -få igång kroppen igen!

Kram

Lagerblad

hej hej!

vi har haft lite problem med blomflugor eller bananflugor eller vadde nu kallas! Äckligt är det i allafall!! Läste att man kunde lägga lagerblad i blomjorden och i fruktskålen, så det har jag gjort nu! Får vi se om det hjälper!


Har ni några tips?


Resdagbok: Julia Creek

Julia Creek

tisdag 15 juli 2008 Cloncurry, Australien

Hej igen!


Idag ar jag inne i Julia Creek! Passar pa att anvanda internet! forsta prioritet! Jim ar hos doktorn och tar bort stygn efter att han tagit bort hudcancer :S Tydligen har varannan australienare hudcancer :S det galler att smorja in sig!

Vi fortstter att ha vara duster nar vi jobbar. Men nu har jag borjat skrika tillbaka pa honom :P och nar jag borjar skrika pa svenska vet han att han gatt far langt! Blir faktiskt imponerad over mig sjalv att hag inte later mig bli behandlad hur som helst!

Vi forsatter att flytta kor och sorterar dem o flyttar dem igen. Haromdagen sorterade vi ut kalvarna markte dem, satte i chip och klippte oronen. Kastrerade pojkarna och gav "resterna" till hunden :S undrar om hon vet vad hon ater?!

Glom det jag sa om att det gar sakta!! jag tar tillbaka det! har man bangstyriga kor som det har ganget ar det full fart hela tiden. Eftersom de ar blandade kor och kalvar gar de inte lika fort sa jag fick trava fram och tillbaka bakom den for att snabba pa dem. Och om en ko springer ivag fran gruppen ar det bara full galopp som galler for att sedan tvarnita o svanga in framfor dem. Hastarna vet precis vad de ska gora, sa det galler bara att halla i sig!

Har ar fullt med Gecoodlor... sa lange de ar utomhus ar det lugnt, men igar sag jag en pa mitt rum. Jag gick ut till Jim o sa lite forsiktigt att jag sag en odla pa mitt rum och jag ar lite sa dar skitradd for dem!! Tankte ju att da skulle han ga o ta bort den! MEn nej han skrattade bara till lite och sa: jaha var ska du sova inatt da!? Halla!!!!! vaknade flera ganger i natt o trodde att den var pa mig!!! men det ar val bara till o gilla laget o tuffa till sig. Han verkar ju inte bry sig i alla fall!

Ja annares ar dagarna ganska lika har.. har fatt in lite rutin.. Nan dag ska vi flytta korna tre mil!! utan vatten! pust det galler att forbereda!!

Saknar er allihopa! Lagg till sa manga mailadresser ni vill! det ar bara kul ju fler som laser!
manga kramar Ida


en snabbis..


Bekräftelse!

Godkväll!

Idag följde Andreas med mig ut till stallet! Alltd lika mysigt och hjälpsamt! När vi kom var Rigletoo lite svullen i vänster framben (tredje benet nu...) men då han hade sår igår när jag var där så är det väl samma som innan. då har det hjälpt att han fått röra på sig.

Liv följde med mig ut för att se att han gick rent, jag har så svårt både att känna och se sånt! Rigoletto gick SUPER!! fina fina hästen! Och nu fick jag bekräftelse av Liv med så att han inte fuskar! ;) Även en sak jag har svårt att känna! Tack snälla för hjälpen!! Det är toppen att ha en ägare som bryr sig så mycket och hjälper mig! Det ger såna resultat! Hong ger mig konkreta saker att jobba med och wooops så funkar det! Sist pratade vi om min hand, att jag inte ksulle störa R så mycket i munnen samt min sits... nu har jag fått koll på handen och sitsen är på god väg! Det jag ska jobba med nu är vänster benet som jag gärna "drar upp" och att inte vika mig i vänstersidan! haha sen är jag perfekt!! (eller inte... blir man nog aldrig!)

I alla fall känns det så roligt nu!! Och det är så roligt att ,an får reaktion på Rigoletto så att allt funkar och jag vet när jag gör rätt!

Bjuder på en film:

 

Fler filmer kommer så småningom!

kram

Fika på Pronto!

Hej hej!

Idag skulle vi egentligen på bröllopsmässa ( haha INTE för att planera, bara för att det var skoj) men istället blev det en fika med Bina + sällskap! Mycket trevligt och gott! Fick även se en kändis -Paul Tilly, Ulf från ica-reklamen! hihi



kram

Mary Kay!

Hej hej!

Igår hade jag ett lite sminkparty hos mig med en konsult från mary kay! Bina, Anna och Linnea var här och fick prova produkter! Louise kom en timme tidigare och jag fick en sminkgenomgång -alltid lika skoj! Medan de andra krämade in sig fixade jag fika som vi fikade efteråt! Mycket mysigt och trevligt!


Så här blev jag efter sminkningen!

Jag köpte ett läppstift och ett läppglans. Köpte även baspaketet till ansiktet med rengöring, fukt och foundation!

Nästa vecka ska jag faktiskt på möte med Louise för att se om jag själv ska börja sälja. Man är helt egen företagare och lite extra cash är ju aldrig fel.. vad tycker ni?

Kram

Skritttur!

hej hej!

Rigoletto hade varit svullen i vänster bak igår så därför valde jag att skritta ut en runda. Jag tyckte hans ben såg fina ut, men bättre att ta det lugnt när hans ben inte är helt 100. Jag ville skritta..Rigoletto galopperade på stället! haha han är så söt -allt för att slippa jobba! Efter turen tog jag några varv i trav i ridhuset. Ville inte sluta passet med hans paradnummer! Det bästa man kan göra när han håller på så är att driva framåt och trava. Han kändes väldigt fin så jag tog bara några varv innan jag skrittade av och tog in honom! Det känns som att jag börjar komma åt honom mer och mer nu vilket är jätteroligt! hittat några knappar i alla fall! :)

kram kram

Resdagbok: Ensam!

Ensam!

lördag 12 juli 2008 Cloncurry, Australien

hej!

Nu har jag antligen tillgang till internet igen! Fast kan inte anvanda det sa mycket for det var riktigt dyrt!! men far ju avlagga en rapport!

Forra veckan var jag i Dingo hos Jim Conroy. En riktigt ensamvarg som emmellanat behandlar mig som hunden :S Fast jag far i alla fall sova i huset, det ar mer an vad hunden far! Men han har glimten i ogat o ibland har vi riktigt trevligt! Det ar bara nar vi jobbar som han inte ger mig instruktioner och forvantar sig att jag ska forsta vad han vill att jag ska gora! Lite dubbla budskap har och dar. Men jag tar faktiskt inte at mig sa mycket som jag trodde jag skulle gora.. Gubb****** far skylla sig sjalv o bli sa sur han vill om han inte kan beratta for mig! Jag vet i alla fall att jag gor mitt basta!

Sa i Dingo vallade vi en massa kor och skickade ivag ett par hundra pa en lastbil till slakteriet. Jag trodde att det skulle vara lite mer fart och flakt, men det ar mest skritt.. men en upplevelse i alla fall! Naturen ar fin.. Odemark sa langt ogat kan se!! bara en massa utorkade angar och lite trad och buskar.

Igar korde vi ifran Dingo halv atta pa morgonen. Stannade i Emerald for att tvatta hastarna och bytte dack pa lastbilen. Sedan vantade en laaang resa!! Var inte framme i Julia Creek forran tre pa natten!! Men det var spannande det med! har aldrig sett sa manga doda kangurur :S Sjalv korde Jim over tva :S Man sag en massa langs vagkanten men inte saktade han in for det! stackare!

Idag har vi tog vi bara en runda runt markerna for att kolla att allt stod ratt till med djuren, vattnet och stangslena. Fick laga lite har och dar. Han har verkligen manga kor och har har han aven far och fler hastar.

Igar nar vi kom fram var jag lite nere och ringde hem for att prata med paronen. Jim sag tydligen att jag var ledsen sa i morse fragade han hur det var med mig och gav mig en kram. Sa lite hjarta har han i alla fall!

Har ar valdigt varmt pa dagarna, men pa natterna ar det minusgrader. Far sova med fyra tacken, strumpor och tjocktroja. Huset ar ju inte isolerat! Trots det har jag lyckats bli forkyld igen! :( men inte lika farligt denna gangen!

Far se nar jag kan skriva igen! Kommer vara har i tva veckor! (Sen kollar jag var ni ar Christian :)) Och Ann o Co, jag fick aldrig branna korna, men var med och foste in dem i "buren"!
Alltid lika kul o hora fran er! Och tro mig jag behover hora fran omvarlden.. det ar vaaaldigt tyst och ensamt har! MEn missforsta mig inte, jag vantrivs inte!

Massa kramar pa er alla!


Resdagbok: På väg..

Pa vag..

söndag 6 juli 2008 Rockhampton, Australien

Hej o Ha!

Nu ar jag i Rockhamton. Kom hit igar kvall och aker vidare ikvall. Ska da aka till Dingo. Om jag forstatt det ratt ska jag vara dar i en vecka, och sedan ska vi aka vidare till hans andra gard i Julia Creek de tva andra veckorna. Julia Creek ar verkligen odemarken. Dingo ligger bara tva timmar utanfor staden, men Julia Creek tar nog en hel dag att komma till!

Resten av kursen var bra! Vi fick lara oss att valla kor, med hjalp av hastarna (!) och sedan markte vi dem med glodande stal och laste deras chippar. Vi hade en valdigt aggresiv grupp sa de tog i sonder tva grindar och en staldorr (staldorren var lite mitt fel, var inte snabb nog :s) Kor ar smartare an man tror, de laser av en precis som vi laser av dem. De marker direkt om det ar nagon som inte riktigt kan kontrollera hasten eller motorcykeln och utnnytjar det.

Vi har aven fatt kora traktor och lara oss att laga stangsel! Sa ar jag en fullbordad bonde nu eller?! haha eller inte.. men jag kan nog hjalpa till lite mer pa garden och hos dig Sone nu?!

Jag marker aven att det blir varmare och varmare ju langre noorut man kommer! skont! ska nog ga o lagga mig vid poolen nu! ahhhh! :)

Saknar er alla!
Blir sa glad for alla era kommentarer!
manga kramar!


Fina R!

Dagens ridpass kändes väldigt bra! Jag får mer och mer till en mjuk vänsterhand så att R svarar mjukt! Det kändes himla bra! Borsett från Rigolettos galopp på stället när han tycker att det blir lite jobbigt höll vi oss till skritt och trav! Så här bra känns det som att det var längesen det gick! Måste bara fokusera på framåtdrivningen och min sits så kommer resten sen!

Klippt är han också! fiiiin!!


Kram

Love and other drugs

hej hej!

Igår var det dags för bio igen! Denna gången blev det "love and other drugs". Den var mycket mycket djupare än vad jag trott. Hade till exempel ingen aning om att tjejen var sjuk! Vet inte om den var värd att gå på bio dock.. ganska seg emellanåt. Men helt klart värd att se!

kram

Resdagbok: Ödemarken

Odemarken!

onsdag 2 juli 2008 Brisbane, Australien

Hej!

Det drojde inte sa langt innan jag fick tillgang till dator i alla fall!! Pa garden jag bor finns varken dator elle rmottagning pa telefonen sa man ar lite handikappad pa den fronten. Om ni ser pa kartan sa ar jag i utanfor Goomeri, vilket inte ser ur att ligga alls langt fran civilisationen... men jo!

I mandags tog jag alltsa bussen till Gympie och dar blev vi hamtade av en minibus som korde oss till Goomeri. Dar at vi lunch och fixade lite smagrejer! Visade sig att jag hade kopt fel boots :( men en tant erbjod sig att kopa de sa det loste sig! Sedan delades gruppen pa tva och akte ut pa tva olika gardar. Vi ar sex pa var gard som ar en cattlestation.


I tisdags borjade kursen och vi borjade med att rida! :) inget nytt dar, det var som vanligt! Sedan kollade vi pa olika kosorter och gick aven ner till hagarna dar Richard, var bonde, visade hur de gor nar de delar pa flocken. Man gar igenom en massa olika grindar for att sedan vaccinera, kastrera, marka, o ta av hornen. Stackars kor sager jag haha

Pa eftermiddagen fick vi lara oss att hantera en motorsag (med kedja?!) Vet inte riktigt om jag kommer ha anvandning av det med tydligen vill de att man ska kunna det :S Pa vagen dit vi sagade fick vi aka pa flaket pa Richards pickup och det var en uppleveelse i sig, rena bergochdalbanan! Holl pa o flyga av ett par ganger!

Idag skulle vi forst kolla nar slaktaren stycka upp kott... Ocksa nagot vi kanske kommer att behopve gora sjalva :S Sedan akte vi till den garden jag ar pa nu for att kora motorcyklar! Hastana ar utbytta nastan overallt och istallet anvander de motorcyklar och helikoptrar for att samla ihop korna. Hagarna kan vara upp till 250km2 sa det ger val battre oversyn med helikopter :P

Folk ringer till garden hela tiden och erbjuder jobb och jag ska jobba i tre veckor. Perfekt tyckte jag for da hinner jag resa lite till! Jag ska vara utanfor Julia Creek, typ 18 timmars bussresa harifran! Jag kommer att bo hos en ensama gammal man som har hastar kor och far. Tydligen pratar han inte sa mycket, men skulle aldrig skada nagon. Sa jag kommer kanske bli lite ensam, men far val umgas med djuren desto mer! Jag kommer fa betalt 450 dollar i veckan sa det betalar i allafall kursen!

Som sagt ar det vildmarken nu. Det galler att inte vara radd for nagonting! OCh jag ar radd for allt!! haha till exempel bor det en padda o toaletten :S har inte sett den an, men gor bara snabba besok!!

Far val se nar jag kan hora av mig igen! Tills dess far ni ha det sa bra! Kramar ida


Laddad Rigoletto!

Hej hej!

Nu är rigoletto bra i siit ben igen! SKÖNT! Och klippt är han med! så fin så fin! Det blev en uteritt med Liv och ytterligare en tjej från stallet. Rigoletto var taggad som tusan! haha sötnöt!! Men jag är väldigt nöjd ändå -när han är så laddad behövs inte lika mycket ben  och jag kan då få igenom en mjuk vänsterhand! ( haha låter det konstigt för er icke-hästintresserade?) I alla fall var det en rolig tur! Ser fram emot lite jobb i ridhuset i morgon!

Kram

RSS 2.0